8 Mayıs 2012 Salı

ÇALIŞAN ANNEDEN HABER VAR

 Herkese merhabalar!Çalışan anne olmak hele de acemi çalışan anne olmak epey zormuş doğrusu..Değil bloguma bakmak ,günlerdir bilgisayarıma dokunamadım bile..Şimdi aradaki farkı kapatma zamanı.Bu satırları korkunç ağır bir gribin pençesinde kıvranarak yazıyorum.Hapşırık,tıksırık gırla gidiyor:)Kalan gücümü bu yazıyı hazırlarken tüketip yatağa yollanmalıyım sanırım:)

İlk gün oldukça zordu...Sabah evden çıkarken dayanamadım ağladım...Anneciğimin kucağından bana bakan kızımı öpemedim bile...Sağolsun eşim çok destek oldu,okula giderken yol boyunca bana moral vermeye çalıştı.Okulda teneffüslerde hep annemi aradım napıyorsunuz diye..Canım kızım hiç sorun çıkarmadı anneannesine çok şükür.Birbirlerine çok çabuk kaynaştılar:)Dersler bitince eve koşa koşa gelip kızıma sarılmak ,onu koklamak,öpmek muhteşemdi...Nasıl özledim,nasıl...Ders programım oldukça yoğun,sabah derslerinin ardından iki ders boşlukta eve geliyorum süt iznim için,sonra tekrar okula gidiyorum 4.sınıfların dersleri için.Haftanın üç günü bu şekilde gel-gitler yapıyorum.Zor oluyor ama bu dönemlik katlanıcaz artık..
 Günler birbirini kovaladı ve ikinci haftanın ortasına geldik bile...Çalışma hayatını,ders anlatmayı,okul ortamını özlemişim,ne garip,hiç özlemem sanırdım.Çalışmak bana çok iyi geldi gerçekten.Şimdi çok daha enerji doluyum.Beraber olduğumuz zamanlarda Zeliha'yla deli gibi oynuyoruz:)Tam bir zıpır oldu artık kendisi,her hali ayrı güzel canım benim...
 Haftasonu hava harikaydı,kahvaltıdan sonra hep beraber Kentpark'a gittik.Zeliha ilk kez salıncağa bindi.Çok ta sevdi minik kuşum:))Parkları da fethettik yani...Salıncaktan sonra aile boyu tahtıravalli sefamız da oldu ama onun fotolarını koymadım,çok komiğiz de:)))
Canım annem,hakkını ödeyemem..Kızıma benden güzel bakıyor,ilgileniyor sağolsun.Mama saatleri,uyku düzeni hiç şaşmıyor maşallah...Keşke daha yakın otursaydık,keşke bakıcı değil de hep annem bakabilseydi kızıma,keşke...

Bu arada haftasonu ailecek ikinci yolculuğumuza çıkıyoruz,Çorlu'ya görümcemlere gidiyoruz inşallah.Gerçi ben henüz ilk seyahatimizi paylaşamadım sizlerle ama neyse,yakında yeni yazılarım peşpeşe gelir artık..

Şimdilik bu kadar,kaçıyorum!

11 yorum:

  1. Nasılda şeker olmuş maşallah gün geçtikçe dahada tatlı oluyor, salıncağı ne kadar sevdiği verdiği pozlardan belli :) anneaanne ve babaanne olayını iyi düşünmüşsünüz daha minicik kıyamaz insan bakıcıya vermeye, gerçi bakıcı kötümü bakcak ama ne kadar olsa aileden birisinin olması başka.dönemin bitmesinede az kalmış zaten canım üstesinden gelirsin sen bu arada öğretmen olduğunu bilmiyordum en güzel en kutsal meslek ne güzel...kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. canım yaa profilinde yazmışsın öğretmen olduğunu ee pes bana :) okumuştumda daha önceden ama atlamışım.Bu arada resimlerdeki mutluluğunuz hiç bitmez inşallah...

    YanıtlaSil
  3. öncelikle çok geçmiş olsun bol bol adaçayı için yakın olsa ben verirdim bahçeden:)) zelihanın park sefası çok güzel maşallah ALLAH nazardan saklasın sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. maşallah ne tatlı gülümsemiş canım benimmm.
    yavaş yavaş alışacaksınız ikinizde :)Rabbim uzun ayrılıklar vermesin.

    YanıtlaSil
  5. zamanla her şey yoluna girer inşallah, anneniz var çok şükür...

    YanıtlaSil
  6. OYYYYYYY !!! ANNESİ MAŞALLAH KIZNIZA ÇOK SEVİMLİ RABBİM HERDAİM ÖYLE GÜLDÜRSÜN BENİM YERİME DE BİR YANAK ALINDA KOKLAYIN DAAA:)) SİZLEREDE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN İNŞANLAH TEZ VAKİTTE ATLATIRSINIZ..

    YanıtlaSil
  7. çok tatlısınız.Bende Sakarya da okumuş bir öğretmenim.O kadar özlüyorum ki Sakarya'yı,postlarınızdan Sakarya'nın son halini anlamaya çalışıyorum hep:)
    kızım 4.5 aylıkken atanmıştım,hemen başladım göreve.Öyle özlüyordum ki kızımı;bazen ders içinde kızımı hayalederken ve gülümserken buluyordum kendimi.Bu heyecanlar,birisini bu denli sevebilmek o kadar güzel ki,kıymetini bilmek lazım.

    YanıtlaSil
  8. iyi olmanıza çok sevindim,merakla bekliyorum yolculukları :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. annenin bakması gibisi yok bence de. Ada'ya da 1.5 yaşına kadar anneanne, babaanne ve kızkardeşim dönüşümlü olarak bakmıştı. Hep şanslı hissettim kendimi oğluşum güvende diye...

    YanıtlaSil
  10. Allah annelerimize uzun,hayırlı ömürler versin.bizi büyüttüler,şimddie torunlarını büyütüyorlar.ne yapsak azdır onlara.öpüyorum ellerinden.
    Zeliha kızımızda maşallah büyümüş,salıncağa biner olmuş çok tatlı çok.
    Bu arada aslında çok şanslı olduğunu biliyorsundur umarım.Zamanında çok güzel bir tercih yapmışsın öğretmenli
    ği seçmekle.Öğretmenlik hakikaten tam anneler içinmiş.çevremdeki öğretmen arkadaşlarımdan biliyorum bunu.bunu çok geç anladım.tam gün mesai daha zor.işe dönme ihtimalim bile kabus gibi geliyor şimdi bana.

    YanıtlaSil
  11. Blogunu,seni okumayı çok özlemişim.inan seni okumak çok iyi geliyor bana.keşke yakın olsaydık da çalıversem kapını bi çayını içsem :) valla okula başlayacağım günleri düşündükçe ağlayacak gibi oluyorum.nasıl bırakıcam oğlumu hiiç düşünmek bile istemiyorum.ama senin şu yazın biraz olsun içime su serpti :) bu arada ben okulu,öğrencilerimi hiiiç özlemedim,acaba başlayınca ben de senin gibi mi hissedicem :)))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))