18 Nisan 2011 Pazartesi

YAKADAN BAŞLANAN ÖRGÜ BAYAN YELEĞİNİN AÇIKLAMASI

Ördüğüm yeleği beğenen ve nasıl yapıldığını anlatmamı isteyen takipçilerimi daha fazla bekletmek istemedim.Bu modelden daha önce kendime bir tunik örmüştüm ,görmek isterseniz buraya bir TIK.. 


İşte ayrıntılı açıklama:Yeleğe 160 ilmekle başlanıyor.Her iki taraftan da haroşe örülerek 9 sıra tamamlanıyor.Ardından artırma sıralarına başlanıyor.ilmeklerin ayrımı şu şekilde yapılıyor:Örgünün ön tarafından 37 haroşe ör,1 artır,1 düz,1 artır,16 haroşe,1 artır,1 düz,1 artır,50 haroşe,1 artır,1 düz,1 artır,16 haroşe,1 artır,1 düz,37 haroşe örülür.Arka sıralar hep haroşe örülür.Kol ayrımlarının her iki tarafında bulunan düz ilmeklerin iki yanından da her ön sırada artırma yapılr.27 artırma sırası örüldükten sonra kol kısmında bulunan ilmekler ayrı bir ipe dizilir.İlmeklerin kaçmaması için ip düğümlenir.Ön  parçalar ve arka kısım aynı anda örülür.2 sıra haroşe ördükten sonra ajurlu modele geçilir:
Ön parçalarda yanlardaki 10 sıra hep ters örülür.Belli aralıklarla düğme için istenilen sayıda ve aralıkta ilikler açılır.Arka sıralar hep ters örülür.
Modelin kurulumu şöyle sıralanır:
1.sıra:Ön yüzden,10 ters,3 düz ,*1 artır,3 düz,3 topla,3 düz,1 artır,1 düz*iki yıldız arası 21 kere tekrarlanır,sonra 2 düz,10 ters örülür.
2.sıra:10 ters,4 düz,*1 artır,2 düz,3 topla,2 düz,1 artır,3 düz*,iki yıldız arası 21 kere tekrarlanır,sonra 1 düz,10 ters.
3.sıra:10 ters,5 düz,*1 artır,1 düz,3 topla,1 düz,1 artır,5 düz*,iki yıldız arası 21 kez tekrarlanır,sonra 10 ters
4.sıra:10 ters,6 düz,*1 artır,3topla,1 artır,7 düz*,iki yıldız arası 21 kez tekrarlanır ,yalnız sondaki 7 değil 6 düz örülür,sonra 10 ters.
5 ve 6. sıralarda hep ters örülür.Sonraki sıralarda hep ilk 6 sıra tekrarlanır.İstenilen uzunluğa gelince 6 sıra haroşe örülür ve ilmekler kapatılır.
Kol için ayrılan ilmekleri misinalı şişe geçirerek aynı mantıkla modeli kurun.Kollarda yanlardaki ilmekleri düz örerek araya 6 tekrarlı modeli yerleştirin.Aralıklı olarak her iki yönden 5'er ilmek azaltın.İstenilen kol boyuna gelince 6 sıra haroşe örün ve ilmekleri kapatın.Kol kısımlarını yanlardan dikerek örgüyü tamamlayın.
Bu model bütün olarak örüldüğü için epey zahmetli oldu benim için,size de zor gelirse ön ve arka parçaları ayrı ayrı örebilir ve sonra yanlardan dikerek birleştirebilirsiniz.Yapmak isteyenlere kolay gelsin:)

3 yorum:

  1. böyle ayrıntılı anlatmanıza bayılıyorummmm...teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. emeğine sağlık filizcim çkk güzel olmuş açıklaman da iyi olmuş canım hiç yakadan başlamalı örgü örmemiştim

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler canım....

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))