24 Ocak 2011 Pazartesi

DANTEL TEPSİ ÖRTÜSÜ VE ÇEYİZ SORUNSALI

 Misafiri hiç eksik olmayan bir evde büyüdüğümden olsa gerek misafir ağırlamayı oldu billah çok severim.Eşim de keza öyle...Akrabalarımız,arkadaşlarımız,dostlarımız gelsin,onlar için hazırlık yapalım,sohbetler,muhabbetler gırla gitsin,ohhh ne güzel:)Haftasonu da evimiz pek şenlikliydi.Cumartesi günü kahvaltı hazırlarken kapı çaldı,ben mutfaktaydım,eşim açtı kapıyı.Baktım ses gelmiyor bir bakayım dedim.Koridorda küçük kardeşim Sercan'la karşılaşınca şok oldum:)Canım kardeşim benim...Finalleri bitince tatilinin ilk günlerini bizimle geçirmek istemiş.İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi 2.sınıf öğrencisi kendisi. Eşimin haberi varmış aslında ama hiç çaktırmadı helal olsun:)Beraber çok güzel bir gün geçirdik.Pazar günü de halamlar geldiler cümbür cemaat:)Yedik içtik ,güldük eğlendik..Çok şükür bu günleri gösteren Rabbime..
Dün çay servisi yaparken anneciğimin çeyizim için ördüğü bu dantel örtüyü kullandım.Hazır ortadayken sizinle de paylaşmak istedim..

Sizi bilmem ama ben çeyizimdeki herşeyi kullanmaktan büyük keyif alıyorum.Danteller,işlemeler,tülbentler,patikler,havlular..Hiçbirinin kenarda köşede yıllanmasına gönlüm razı değil.Evladım olursa eğer ben onun için yenilerini örerim inşallah.Kendi ördüklerim ve anneciğimin el emeği çeyizlerimi severek kullanıyorum.Bugüne kadar sandık köşelerinde,kanepe altlarında bugünleri beklediler,artık gün yüzü görme zamanı geldi değil mi:)
Ya siz?Siz çeyizinizi kullanıyor musunuz?Yoksa hala kıyıda köşede saklı mı duruyorlar?

24 yorum:

  1. Gençken ve çalıştığım zamanlarda o kadar çok kullanamadım ,belki de değerini yeterince bilemediğimdendir...Şimdilerde ben de seviyorum ve her fırsatta kullanıyorum dantelleri Filizciğim.Ne de olsa onda annemin el emeği göz nuru var.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. haklısın Colette'cim,her ilmeğinde göznuru olan sanat eserlerinin kıymetini bilmek lazım..yorumun için teşekkür ederim canım:)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir örtü, iyi günlerde kullan...anneciğinin ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. sandığa atıp bekletmenin anlamı yok sere serpe kullanıyorum :) kızıma daha sonra örerim mutlaka :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Emine,teşekkür ederim canım,annelerin elinin değdiği herşey daha bir değerli oluyor..

    back to black,bence de bekletmenin anlamı yok .oh ne ala,iyi günlerde kullan..kızının zamanına kim bilir ne değişik modeller çıkar zaten:)

    YanıtlaSil
  6. canım ben de öyle seviyorum ki misafiri, eşim de öyle sağolsun..kalabalık yapılan kahvaltılara doyamıyorum:)
    çeyizdekileri kullanmaya gelince, ben altı aylık evliyim daha ama 16 aylık da olsam belli şeyleri hiç kullanamıcam gibime geliyo:)

    YanıtlaSil
  7. canım, anneciğinin ellerine sağlık çeyizini kullanmakla da pek iyi ediyorsun.ben çeyizimi ilk beş yıl kullandım ama şimdilerde hurçların içinde bazada yada bohçalara sarılmış çekmecedelerde saklıyorum.çok nadir çıkarıp kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  8. Ne emek, ne özen.Birde anneden olunca,değer biçilmez.Bende çeyizimdeki herşeyi severek kullanıyorum Filiz.

    YanıtlaSil
  9. Ah Filiz'ciğim yıllarca seve seve kullandım. Ne zaman annemi kaybettim, sanki ördüklerinin başına bir şey gelirse onu tekrar kaybedecekmişim gibi anlamsız bir korkuya kapıldım. Anlamsızlığını biliyorum ama atamıyorum üstümden.
    Sen çok çook uzun yıllar bütün ailenle birlikte kullan inşaallah.

