1 Ekim 2014 Çarşamba

YENİ HAYAT...



Herkese merhabalar!Eylül bitmeden yeni yazı gireyim dedim ama nasip olmadı.Hiç bu kadar arayı açmamıştım biliyorum.Bundan sonra bu kadar ayrı kalmam bloğumla umarım.

Aylardır yokum ve bu uzun ayrılığa bir sürü yeniliği,güzelliği sığdırdım çok şükür:)Şimdi sıra geldi sizlerle bu güzellikleri paylaşmaya...

Öncelikle yıllardır hayalini kurduğumuz evi sonunda bulduk ve satın aldık.Allah'a sonsuz şükürler olsun ki artık bizim de bir yuvamız var.Ev arama,bulma,taşınma telaşı gerçekten zor bir süreçti.Yerleşmek,evin eksikleri derken haftalar geçti zaten.Şimdi yeni evimizde mutlu mesut yaşıyoruz:)

İkinci büyük gelişme de Zeliha kuzumun kreşe başlaması oldu.Ben ne kadar gerildiysem kızımız da bir o kadar rahattı:)Dünden hazırmış bizim kız kreşe gitmeye meğer.Alışma süreci inanılmaz kolay oldu,okulunu,öğretmenlerini,arkadaşlarını çok sevdi Zeliha.Şimdilerde hergün yeni şeyler öğreniyor ve öğrendiklerini de bizimle paylaşıyor.Bu benim için çok önemli bir dönemdi bunu da kolaylıkla atlattık çok şükür.Zeliha kreşe servisle gidip geliyor.Sabahları babası bindiriyor,ben de öğlenleri karşılıyorum.Tabi bunu sağlamak için bu sene ben sabahçı oldum.Sabah 5.45'te kalkıp okula gitmek,7.00'de ilk derse başlamak zor oluyor tabi.Ama okul sonrası bana kalan zaman süper:)Bir de bu sene sadece 18 saat ders aldım.Üstelik Cuma günleri dersim yok.Bal kaymak bir programım var yani:))

Gelelim en son ama en önemli gelişmeye:Zeliha kuzum inşallah abla oluyor:))Evet bunca yoğunluğun arasına bir de bebek sıkıştırdık:)))Şimdi içimde atan minik bir kalp var.Nasıl mutluyum,nasıl heyecanlıyım ve nasıl endişeliyim anlatamam..Endişeliyim çünkü her ne kadar ikinci çocuğu hatta üçüncü çocuğu istesem de onlara hakkıyla annelik yapabilecek miyim diye düşünüyorum.Kolay olmayacak elbette,düzene girmiş hayatıma bir format atıp başa sarıcam.Ama bir taraftan da içimde garip bir rahatlıkta varNe de olsa tecrübeliyim değil mi ama:)))

Yalnız Zeliha kuzumda ne kadar rahat bir hamilelik geçirdiğimi şimdi daha iyi anlıyorum.Bulantı nedir,aşermek nedir,halsizlik,uyku hali,bezginlik,depresif ruh hali nedir bilmezdim.Sağolsun iki numara bana hepsini çooook iyi öğretti.12. haftadayım ve berbat durumdayım.Zayıfladım,doğru düzgün bir şey yiyemiyorum ve bitmek bilmeyen bir bulantım var.Yakında geçer diyenlere inşallah diyorum.İnşallah geçer çünkü ben mahvoldum resmen:(

İşte böyle:))Beni merak eden etmeyen herkese selam olsun.Okuldaki boş saatimde yazdığım bu yazımı burda bitiriyorum.Bir sonraki yazımda bu yaza damgasını vuran dikişlerim yer alsın inşallah:)Sevgiler..

20 yorum:

  1. Hayırlısı olsun Filizciğim!
    Haberlerin hep böyle güzel,dönüşün de müjdelerle olsun !

    YanıtlaSil
  2. S.a filiz hanim sizi sessiz sedasız takip edenlerdenim. Benim icin yazbasi keyifli sonu sıkıntılı gecti.tatil donusu evde su tesisatinin patlayip altkomsuya akmasi gibi bir surprizle karsilastik tadilat bitmek bilmeyen aksilikler:( şükür ki bitti bizde rahat bir nefes aldik.sizin yazilarinizi okumayi seviyorum sade icten samimi.. oncelikle yeni eviniz hayırlı olsun. Rabbim içinize sindirsin. Yuce rabbim saglikla huzurla dogacak bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsin ins. Fındık kizinizida öpüyorum. En guzele emanetsiniz ins. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim yazdıklarınız beni çok sevindirdi:)tanımadığım kişilerin benim yazılarımı takip edip beni sevmesi,merak etmesi olağanüstü güzel bir duygu.hep takipte kalın inşallah.gönülden sevgiler,selamlar..

      Sil
  3. Yeni eviniz hayırlı olsun. Rabbim güle güle oturmak nasip etsin. Bebişinizde hayırlı uğurlu olsun. Sağlık ve sıhhatle kucağıniza almak nasip etsin. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim güzel dualarınız için Fatma Hanım,Allah hepimizi güzelliklerle karşılaştırsın inşallah..

