20 Ağustos 2011 Cumartesi

SÜSLÜ KIZLARA ÖRGÜ YELEK

Herkese merhaba!Sevgili arkadaşlarım bir önceki yazımda evlenme yıldönümümüzden bahsetmiştim,sizlerden gelen yorumlar beni inanılmaz mutlu etti.Hepinize çok ama çok teşekkür ederim.Sayenizde mutluluğum bir kat daha arttı.
Birkaç yıl önce yeğenim Ceren'in ailemize katılmasını beklerken onun için ördüğüm yelek modelinden kızım için de örmek varmış nasipte:)Şirin mi şirin bu yeleği sizlerle paylaşmak isterim.Örmek isteyenler için de sayılarını vereyim.

İpim Nako Bebe 100,yaklaşık bir yumak ip kullandım,3.5 numara şişle ördüm.Süslemek için de beyaz saten kurdele kullandım.Yelek yakadan başlanarak bütün olarak örülüyor.94 ilmek başlanarak 3 diş haraşo örülür.Sonraki sırada ilmekler şöyle ayrılır,ön parça için 17 ilmek haraşo,1 dola,2 haraşo,1 dola,kol için 13 ilmek haraşo,1 dola,2 haraşo,1 dola,arka için,24 haraşo,1 dola,2 haraşo,1 dola,kol için 13 ilmek haraşo,1 dola,2 haraşo,1 dola,17 ilmek haraşo ön parça için örülür.Ön ortadaki 10'ar ilmek beden boyunca haraşo örülür.Arka sıralar hep ters örülür.Dolamalar sayesinde ilmek sayısı artarak 10 cm örülür.Beden ilmekleri bekletilirken kollara 3'er diş haraşo örülür ve kesilir.Bekletilen beden ilmekleri 10 haraşo,10 düz,10 haraşo...diye dizilir.Ön sırada iplik önde bekletilirken düz ilmekler örülmeden sağ şişe alınır,diğer ilmekler haraşo örülür.Arka sıralar hep ters örülür.Bu şekilde 10 sıra ördükten sonra,düz ilmekler haraşo,haraşolar düz örülerek aynı işlem tekrarlanır.İstenilen boya gelince 4 diş haraşo örülerek örgü bitirilir.Ön yüzde boşta kalan ilmekler beyaz kurdeleyle büzülür,silikon tabancasıyla yapıştırılı-ki ben öyle yaptım-ya da dikilir.
Gülen suratlı düğmelerle süslenen pembiş yelek pek bir şirin oldu:))Örmek isteyenlere kolay gelsin diyorum ve kaçıyorum:)

14 yorum:

  1. Ayyyy canım benim demek prensesin ismi Zeliha :)))
    İnan bana,sanki benim ismimi koyuyormuşsuncasına sevindim..:)
    Hemen eşime söyledim :)
    Rabbim kolaylıklar versin inşAllah...
    En kolay şekilde,en güzel şekilde kavuşursun inşAllah bebişine..
    Yelekler de çok güzel olmuş,ellerine,emeğine sağlık..
    Rabbim yar ve yardımcın olsun canım..

    YanıtlaSil
  2. Ben geç kaldım ama mutluluklar diliyorum size...Kızınızla beraber huzur dolu bi hayatınız olur inş..Bu yelek modelini çok severim..Pembede çok tatlı olmuş ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. canım sağlıkla giydir inş. çok beğendiğim bir örnektir düğmeleri gibi hep gülsün.

    YanıtlaSil
  4. canısı ellerine sağlık harika şeyler örüyorsun zeliha bebişe...ben de sonunda bugün bişiler başlayabildim bebğime ama hala tedirgin bir şekilde bekliyorum ya bişi olursa diye...umaırm herşey yolunda gider ve senin bu cici örneklerindne ben de örerim birer tane :))

    YanıtlaSil
  5. Pek güzel olmuş zelihacık güle güle giysin.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık filizcim çkk cici olmuş zeliha kızımızın yeleği sağlıcakla giysin.

    canım fiyonklu kısmını anlayamadım sanırım örerken yardım almam lazım çevremden teşekkür ederim bizlerle paylaşdığın için

    YanıtlaSil
  7. Bu çok güzel olmuuuş :) Hem rengi, hem modeli. Ellerine sağlık Filizcim. Zelihacık da güzel günlerde giysin *-*

    YanıtlaSil
  8. que bonito!!! es una preciosidad!!!!

    YanıtlaSil
  9. çook şirin.. iyi günlerde giysin halasının güzeli..

    YanıtlaSil
  10. pembiş pembiş:)) pek bi tatlı
    allahım güzel günlerde kullanmanızı nasip etsin canım...

    YanıtlaSil
  11. Filiz hanım, öncelikle hayırlı bir doğum dilerim, kızınızı sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.. Yelek de çok cici olmuş, kızınız güle güle giysin, elinize sağlık. bu modelden ben bebek battaniyesi örmüştüm, çok hoş bir örnek, yeleğe de çok yakışmış:)

    YanıtlaSil
  12. Cok begendim coook :) Rengi, modeli ve o sirin dügmeleri hele :)Eline saglik.

    YanıtlaSil
  13. çok cici, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize sağlık.Zeliha bebek sağlıkla giysin inşallah.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))