3 Haziran 2011 Cuma

KİRALIK EV SORUNSALI

Evimizde kış boyunca yaşadığımız problemlerden gına geldi deyip yeni bir ev arayışına girdik.Malumunuz evimiz rutubet yaptı ve pek de iyi ısınamadık.Kira sözleşmemizin dolmasına az bir süre kalınca biz de attık kendimizi dışarı,sokak sokak kiralık ev aramaya başladık.Ya ne biçim memleket burası bütün güzel evler satılık,kiralık olanlar ya deprem görmüş evler ya da çok bakımsızlar.Biz de eli yüzü düzgün ,geniş, ferah bir ev arıyoruz.Sakarya kira miktarlarıyla büyük şehirlere kafa tutar bu arada.500 liraya oturduğumuz rutubetli evden sonra artık kaça ev tutabiliriz bilemiyoruz:(Zaten düzgün evler 500 den aşağı değil,600,700 diye kira rakamları duydukça içim yanıyor vallahi...Deprem sonrası yapılan evler hep iki ya da üç katlı olunca kira miktarları da çok artmış burada.Açıkçası geldiğimize geleceğimize çoktan pişman olduk.İlk fırsatta tayin isteyip gidelim diyoruz zaten..İnşallah gönlümüze göre bir ev bulup taşınabiliriz biran önce.Eşimle kaplumbağalara özenir olduk,ne güzel evleri var,aramalarına gerek yok diye:))Dualarınızı bekliyorum..

Not:Fotoğraf buradan alıntıdır.

9 yorum:

  1. seni çok iyi anlıyorum. yaklaşık 4 yıllık evliyim, 3. evimiz bu :) 2. ev öyle bir rutubetliydi ki, nasıl kaçtım bilmiyorum. şimdi oturduğumuz evi ararken, kapıdan çıktık, 1 sokak gittik, şu anki ev sahibi, siz ev mi arıyosunuz, bizim ev kiralık dedi :) şimdi boll güneş alan bir evdeyiz çok şükür :) inşallah gönlüne göre hayırlı bir ev bulursunuz.

    YanıtlaSil
  2. canım herşeye tahammül ediliyor ama rutubete asla. dilerim gönlünce bir yer bulursunuz. sevgiler

    YanıtlaSil
  3. umarım en kısa sürede kendi evinize sahip olursunuz. Ev sahibi ne kadar iyi de olsa, evi ne kadar sevsenizde hep bir noktada sorun çıkıyor. Ben de İstanbul'da 10 yıl kiralarda süründüm, yaşadıklarınızı tahmin edebiliyorum. Kolaylıklar dilerim:))

    YanıtlaSil
  4. gönlünüze göre güzel bir ev bulursunuz insallah. ah su kiralar yok mu, her geçen gün daha da artiyor sanki.

    YanıtlaSil
  5. tatlım bende sakarya'lıyım. sen hangi semtten bakıyorsun ev...

    YanıtlaSil
  6. ben öğrenciliğimi sakaryada geçirdim. serdivan tarafında oturuyordum tam eski fen edebiyat fakültesi yanındaki bloklarda. inan ne rutubet ne başka bir sorunu vardı.. gayet geniş ve güneş alan bir ev.. ha bu arada 17 ağustos depreminde ordaydım...serdivan tarafı depremde en az hasar alan yerdir bu arada. bizim evde tam not aldı.. o taraflara bir bak derim ben:) sen bilirsin genede kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  7. biz de ev arıyoruz biliyorsun.. ama 2+1'deb-n büyük ev bulmak çok zor bulunduğumuz yerde. büyük evler sobalı. kredi çekip ev alalım dedik satılık evler de de içimize sinen yok... anlayacağın aynı sorunları biz de yaşıyoruz. inşallah ev arayan herkes gönlüne göre ev bulur en kısa zamanda...

    YanıtlaSil
  8. sevgili filiz kolay gelsin.perşembe günü il dışı açılıyor tam da sakaryaya odaklanmışken caydırma bizi:))ben daha çok hendek olsun ist.ama merkez nasıl memnun değilsin galiba?kiralar hep aynı.tayin olmazsa pasinler taşıncaz ordada 500 den başlıyor.istanbulda falan hep uçmuş kiralar.Allah sonumuzu hayır etsin ve herkese kendi evine sahip ol.nasip etsin.REFA

    YanıtlaSil
  9. örgüçantam,haklısın canım rutubetli eve tahammül edilemez..

    ada ve deniz,çok teşekkür ederim canım,kendi evimize sahip olmak en çok istediğimiz şey zaten..

    zeynep A.sağolasın canım ,inşallah...

    Zeynep Tunca,merkezde arıyoruz canım,ama bulamazsak Erenler,ya da Kuzey Terminali tarafına bakıcaz.

    marifetsende,serdivan tarafını iyi biliyorum,arabamız olmadığı için işe minibüsle gitmek zorundayız,serdivan minibüsleri de çalıştığımız okula ters kalıyor.ama mecbur kalırsak en son o tarafa da bakıcaz.teşekkür ederim canım tavsiyen için.

    Emine'cim,inşallah en kısa zamanda siz de biz de gönlümüze göre evler bulup taşınırız canım.kiracılık çok zor...

    Refa'cım,inşallah gönlünüze göre bir yere tayininiz çıkar.merkezde ev aradığımız için zorlanıyoruz aslında,şehrin dışında var yeni yapılan evler.bir de burası çok rutubetli bir yer,yaz kış hava hep nemli,benden söylemesi:)biz pek sevmedik burayı ilk fırsatta tayin isticez başka bir şehre..sevgiler canım..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))