      Sil
  4. Hosgeldin filizcim
    zeliha buyudu artik masaallah kresede baslamis.
    Yeni evinizde gule gule saglikla oturun
    yeni bebisimizi rabbim kucaginada almayi nasip etsin insallah canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşbuldum canım çok teşekkür ederim.inşallah bakalım neler olcak görücez:))

      Sil
  5. Selamlar Filiz Hanım;

    Yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun rabbim güzelliklerle yaşamayı nasip etsin. İkinci bebeğinizde hayırlı olsun. Benimde 10 yaşında bir oğlum ve 1 yaşında bir oğlum var .İkinci çocuk insanı epey yoruyor.Bende çalışan bir anneyim sabah biri okula diğeri anneanneye çok yıpranıyor insan ama onlar için herşeye değer sağlıkları yerinde olsun önemli olan bu.Ben de yıllardır sizi sessiz sessiz takip ediyorum.Takdir ediyorum.Bir süre ara verince oldukça endişelendim.Ama çok güzel haberlerle döndünüz çok şükür.

    derya şahin

    Selamlarla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya Hanım güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.yorum yazsanız da yazmasanızda yazdıklarımı okuyor olmanız,blogumu takip ediyor olmanız çok güzel.inanın çok mutlu oluyorum.ama siz yine de aradabir ses verin olur mu:)))
      çalışan annelik çok zor tabi bundan sonra daha zor olacak:)))

      Sil
  6. Merhaba tüm haberler birbirinden güzel ama en güzeli bebek haberiiii yaşasın çok sevindim, rabbim sağlıklı bir hamilelik ve sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel haberler bunlar. Öncelikle iki numaralı kuzunuzu sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum, evinizde de güle güle oturun inşallah. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. maşallah canım rabbim hep böyle güzellikleri yaşamayı nasip etsin evin ve bebeğin hayırlı olsun.herşey gönlünce olsun.sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. canım bayramın mübarek olsun. yeni yuvan ve bebeğin hayırlı olsun inşallah sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Filiz Hocam.Tüm yenilikleriniz hayırlı olsun inşaallah.Ben anlamıştım zaten.Hissederim ben.Zeliha benim üç numaradan üç gün büyüktü.Fakat dördüncüde biz sizi solladık :) Çünkü biz 28. haftadayız.Allah Teala bebeklerimizi sağlıkla ve huzurla kucağımıza almayı nasip etsin.Dikiş yayınlarınızı bekliyorum.Ben de şu sıralar dikiş öğrenmeye çalışıyorum.Ama ben tam bir acemiyim.Öğrenebilmek için kırkyama yasyıklar yapıyorum.Yakında bloğumda paylaşacağım inşaallah.Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  11. bu sefer size merak mesajı atma niyetiyle girdiğim bloğunuzdan güzel haberler aldım.Allah gönlünüze göre versin :))

    YanıtlaSil
  12. merhaba,bende cok merak ettım sızı,takıp ettıgım bırkac blogdan bırısınız,sızın adınıza cok sevındım hayırlı uğurlu olsun hem evınız hemde ıkıncı bebişiniz için,dilerim herşey gönlünüzce olsun.hatice i.

    YanıtlaSil
  13. hayırlı olsun eviniz Rabbim ağız tadıyla sağlık ve sıhhat içinde oturmayı nasip etsin ailenizle beraber.. çok sevindim ben de. tatarların bir sözü vardır "bir çiçekle bahar olmaz" daha yaşınız genç kızınıza arkadaş olur beraber büyürler inşaAllah. bazı insanlarn hamilelikleri çok sıkıntılı oluyor biri de benim ama güzel bir anı olarak hafızalarında kalıyor insanın.. bütün o ağırlıklar unutuluyor Allah'ın hikmeti şimdi ben bütün sıkıntıları unuttum o yıllarımı anıyorum. :)) Rabbim güç kuvvet versin sıkıntılarınızı hafifletsin inşaAllah. Allah yardımcınız olsun. güle güle oturun yeni evinizde güle güle büyütün çocuklarınızı. hayırlı evlatlar olsunlar inşaAllah!

    YanıtlaSil
  14. Filiz,s eni yeni evlilik zamanlarından buyana takip ederim,kızlarımız yaşıt.bana daha çok ufak geliyo kızım.benim bide 12 yaşında oğlum var,ama çok sevindim güzel haberlerine,buyıl hayatın daha bir yoluna girmiş gibi,yeni bebekde taçlandırmış.Allah daim etsin mutluluğunuzu düzeninizi.hayatındaki gelişmeleri merakla bekliyoruz,evinin fotolarınıda :-) rabbim inş.bizede nasib eder en kısa zamanda :-)

    YanıtlaSil
  15. çok teşekkürler canlarım,tek tek cevap yazamadım kusura bakmayın nolur.en kısa zamanda yeni yazılarla burdayım inşallah...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))