3 Ocak 2012 Salı

ZELİHA'NIN BEBEK ŞEKERLERİ VE SEPETİ

 Henüz hamile değilken eşimle Eminönü'nde gezerken keşfettiğimiz bir sokak var.Hani şu kahvecinin yanından girilen,sonunda da sepetçilerin olduğu sokak...Bilenler bilir,bu sokakta bebek için gereken her türlü süsü,ıvır zıvırı bulabileceğiniz bir sürü dükkan var.İşte o zaman eğer birgün bebeğim olursa buraya gelip gerekli malzemeleri alıp bebeğimizin şekerlerini biz hazırlarız diye düşünmüştük.Çok şükür o günler geldi ve biz yazın benim koca göbeğim önde biz arkada düştük İstanbul yollarına:))Bebek şekeri için telden yapılmış bebek arabalarını çok beğendik.O kadar farklı model arasından en güzelini seçtiğimizi düşünüyorum...Evde süsleyebileceğim bir sepet olduğundan hazır sepet almadım.Onun yerine 1 metre saten kumaş,pembe kurdele ve tül alıp başladım sepetimi süslemeye...Önce satenle sepeti kapladım,sonra da tülleri kurdeleyle ara ara düğümleyerek silikonla sepete yapıştırdım.İşte huzurlarınızda bebeğimin şekerlerinin sepeti:)))

Bebek şekeri dediğime bakmayın,bizimkilerin içinde şeker yok:))Badem şekerlerinin bir süre sonra bozulduğunu bildiğimden  lavanta keseleri hazırlayıp,bu keseleri şirin bebek arabalarının içine silikonla yapıştırmayı tercih ettik.Mis gibi lavanta kokusu,ohhhh:)Yarım kilo lavanta 72 adet kese hazırlamaya yetti.Keseleri de aynı sokaktan aldık.Biz eşimle bu keseleri hazırlarken Ramazan ayındaydık.Vay be amma zaman geçmiş üzerinden,sanki yıl olmuş gibi...
Bebek şekerlerinin  güzel etiketlerinin tasarımı sevgili eşime ait.Öyle özenerek hazırladı ki aşkım benim,ortaya harika bir çalışma çıktı.Sıradan bir yazı olmasın istedik ve bir de Hadis-i Şerif ekledik."Evlad kokusu cennet kokusudur".Allah herkesin evladını anne babalarına bağışlasın...Amin..

Sevgiyle,umutla ve heyecanla kızımızı beklediğimiz günlerde hazırladığımız bu cicileri umarım beğenmişsinizdir.Bebek bekleyenler için bir fikir olabileceğini düşünüyorum.Hazır aldığınızda ödeyeceğiniz paranın üçte birine böyle güzel şeyler hazırlayabilirsiniz.Ayrıca insanın emek vererek hazırladığı hediyelerin hatırasının katlanacağı da malum...Şimdilik hoşçakalın:)))

16 yorum:

  1. çok şeker bu şekerler:))))


    Eminönü'nün arka sokakları cennet gibidir. Ne ararsan bulursun oralarda. Ben çok severdim...

    YanıtlaSil
  2. Filizcim ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Bende arkadaşımın bebeği için hazırlamıştım, keyifle hazırlanıyor hemde eğlenceli :)

    YanıtlaSil
  3. hazır olsalar bu kadar güzel olmazlardı eminim, o kadar özenilerek yapılmışlar ki bakanı hayran bırakıyor çok beğendim ellerinize sağlıkkk...

    Anladığım kadarıyla bebek mevlüdü için yapıldı bu keseler değil mi?

    YanıtlaSil
  4. oyyy kuzumun şekerleride kendisi gibi maşallah .eşinin de seninde ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Her İstanbula gittiğimde oraları dolaşmak çok hoşumuza gider rengarenktir eskiyi yeniyi bir arada bulursun. bebeğini güle güle büyüt canım allah analı babalı güzel ömürler versin onlara..yeni yılda sağğlık huzur ve mutluluk getirsin.. sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. ne kadar ince zevkle hazırlanmış:)) bir de hadis eklemeniz çok hoş bunu zeliha'nın babasının hazırlaması daha hoş:)sevgiyle , sağlıkla büyüsün zeliha bebek...

    YanıtlaSil
  7. çok şeker rengi gibi:)
    ellerine sağlık canım kendin yapınca daha bir kıymetli oluyor.

    YanıtlaSil
  8. harikalar canım..sen yaparsında olmazmı :) hadis yazmasıda çok hoş etikette,unutanlara hatırlatır belki..ben henüz o aşmaya gelemedim ama inşallah benimde bu yıl dileğim gerçek olur..o zaman bende alır,yapar ve paylaşırım..çok çok sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Harika olmuş canım Allah uzun ömürler versin.Eşin bu kartları hangi kağıda bastı yazıcıylamı...

    YanıtlaSil
  10. kızımız gibi çook güzeller...

    YanıtlaSil
  11. yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar:)

    narish,mevlid için yapıldılar ama mevlidi geç yapacağımızdan ziyarete gelenlere veriyoruz hatıra olarak..

    Anekzura,renkli çıktı alınan ozalitçilerde bastırmış eşim...

    YanıtlaSil
  12. muhteşem olmuş karttaki hadiste çok güzel amin diyorum ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. süper olmuşlar, yazıya bayıldım, maşallah...

    YanıtlaSil
  14. ÇOK GÜZEL OLMUŞALR.ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  15. allah analı babalı buyutsun darısı basıma artık modeller ve site kızınız hersey cokguzel emegıne saglık

    YanıtlaSil
  16. çok güzel olmuş ellerinize sağlık,sepeti satenle kaplarken sepete nasıl tutturdunuz acaba,silikonla mı yapıştırdınız?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))