16 Mart 2013 Cumartesi

ANNE SÜTÜNE VEDA...

Uzun çooook uzun bir aradan sonra herkese kocaman bir MERHABA!En son kızımın yürümeye başladığını müjdeleyip kaçmıştım,ancak dönebildim..Hergün artık bugün yeni bir yazı girmeliyim diyorum ama bir türlü fırsat bulamıyordum.Dün bir yorumda bir okuyucumdan sitem dolu sözler duyunca çok üzüldüm ve artık blogumu ihmal etmemeye 1259074754373.kez karar verdim:)))

Günler dolu dolu hızla akıp gidiyor..Zeliha artık yürümüyor,koşuyor:)Emeklemek tarih oldu..Sadece üst kata çıkarken merdivenlerde emekliyor,onun dışında afedersiniz poposu yer yüzü görmüyor desem doğrudur:))Ona bir spor ayakkabı aldık,sokakları,AVM'leri arşınlıyor deli gibi.Biz de arkasından koşturan mutlu anne baba modundayız:))Herşey yolunda yani çok şükür.

Son yazımda Zeliha'yı emzirmeyi bıraktığımı söylemiştim,neden bıraktırdığımı merak edenler olmuş hemen anlatayım:

Biliyorsunuz ben uzun yıllardır(13 sene) sedef hastasıyım.Düzenli olarak kullandığım ilaçlarım var.Kullanırken iyi oluyorum ama bıraktığımda tekrarlıyor malesef.Sedef bir cilt hastalığı malumunuz ve kesin bir tedavisi henüz yok.Hamileliğim ve emzirme dönemi boyunca ilaç kullanamadığımdan hastalık tüm vücuduma yayılmıştı.Özellikle saç diplerim felaket haldeydi..Sürekli gittiğim cilt doktorum aylardır bana artık emzirmeyi bırakmamı söylüyordu tedavi için ama ben ısrarla devam ettim kızım daha sağlıklı olsun,anne sütünden mahrum olmasın diye.Bu süreç benim için gerçekten çok sancılı geçti.Neyse baktım artık psikolojim bozuluyor anne sütünü kesmeye karar verdim.Bunun öncesinde emzirmeyi sonlandırmayla ilgili annem başta olmak üzere deneyimli anneleri dinledim,internetten araştırdım,forumları falan okudum.Herkes farklı bir yöntem izlemiş anne sütünü bıraktırırken.İşin bir de psikolojik tarafı var tabi.Hastalığım yüzünden bıraktırmak zorunda kalsamda vicdanım nasıl sızladı bilemezsiniz.Bir de anneler bilirler emzirirken bebeğinizle aranızda çok özel bir bağ kuruluyor.Sanki emzirmezsem artık o bağ kopacak bir daha asla o güzel duyguları tadamıcam diye düşünüyor insan.Emin olun hiç de öyle olmuyor.Tam tersi şimdi bana daha çok sarılıyor,kucağımda uzun uzun yatıyor.Hem de çıkarı olmadan,yani emmeden.Son zamanlarda bana sadece emmek için yaklaşır olmuştu çünkü.Şimdi daha öpüş koklaş olduk sanki:)))

Emzirmeye son vermek için neler neler yapmış anneler.Bazı anneler tiksindirme yöntemini kullanarak birden bıraktırmışlar.Salça,karabiber,göz kalemi hatta ayakkabı boyası sürenler,tüy,iplik yapıştıranlar...Kimisi de emzirme sıklığını azaltarak uzun vadede bıraktırmışlar.Ben de Zeliha'nın yürümeye başladığı ve 16.ayını tamamladığı günden itibaren anne sütü vermeyi bıraktım.Ben yara bandı yapıştırıp,"bak kızım e olmuş,artık anne sütü yok"dedim,şaşırdı tabi miniğim,ama ağlamadı,biraz mızırdandı sonra oyuna devam:)İlk haftanın sonunda artık hiç istemedi,öncesinde yakama yapışıyordu ben de hep aynı şeyleri söyledim "eğer süt istiyorsan gel mutfağa beraber hazırlayalım" dedim.Canım kızım emzirmeyi bıraktıktan sonra inek sütü içmeye de başladı çok şükür.Öncesinde devam sütü veriyordum.Ondan da kurtulduk yani:)Eh ne de olsa suni birşey,içim rahat değildi içirirken zaten.Şimdi uykuya dalmadan önce büyük biberonla süt veriyorum 250ml içiyor sonra uyuyor minik..İşte böylece anne sütü dönemini kapatmış olduk.Bu süreci gerçekten çok kolay atlattık elhamdülillah.Öncesinde bir Cuma vakti çok dua etmiştim bu konuda,Allah dualarımı kabul etti şükürler olsun..

