15 Şubat 2011 Salı

BENİM CANIM ORKİDEM...




Biz kadınların asla hayır diyemeyeceği şeyler var değil mi:)Böyle bir güzelliğe kim "hayır"diyebilir..Kim beğenmez...Çiçekleri oldum olası severim zaten.Uzun zamandır da evimde bir orkidem olsun istiyordum.Bizim sokakta cam kenarında onlarca orkide olan bir ev var.Önünden geçerken bakmadan edemiyorum.Renkleri o kadar güzel ki..Bakıp bakıp özeniyordum.Eşim sevgililer günü vesilesiyle bana rengine,duruşuna hayran olduğum bu orkideyi hediye edince tahmin ettiğiniz gibi inanılmaz mutlu oldum:)Nasıl bir güzelliktir bu ya..Allah ne güzel yaratmış...

Şimdi evde orkide bakımı nasıl yapılır diye araştırma yapıyorum.Aranızda orkidesi olan var mı?Benimle tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum:)
Orkideye daldım çikolatalarımı unuttum.Çiçeğin yanında bir kutu da çikolata hediye etti biricik aşkım:)Çikolatalar dünden beri yeniyor.Bitmeden fotoğraflayayım dedim:)
14 Şubat bahane zaten...Önemli olan sevenlerin birbirini hatırlaması,mutlu etmesi.Bu bazen güzel bir sözle,bazen tek bir tebessümle bile olur.Hediye şart değil tabiki... 

Şimdi eşime seslenme zamanı:

"Sevgilim bu güzel hediyeler için sana çok teşekkür ederim..Beni nasıl da mutlu ettin yine.Hem zaten bu senin uzmanlık alanın değil mi:)Aşkımız sonsuza dek sürsün bitanem,Allah bizi her iki dünyada da ayırmasın,bizi her türlü kötülükten,bilhassa kötü nazardan korusun...Amin.."

21 yorum:

  1. Mutluluğunuz daima böle olsun canım,bende dün orkide alanlardanım :) bende hiç bilmiyorum netten araştırdım biraz ama en iyisi gidip güselce biyerden yüzyüze bilgi almak,bloğumda bende paylaştım orkideyi, beklerim :) seninkinin rengide harika

    YanıtlaSil
  2. Allah mutluluğunuzu daim etsin canım..
    Orkidem hiç olmadı ama ablamın çok orkideleri var, ışığı sevdiklerini ve fazla su sevmediklerini biliyorum..

    YanıtlaSil
  3. Melc,teşekkür ederim canım..hemen bloguna geliyorum merak ettim seninkini:)

    Narish,amin canım çok teşekkür ederim bu güzel dileklerin için:)çiçeğin üzerindeki kartta ışığı sever ama direk almamalı,toprağı hep nemli olmalı gibi kısa açıklamalar var.ama daha öğrenecek çok şey var..

    YanıtlaSil
  4. Mutluluğunuz bir ömür boyu sürsün,14 şubatlarda hep böyle sevgi dolu yazılar yaz inşallah:)Çiçeğine bayıldım bu arada,orkidenin bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum açıkçası..

    YanıtlaSil
  5. limon çiçekleri çok teşekkür ederim canım,ne güzel sözler bunlar..inşallah:)ben de hep heves ederdim,gerçekten çok güzel bir çiçek.renkleri de harika:)

    YanıtlaSil
  6. Mutluluğunuz daim olsun.
    Orkidenizi sevgiyle büyütün, doya doya bakın. :)

    Zarif çiçeğinizi, güneş gören cam kenarı bir yerde bulundurup, ılık bir ortam sağlayarak , nem ve vitamin dengesini korursanız, uzun yıllar sizinle birlikte yaşayacaktır.

    Bloğumda henüz orkidelerden bahsetmedim ama, forumumuzda orkidelerle ilgili yeterli bilgiye ulaşabilirsiniz.

    http://hobibahcemiz.net/viewforum.php?f=31

    Sevgiyle,

    YanıtlaSil
  7. Ülker'cim çok teşekkür ederim.verdiğin adresten faydalanacağıma eminim..

