4 Ocak 2012 Çarşamba

YAŞASIN ANNE SÜTÜ!

Zeliha'cığıma mama takviyesi yapmayalı  yaklaşık bir ay oldu ve ben bu mutluluğumu sizlerle paylaşmaktan büyük keyif alıyorum:)Artık minik kuzum sadece anne sütüyle besleniyor çok şükür...Sütümün yetmemesi beni çok mutsuz etmişti,bebeğime yetemediğim düşüncesi içimi kemiriyordu.Stres yaptıkça da sütüm gelmiyordu.Bu sıkıntımı buradaki yazımda sizlerle paylaşmıştım.Gelen yorumlardan sevgili Fuska'nın tavsiyesiyle İbrahim Saraçoğlu'nun burada verdiği incir-havuç kürünü yapmaya başladıktan sonra sütüm arttı çok şükür.Tavsiyesi için Fuska'ya çok ama çok teşekkür ederim...Sütünü artırmak isteyen annelere şiddetle tavsiye ediyorum bu kürü.Ayrıca sütümün bebeğime yettiğini düşündükçe sütüm daha da arttı sanırım..Allah'a sonsuz şükürler olsun..Anne sütünün bebek sağlığı için ne kadar önemli olduğunu bildiğimden bu benim için çok önemliydi.İlk altı ay sadece anne sütü vermek niyetindeyim.İnşallah uzun süre bebeğimi emzirebilirim...Biliyorum ki bebeğim için en iyisi bu.Anne sütü pratik,hijyenik,her daim hazır,besleyici ve bedava bir besin.Bu güzel nimet için şükretmek lazım.Yaşasın anne sütü!

13 yorum:

  1. haklısın canım varmı anne sütü gibisi rana efnan 1.5 yaşına kadar anne sütünden faydalandı çok şükür .inşallah zeliha da uzun süre faydalanır.kuzucuğu kocaman öpüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  2. bu nimetten faydalandığı için kızımız da çook şanslı.. inşallah sütün yeter filizcim.. stress yapma..

    YanıtlaSil
  3. en büyük korkum sütümün olmaması.şimdiden bunu düşünür oldum.hemen bahsettiğin küre bakayım bende.İnşallah sorunsuz bir doğum,sorunsuz bir emzirme dönemi yaşarım...prensesini öp bizler için...

    YanıtlaSil
  4. çok sevindim.bende emziriyorum.anne sütü gibi yok.

    YanıtlaSil
  5. maşallah , maşallah... Allah sütünüzü arttırsın.

    YanıtlaSil
  6. Bende 25 ay bebeğini anne sütü ile beslemiş bir anneyim.
    Kesinlikle hem büyük kolaylık, hemde çooook duygusal.
    Artık bırakma vakti geldiğinde kendimi zor toparlamıştım.
    Allaha çok şükür, kızım şu an 3,5 yaşında ve hiç ilaç almadan atlattı bütün hastalıklarını, tek desteği bitki çaylarından ve tavuk suyu çorbalardan aldık.
    Doktorumuzda her seferinde anne sütü almış olmasının avantajını anlatıp duruyor, düşün artık nasıl şiştiğimi :))

    YanıtlaSil
  7. Sevindim senin ve prensesinin adına:)))

    YanıtlaSil
  8. iyi yapmışsın canım ne kadar emerse o kadar iyi.
    sütünüz ve sağlığınız bol olsun:))

    YanıtlaSil
  9. canısı ben o kadar çok şeyi stres yapmıştım ki inan süt konusunu stres yapmama fırsatım bile olmadı. Allahım' abin şükür stres yapmama da gerek kalmadı. ama seni çoook iyi anlıyorum, bazen kızım uyansa da süt emzirsem diye düşünüyorum,ne güzle bir duygu bebeğine kendi sütünü verebilmek. umarım bundna sonra hiç sorun yaşamazsın, bol bol emzirirsin. bu arada bana söylenen şeylerden biri tahin-pekmez karışımı, kuru inciri ben de duymuştum, bir de bol sıvı tüketmek. ama sıvı konusunda günde en az 8 bardak sıvı (sadece su değil, tüm sıvılar) en fazla da 12 bardak diyorlar. 12 bardaktan sonrası süt için iyi değilmiş.

    YanıtlaSil
  10. maşallah canım. bizde anne sütüne devam çok şükür. Rabbim miniklerin rızkını bol vve hayırlı etsin inşallah. sevgiler

    YanıtlaSil
  11. sütünüzün artması için bol bol yeşillik yemeyi unutmayın emziren anneler, dereotu özellikle çok süt yaparmış diye duydum, birde malt içeği çok süt yapıyor, ben dereotu yedim mi hatırşamıyorum ama malt içeceği içmiştim ve faydasını gördüm diye hatırlıyorum, aradan 14 sene geçti ne çok şeyi unutmuşum şimdi yazarken farkettim :))))

    yeşillikle ilgili geçende kuzenimle konuşuyoruzda, ineklerin sütleri neden bol, yeşillik yedikleri için dedi koptuk tabi orda :))))))

    YanıtlaSil
  12. merhaba filizcim benim kızım daha 12 günlük ve doğduğundan beri mama takviyesi yapıyorum bu da beni çok üzüyor senin bu yazını daha önce okumuştum şimdi aklıma geldi bi bakayım dedim uyguladığın kür Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine sekiz – dokuz adet kuru inciri ikiye bölüp atınız. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte beş dakika kaynatınız.. Beşinci dakikadan sonra içerisine bir adet havucu dilimleyip ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika daha kaynatınız. Ilıyınca süzünüz. Yirmibir gün boyunca öğleden önce ve öğleden sonra aç veya tok karnına birer su bardağı içiniz.

    bu mu ben de hemen uygulamak istiyorum inşallah faydasını görürüm.bu kürü günlük mü hazırlıyordum yani yapınca aynı günmü tüketmek gerekir.acil cevabını bekliyorum canım.hoşçakal sana ve zelihaya kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  13. sewda, evet kür bu. hergün taze olarak yapman gerekiyor. iki bardak çıkıyor. bir bardağı öğle yemeğinden önce, bir bardağı da akşam yemeğinden önce içebilirsin. bebeğini Allah bağışlasın. bende işe yaramıştı, inşallah sende de işe yarar.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))