16 Ocak 2014 Perşembe

SENİ TUZ KADAR SEVİYORUM BABACIM!

 

Aranızda bu hikayeyi bilen var mı?Hani zamanında bir kral oğullarına beni ne kadar seviyorsunuz diye sorar,diğerlerinden farklı olarak"seni tuz kadar seviyorum " diye cevap veren oğlunu ülkesinden kovar.Yıllar sonra çok zengin olan bu oğlu büyük bir davet verir ve babasını da davet eder.Babası kendisini tanımaz.Şahane bir sofra kurulur ama yemeklerin hiçbirinde tuz yoktur.Kimse yemekleri beğenmez ve oğlu kendisini babasına tanıtır "işte ben seni tuz kadar seviyorum derken seninle herşey daha güzel,sensiz herşey eksik ve anlamsız demek istemiştim"der.Böylece baba hatasını anlar ve barışırlar...

Bu yazıyı ne zamandır yazmak istiyordum.Tuzdan da konu olur mu demeyin:)Hayatımızın tam içinden bir konu bu.Tuzun gizli bir zehir olduğunu,en az şeker kadar zararlı olduğunu çoktan öğrendik.Yakın zamana kadar bilinçsizce rafine yani işlenmiş tuz kullanıyordum yemeklerimde.Fakat içim hiç rahat değildi.Sonunda kesin kararımı verdim ve "artık bu eve rafine tuz girmeyecek" dedim.Bir süre himalaya tuzu kullandım ama o da mübarek ne pahalı!Marketlerde küçücük paketlerin fiyatları maşallah et fiyatlarıyla yarışır halde.Sonra bir tuz değirmeni alarak deniz tuzu kullanmaya başladım.Deniz tuzu hem çok faydalı mineraller içeriyor hem de fiyatı daha makul.



Bir doktorun fayda sıralamasına göre himalaya tuzu ve deniz tuzundan sonra işlenmemiş kaya tuzunu söylemesinden sonra kaya tuzu kullanmaya başladım.Bildiğiniz iri taneli kaya tuzunu alıp tuz değirmeninde öğüterek kullanıyorum.Ama favorim yine de deniz tuzu...ebay 'de baktık ama orda da aradığımız gibi bir şey bulamadık.Şimdilik çevirmeye devam yani:))

Peki siz nasıl tuz kullanıyorsunuz hanımlar?Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum:)

Fotolar netten.

6 yorum:

  1. Aslında tuz konusu benimde kafamı meşgul ediyor. Ailede tansiyon hastaları olunca birde.Dediginiz gibi., himalaya tuzu el yakıyor.deniz tuzunu duymamıştim.çocukluğumda annemin yemekleri salamura tuzu ile yaptığını biliyorum. Şimdi daha çok turşularda kullanılıyor.bende ona dönüş yapacağım herhalde. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslinda tuzu az kullanmak hepimiz icin faydali..vazgecemedigimiz bir tat malesef.kaya tuzu yada diger adiyla dalamura tuxu islenmemis kimyasal islemle beyazlatilmamis tuzdur.en guzelini yaparsin canim.agzimizin tadi bozulmasin:-)

      Sil
  2. bende deniz tuzu kullanıyorum değirmeniyle birlikte aldım hemde cam kavanozu var çok güzel. tek sıkıntı ne kadar attığımı gözümde kestiremiyorum o yüzden yemeklerim tuzsuz oluyor bazen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de o kendinden degirmenli tuzdan almistim.hala o degirmeni kullaniyorum.yalniz mekanizmasi plastik oldugundan olsa gerek biraz asindi.o yuzden metal ve saglam bir degirmen ariyorum.
      ayrica tuzu ayarlayama bende de var canim:-)ilk kyllanmaya basladigimda tuzu baya azaltmistik:-)

      Sil
  3. Ben bir yerlerden işlenmiş tuz alıyorum. Zararlı maddelerden korunarak sofra tuzu yapıldığı söyleniyor, umarım doğrudur. Ama Himalaya tuzunun lezzeti de muhteşem. Ona geçiş yapabilsek mutlu olacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. himalaya tuzunun tadi ayri tabi.dogal olan hersey gibi pahali malesef...

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))