Emzirmeye son verince hemen Eskişehir'e doktoruma gittik,haftada bir vurulacağım 4 adet iğne verdi.İlk dozu vuruldum.Bu ilaç ilerlemiş sedef hastalarında kullanılan ağır bir ilaç.Yan etkileri var malesef.Bende bulantı yapıyor mesela.Kardeşim tıp 4. sınıf öğrencisi,ona sordum kanser hastalarında bile kullanılan bir ilaçmış.Ama kar-zarar hesabı yapınca kar yönü ağır basıyor.İlk başta çok üzüldüm,korktum ama iyileşmek için kullanmak zorundayım.İnşallah faydasını görürüm.Bu arada yine yaralarım için özel karışımlar,losyonlar falan da verdi doktorum.Bu karışımları zaten uzun zamandır kullanıyorum..

Aman dünya işleri işte oyalanıp duruyoruz..Siz fotoğraftaki güzelliğe baktınız mı,kokusu oralara kadar geldi mi benim güzel nergisimin:)Gerçi ilk açtığında çekebilseydim daha güzel olurdu foto ama ne yaparsın ben meşgul bir kadınım vesselam:)))

Mutlu haftasonları olsun hepinize...

21 yorum:

  1. canım benim rabbim şifa versin inşallah.bende kızımı emzirme süresini ne kadar uzatmaya çalıştıysam fayda vermedi kızım 18 aylıkken kendiliğinden bıraktı.yapabileceğim hiç bir şey olmadı.sen mecbur kalmışsın.hiç üzülme.nergizin senin kalbin gibi çok güzel..ve kokusu ta buraları sardı.seni ve zelihayı kocaman öptüm...sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim canim keske benim kiz da kendiliginden biraksaydi inan daha kolay olurdu benim icin..annelik iste duygular selale bi yerde:-)

      Sil
  2. slm filiz hanım bende 4 gündür bıraktırmaya çalışıyom benimki 21 aylık ve resmen kızımla yapışık geziyoduk şimdi ise sizin dedğiniz gibi sarılıyo koyun koyuna uyuyoruz ama ben geceleri veriyorum azaldı ama gece emmeside sütte bitiyo zaten ben salça sürdüm ve anne apma dedi ve babası oyuncaklar aldı değişik değişik onlarla oyalanıyo atlatmak üzreyim benim tek sorunum katı şeyler yemiyo içecek olarak sadece su içiyo deli gibi su tüketiyo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsallah sizin kiziniz da kolayca bu donemi atlatir.masallah baya emmis kuzucugun..benkm kizim da cok kati seyleri cignedikten sonra tukuruyor.mesela elmayi..ama merak etme canim ilerde herseyi sorunsuz yerlet insallah..sevgiler

      Sil
  3. kolay gelsin arkadaşım bende ara ara kaçamak yapmak zorunda kalıyorum her geri döndüğümde bu sefer hergün bloğumla olmak istiyorum diyorum 99.999.999.999.999.......kez:))çocuklarla sanırım bir müddet hep böyle olacak ama yinede arada sırada da olsa görüşmek çok güzel... minik elleri öperim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canim bende de durum ayni,blogger annelerin kaderi diyelim;-)

      Sil
  4. sık görmek isteriz cidden buralarda...

