8 Aralık 2014 Pazartesi

BİR KALIP,ÜÇ TUNİK,BİR BLUZ


Kumaş stoklarımı eritmekte kararlıyım.Dikeyim ki pazara gidip yeni kumaşlar almaya hevesim olsun:)Son zamanlarda kendime ne çok şey diktim.Bir yazıda dört tanesini birden paylaşayım istedim.LCW den aldığım bir bluzum vardı,severek giydim ta ki rengi solup delinene kadar.Bluz eskidi ama ben kalıbını çok sevdiğimden aynı kalıpla kendime birşeyler dikmeye karar verdim.Yalnız biraz abarttım galiba:)
 

Kalıp düşük kollu,rahat bir kalıp.Dikmesi de giymesi de çok keyifli gerçekten.Bu mavi tuniğimi o kadar severek giyiyorum ki anlatamam.Esnek bir kumaş.Yaka çevresine önc kaeki çalışmalarımdan artan siyah biyeyi  diktim .Yakasına da yine malzeme kutumdan çıkan suni deri aksesuarı diktim.


Bu kumaş kocaman bir parçaydı.Kesin bundan iki tunik çıkar diyordum ama dalgınlığıma geldi yanlış kesmişim.Bu tuniği diktim,artan parçadan Zeliha'ya bir parça ancak çıkar.
 

Delikli,dokusu,rengi bir harika.Yakasını kıvırarak diktim.Bu tuniği hediye diktim,henüz sahibine ulaşmadı.
 

Yine en sevdiğim parçalardan biri.Sık sık giyiyorum.Kumaşını annem vermişti sen bunu değerlendirirsin diye.Dökümlü çok hoş bir kumaş.Malesef kumaş cinsleri konusunda çok bilgisizim:(
 

Yaka çevresine ve kol ağızlarına ince siyah dantel geçtim.
 

Bu parça da 1 liralık pazar kumaşlarından dikildi.Rengi çok tatlı bir yeşil.Penye dikmek zormuş.Dikişlerim çok düzgün olmadı.Söküp tekrar dikmem lazım.Buruşukluğu hala dolapta giyilmeyi beklemesinden.
 


Nurbanu için ilk hazırlıklara başlıyorum inşallah.Dün öpe koklaya bu ipi aldım.Modelimi de belirledim.Bebek örgüleri zevkle,keyifle örülüyor,kısa zamanda biter de sizlerle paylaşırım inşallah.Bu arada menekşeme maşallah demeden geçmeyin aman:)))

7 yorum:

  1. gercekten harıka olmuslar saglıkla gıyının bende acemıce elbıse yaptım bakalım begenecekmısınız sayfama beklıyorrum sevgılerr

    YanıtlaSil
  2. Hepsi de birbirinden güzel olmuş. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  3. menekşene de diktiklerine de kocaman maşallah!!

    YanıtlaSil
  4. mnekşene de sana da maaşallah canım.. elimdeki yarımları bitirince ben de başlayacağım kuzum için örgülere. sen de çok yorma kendini ..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım,hepsi birbirinden güzel olmuş..
    menekşeyede kocaman maaşallah :)

    YanıtlaSil
  6. Hepside ayrı güzl olmuş.Ellerinize sağlık.Menekşe de gerçekten maşallahlık yani. Çok güzel

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))