22 Ocak 2010 Cuma

ŞALIN AÇIKLAMASI


Bu şal daha önce de söylediğim gibi Alize Angora ip ile örüldü.2 yumak tam tetti.3.5 numara şişe 147 ilmek atarak başlıyoruz.5 sıra haroşe yani ters örüyoruz.Şalın kenarları kıvrılmasın diye yanlardan 5 er ilmek hep haroşe örülecek.Örnek yanlardaki 5 er ilmeğin arasında kalan 137 ilmek üzerine kuruluyor.
Örneğe başlayalım:
1. sıra:5 haroşe ör,sonraki ilmekten 7 ilmek çıkar,sonraki 7 ilmeği beraber ör,en sondaki 5 ilmek haroşeye kadar bu şekilde devam edilir.2.sıra(arka sıra) yanlardaki 5 er haroşenin dışında hep düz örülür.
3.sıra  ve 5.sıra haroşe örülür,arka sıralar 2.sıra gibi örülür.
7.sıra:5 haroşe örülür,sıradaki 7 ilmek beraber örülür,sonraki ilmekten 7 ilmek çıkarılır.Bu şekilde sondaki 5 ilmek haroşeye kadar devam edilir.Aslında örnek 7 sırada bir tekrar ediyor.Umarım anlatabilmişimdir.Bir ilmekten 7 ilmek nasıl çıkarılır diyen varsa belirtin video çekip ekleyeyim.
Şalın son 5 sırasını örerken ben arada eksiltmeler yaptım.Çünkü model şalın sonunda örgüyü biraz genişletiyor.Son 5 sıra da haroşe örülüyor.Ben sonradan şalın kenarlarına örümcek yapıp inciler diktim.Artık zevk sizin istediğiniz gibi süsleyin.
Sevgiler...

6 yorum:

  1. canım hem güzel yorumun hem de salın tarifi için cok tşk diyorum.tekrar ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Sağlıklı, mutlu, sıcak, güzel bir hafta sonu geçirmeinizi diliyorum.

    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  3. çok çok teşekkürler güzel anlatımın için takıldığımız yerde sana geri dönüş yapabilirmiyiz :)
    sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  4. çok güzel olmuş canım ellerine sağlık. şU ANDA ANNEMDE BANA YAPIYOR Bİ ŞAL İNŞALLAH BİTİNCE BENDE YAYINLARIM sEVGİLER.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık hepsi birbirinden güzel.Bu şal tarifinizde 7 ilmeği beraber ör ve 1 ilmekten 7 ilmek çıkar demişşiniz. bu ikisini pek anlayamadım fotoğraflayabilirseniz çok memnun olurum.Yapmaya çalıştım fakat beceremedim şimdiden çok çok teşekkürler.Herşey gönlünüzce olsun.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))