    YanıtlaSil
  5. canım öncelikle çok geçmiş olsun, bu sedefle benimde yiyenim çok mucadele veriyor, çok iyi anlıyorum seni bende bu aralar onun için çok araştırıyorum kullandıgı şeyler var bu ara inşahlah iyi gelir bende seninle paylaşırım ....Zelihayıda kutluyorum benim kız hala yürümüyor popo üstü gidiyor:))) efraftanda bürsürü şey daha yürümedi diye biraz can sıkıyorlar ama bende vardır bir zamanı diye umutla beklıyorum bu aralar hiç yemek yemiyoruz sürekli emiyor ve ısırıyor çok zordayım ama geçiçek ümidiyle sabrediyorum sizleri çok öpüyoruz sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım.yeğenine de şifalar dilerim.benim kız da durdu durdu birden yürüdü canım,hiç kafana takma,yakında yürür hatta koşar bile:)ah o ısırmaları da iyi bilirim.kanatıncaya kadar ısırıyodu Zeliha:(hakkımız ödenmez şekerim:)biz de sizi öpüyoruz:))

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşaallah. Bebeciğin de emeceği kadar emmiş zaten, bundan sonrası çay kahve gibi keyif niyetine oluyor zaten. İnsan emzirmeyi bırakınca kılık kıyafeti bile bir başka giyinmeye başlıyor. Ben öyleydim en azından:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim canim,haklisin bu kadar emdi cok sukur.hala veremedigim 4 kilom var,bi versem yeni ciciler alivam insallah;-)

      Sil
  7. rahatsızlığın için çok geçmiş olsun.Allah şifasını versin inşallah..blogunun takipçisi olarak ihmal etme diyorum ama tabiki çocuk ve sağlık çok daha önemli:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol canim ilaclar bahane tabi sifa Allahtan...iste blog yazmak sorumluluk gerektiriyor,cocukla tekliyor iste napalimB-)

      Sil
  8. filizcim Allah şifa versin,kolay bıraktırman ne güzel,sen birden kestin heralde,ben önce gece devam etsemmi diye düşünüyorum,seninle aynı duyguları bende yaşıyorum,pişman olmaktan korkuyorum.şu anda bile emiyo bizimki.bende sadece emzirerek uyutabiliyorum,yatırırken uyanıyor,evde neysede heryerde problem.benim kızım zelihadan 8 gün büyük,abisi 3 ay emmişti malesef. haziranda sünnet düğünü yapıcaz inşaallah,bıraktırmazsam çok zorlanırmıyım acaba?kıyafetimi önden düğmeli almam gerekebilir ;)karar verdiğimde sirke sürmeyi düşünüyodum,ama önce senin yöntemini denicem,yeni paylaşımlarını merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Evet Nurhan ben birden kestim.birakmak icin once kendini iyi motive etmelisin canim sonrada bol bol dua et.yaza seninki 1 bucuk oluyor rahat birakirsin sonra.ben hasta olmasaydim 2yasina kadar emzirmek isterdim ama buyudukce birakmalari daha zor oluyormus.kolayliklar dilerim canim...

    YanıtlaSil
  10. Çalışan bir anne olarak çok güzel emzirdin miniğimizi.. ama öncelikle sen iyi olmalısın. elbette anne sütüyle kıyaslanamaz ama pek fazla alternatif kalmayınca mecburiyetler doğuyor. keşke elif de anne sütü alabilseydi zeliha kadar. içimdeki en büyük uktedir.. annesini üzmeden anne sütünden ayrılan miniğimize de kocaman öpücükler..maaşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklisin canim,keske ama biliyosun nasip meselesi bunlar Allah saglik versin insallah ikinciye doya doya emzirirsin...

      Sil
  11. amann benim kuzucuğum emmeyi bırakmş, yürüyomuş kocam kız olmuşş, beyhan teyzesi yaza görmeyi çok istiyor onu ve annesini...
    Canım geçmiş olsun inşallah bu tedavi sonucunda tamamen kurtuluesun bu illetten...

    YanıtlaSil
  12. :) Nergis de hoş, anlatımın da :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))