12 Eylül 2011 Pazartesi

BURGULU BEBEK YELEĞİ



 Biricik kızımız Zeliha için ördüğüm bir başka yelek ile huzurlarınızdayım.Eskişehir'deyken aldığım bu ebruli ipten güzel bir hırka yapmaktı niyetim ama örerken vazgeçip yelek yapmaya karar verdim.Arka parçaya 70 ilmekle,ön parçalara 50'şer ilmekle başladım.Haraşo örgüden sonra Yanlarda 10'ar ilmek haraşo deva ederken aralardaki ilmekleri iki ters iki düz ayırdıktan sonra aralara burgular yaptım.
Parçaları ayrı ayrı ördükten sonra dikip yakadan ilmek çıkardım.Haraşo örgüyle yakayı tamamladım.Burgular örgüyü biraz daraltınca yeleğin alt kısmı daha bol durdu.Gerçi henüz ördüklerimi yıkayıp ütülemedim.Belki o zaman daha düzgün durur.

Kızım ve bizim için dua eden,güzel dilekleriyle destek olan,moral veren herkese çok teşekkür ederim.Doğumuma sayılı günler kaldı ve benim heyecanım da giderek artıyor.Haftasonu Zeliha'ya aldığımız cicileri yıkadım.Bugün ütüleyip hastane çantamızı daha doğrusu bavulumuzu hazırlıcam inşallah.Babası ve ben sürekli kızımız hakkında konuşuyoruz.Herşeyde heryerde Zeliha var.Yavrum benim,dünyaya gözlerini açmadan hayatımızın tam ortasında yerini aldı.Gönlümüz kızımızın sevgisiyle dolup taşıyor...Artık doğsa da kavuşsak yavrumuza diye günleri sayıyoruz.Bu güzel duyguları bize yaşattıran Allah'a ne kadar şükretsek az.Bak yine gözlerim doldu..Ah annelik,ahhhh....Kelimelerin yetersiz kaldığı yerdeyim...Tüm isteyenlere nasip etsin Rabbim bu duyguları yaşamayı.Amin...

15 yorum:

  1. ALLAH BİR AVAZDA KURTARSIN.BEBİŞİNLE SENİN SAĞLIK HABERLERİNİ BEKLİYORUM.RABBİM YANIN DA OLSUN.SEVGİLERRRR

    YanıtlaSil
  2. çok cici olmuş kızımızın yeleği... iyi günlerde giyer inşallah..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık filizcim çkk tatlı çokk kibar olmuş zelihamın yeleği sağlıcakla giyinsin kızın.

    YanıtlaSil
  4. çok guzel canım .ellerıne saglık.......

    YanıtlaSil
  5. Bu çok şekermiş. Elbise gibi hayal ettim aslında. Altına kumaşlı etek kısmı dikilse nasıl olur ki???

    YanıtlaSil
  6. canım valal yakındna takip ediyorum seni..en az senin kadar heyecanla bekliyorum..inşallah sağlıkla kucağına alırsın zelihanı...bu cicleri de giydirir üzerinde görürsün..ellerine emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Zeliha' yı bekliyorum ben de heyecanla :) Hadi doğsun da hediyemizi gönderelim ama değil mi ;) Bu arada, yelek çok güzel olmuş canım, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. merhaba canım.heyecanlı bir bekleyiş içerisindesin.hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah.yelek çok tatlı olmuş.bebeğin sağlıcakla giyer inşallah.hoşçakal canım.sevgiler... :))

    YanıtlaSil
  9. çok tatlııı zeliş sağlıkla giyecek inş. elimde kalan ipler var örüp koymalı bundan saçörgülerini çok severim

    YanıtlaSil
  10. Çok cici olmuş canım,ellerine sağlık..
    güle güle giysin Zeliş :)
    Mimin var bende...
    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Filiz abla inshallah iyisinizdir yelek chok chok guzel daha dorusuherseycokcok guzel sizin mail adresinizi goremedim varmi alsam olurmu?

    YanıtlaSil
  12. çok teşekkür ederim hepinize dostlar:))

    mail adresim:miraclefiliz@gmail.com

    YanıtlaSil
  13. Bu yelegi sevdim ama icine girecek olan bebisle daha sevimli olacaktir eminim :)
    Bu sira görümcemde de bebek bebegini bekleme heyecani var. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin ins. Ve yasamak isteyen herkese yasatsin bu duygulari.

    YanıtlaSil
  14. cok super olmus bu kol kismindan kesiliyormu kesilirse kac yazarsaniz seviinirim

    YanıtlaSil
  15. güzel günler,kol kısmından kesilmiyor canım.üst kısmı burgulu olduğu için doğal olarak kol kısmında örgü daralıyor..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))