17 Kasım 2009 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE


Sıcak bir fincan çay eşliğinde servis edilen fırından yeni çıkmış kurabiyelere kim hayır diyebilirki...Haftasonu alelacele yaptığım bu kurabiyelerin tadına doyamadık.Son kalanları da biraz önce çay eşliğinde afiyetle yedik.Mutlaka deneyin kırıntı yapmadan,dağılmadan yenen bu nefis kurabiyeleri çok beğeneceksiniz.

Malzemeler:
1 pak.yumuşak margarin
2 yumurta(birinin akı üstüne)
1 su b.pudra şekeri
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1 paket hindistan cevizi(yarısı içine yarısı üstüne)
3.5 su bardağı un

Margarinle pudra şekeri iyice yoğurulur,önce yumurtalar sonra diğer malzemeler yavaşça eklenir.Özellikle unu azar azar eklemeliyiz.Benim yumurtalarım iri olduğundan 4 su bardağı un kullandım.Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde etmeliyiz.Margarinle yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde yaptığımız topları önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırarak diziyoruz.Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.Sonra da afiyetle yiyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))