    YanıtlaSil
  8. mutluluklar ...çok güzelmiş orkiden,benim ki ile aynı renk,yazın haftada bir kışın üç günde bir sula yani su dökme su dolu bir kapta 2-3 dk.beklet.Güneş ışığını direkt almasın ve yerini sık değiştirme,yapraklarda sık yıkansın lütfen haa bir de sevgi onu eksik etme(etmezsin zaten)hoş muhabbetle,sevgiyle...

    YanıtlaSil
  9. mutluluğunuz daim olsun arkadaşım..orkide bakımını bilmem ama çikolataya çok güzel bakarım bak:-)

    YanıtlaSil
  10. mutluluğunuz daim olsun canım. sevgiler

    YanıtlaSil
  11. sedo kız,tavsiyelerin için teşekkür ederim canım..

    neşeli haller,:))))))))))))ben de:)

    örgüçantam,çok teşekkür ederim canım..aminn:)

    YanıtlaSil
  12. çok güzel. Çiçek gibisi var mı umarım uzun zaman seninle birlikte olur

    YanıtlaSil
  13. Orkidenin rengi muhteşem;Bende de beyazı var;ama bende bakımı ile ilgili hiçbirşey bilmiyorum.Ev ortamında fazla dayanıklı olmuyorlar sanıyorum.Şu penceresinde orkide olan evden bilgi alabilirsiniz ve bizimle paylaşırsanız ne iyi olur.Bu arada kırmızı kalpli çikılata kutusu ve içindekiler nefis gözüküyor.Her daim mutluluklar...Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  14. adavedeniz,haklısın canım,çiçekler bambaşka bir hava katıyor bulundukları ortama..inşallah dediğin gibi yıllarca bizimle beraber olur çiçeğim..teşekkür ederim nazik yorumun için..

    karagözlü surey,orkide bakımı hakkında yakında bir yazı yayınlamayı düşünüyorum zaten..çikolatanın görünüşü kadar tadı da harikaydı:))teşekkürler canım..

    YanıtlaSil
  15. canımmmm canımmmm canım bu güzel dileklerine bende yürekten amin diyorum..Rabbim sizin,bizim herkezin mutluluğunu daim etsin.Bol bol da felak ve nas surelerini oku canım.orkide benimde var filizcim geçen sene almıştım sonra kabak gibi kaldı üzüldüm,netten araştırdım ki senede bir ya da iki defa açarmış,ay aralıkta bir başladı açmaya şimdi çok güzel oldu insan çok seviniyor..pıtır orkidem benim diyorum seviyorum onu...çoooook öptüm canım:))

    YanıtlaSil
  16. şulecim tatlım çok sağolasın canım benim,okuyorum okumaz mıyım,Allah hepimizin mutluluğunu daim etsin inşallah.inşallah ben de orkideme senin gibi iyi bakabilirim.çok öpüyorum canım..

    YanıtlaSil
  17. filiz,canım mimin var bende :)

    YanıtlaSil
  18. çok güzelmiş... orkide benim de haylimde olan bir çiçek ama bakamam diye edinemiyorum.... şimdilik yapraklı salon bitkilerine ağırlık verdim.... Allah mutluluğunuu daim etsin.. nazarlardan saklasın inşallah....

    YanıtlaSil
  19. Eminecim teşekkür ederim canım güzel dileklerin için.bakması zor biliyorum,narin bir çiçek..ama insan bakmaya doyamıyor..sen benden daha iyi bakarsın eminim..

    YanıtlaSil
  20. Orkidenin ilk fotoğrafına bayıldım, çok güzelmiş gerçekten... Düşünceli eş ;) Mutluluğun daim olsun canım...

    YanıtlaSil
  21. Demet'cim teşekkür ederim.senin kadar güzel fotoğraf çekebilmeyiisterdim:(

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))