23 Kasım 2009 Pazartesi

KATMER POĞAÇA









Bu poğaçanın tarifini portakal ağacından aldım.Her zamanki gibi süper sonuç verdi.Haftasonu misafirlerime hazırladığım poğaçaları herkes çok beğendi.Yumuşacık,ağızda dağılan,milföy tadında harika poğaçalar bunlar.Mutlaka denemelisiniz.Yapım aşamalarını fotoğraflayan eşime teşekkür ederim:))
Malzemeler:
1 su b.süt
1 çay b.sıvı yağ
1 yumurta(akı içine sarısı üstüne)
1 yemek k.kuru maya(yada 20 gr yaşmaya)
2 çay k.tuz
2 çay k.toz şeker
3.5 su b.un
Arasına:75 gr yumuşak margarin,100 gr beyaz peynir










Mayayı çok az ılık suda erittikten sonra bütün malzemeleri karıştırıyoruz,unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapıyoruz.

Mayalandırmadan hamuru 8 bezeye bölüyoruz,bezeleri tabak büyüklüğünde açarak aralarına margarin sürerek üstüste koyuyoruz.En üsttekine yağ sürmüyoruz.










Sonra oklava yardımıyla hamurumuzu bir yufka büyüklüğünde açıyoruz.Sonrası sigara böreği yapar gibi.Dilimlere bölüp,geniş tarafına peynir koyarak yuvarlıyoruz.














Yağlanmış tepside50dak.mayalandırıyoruz.Yumurta sarısı sürüp ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))