    YanıtlaSil
  10. Zeynep,kalabalık sofraların tadı başka oluyor canım bence de..

    Dishekuş,yine iyi kullanmışsın canım,çocuklarla zor olur bakımı falan..

    Nazan,anne eli değince daha özel oluyor evet canım..

    YanıtlaSil
  11. Sarkaç,içten yorumun için çok teşekkür ederim canım..Allah rahmet eylesin canım,nur içinde yatsın anneciğin..Şimdi senin çeyizlerin bin kat daha kıymetlidir tabi..seni çok iyi anlıyorum..

    YanıtlaSil
  12. canım annem,nasıl hevesle çeyiz hazırladı bana uzun yıllar,yapma kullanmam derdim,kullanmadım da uzun süre...şimdi ise o kadar kıymetli ki hepsi ve zevkle kullanıyorum,aynen senin gibi sandıkta beklemelerine gözlüm razı olmuyor :)

    YanıtlaSil
  13. Sedo kız,el emeği göznuru çeyizler gerçekten çok kıymetli,kullanması da bir o kadar zevkli canım,haklısın..

    YanıtlaSil
  14. MashaAllah very decent & nice...well done

    YanıtlaSil
  15. Açıkcası ben kullanmayanlardanım. Üstelik de çoğunu kendim yaptım dantellerin (hatta abime ve kardeşime de yapmıştım ünversitede okurken) Sadece 5 parçaya ihtiyaç duyan bir vitrinim var onda kullanıyorum. Gerisi sandık bekçiliği yapıyor.

    YanıtlaSil
  16. Filizcim Allahım misafirlerini seni sevenlerini eksik etmesin bende çok seviyorum gelinsin oturulsun sohbetler edip güzel masalar kurulsun .Kimileri var misafir sevmez gelen oldumu bıdı bıdı konuşur sinir olurum çöyle insanlara
    ne güzel sende benim kafadasınsın hehehe
    tatlım örtünde çok şıkmış anneciğinin emeklerine sağlık iyi günlerde kullan inş.
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  17. creative mind,thank you very much for your nice comment my dear sister:)my mother croched it and I use it happily:))

    ada ve deniz,oo çok da örmüşsün canım ya,keşke beklemeseler kenarda köşede,ama bazıları buna mahkum oluyor ne yazık ki...

    YanıtlaSil
  18. Daha nişanlıyken bir gün hırsız girmiş eve ve bütün çeyizlerimi çalmıştı.Kullanırmıydım bilmiyorum ama anneciğim öyle değerli şeyler yapmıştı ki..Kim bilir kimlere satıldı şimdi onlar:(

    YanıtlaSil
  19. Sevil,misafir evin bereketidir der hep annem..öyle de olur zaten..Allah eksikliğini göstermesin..

    Sihirli Günce,ay çok üzüldüm canım ya,yazık olmuş onca emeğe..ne hain insanlar var şu hayatta..gerçekten çok üzüldüm:((

    YanıtlaSil
  20. ne güzel bir hafta sonu olmuş.biz nerdeyse akrabaların yüzünü unuttuk.dantel örtüde gerçekten çok şıkmış.güle güle kullan

    YanıtlaSil
  21. hazalca,teşekkür ederim canım..akrabalara yakın olmanın avantajlarını kullanıyoruz..

    YanıtlaSil
  22. bende arada kullanıyorum filizcim ama leke olacak diye korkuyordum ve en sonunda oldu ne yaptıysam az izi kaldı çıkaramadım öyle oluncada çok üzülüyorum

    örneği çok hoş fiskos üstüne bile kullanılabilir harika .

    YanıtlaSil
  23. Es-Selamu Aleyküm mahirem.Şu yazdıkların öyle yüreğime dokundu ki!
    Şırnak'ta askerliğini yapmakta olan büyük kardeşim/Berkay'ım geldi aklımda.
    O da şimdi kapıyı çalsa da gelse,bir sürpriz yapsa diye içlenmedim değil. (Kızım 7/24 dayılarını sayıklıyor.Aralarında büyük bir aşk var:)
    Ama az kaldı inşaAllah çok az kaldı!
    Nisan'da kavuşacağız nasipse.

    Kardeşimize de maşaAllah,Allah muvaffak etsin gülüm.

    Çeyiz meselesine gelince.Tabi ki kullanmalı,sakladıktan sonra ne anlamı kalır ki?
    Ben de senin gbi düşünüyorum.
    Allah güç,kuvvet versin.Biz evlatlarımıza yine hazırlarız :)

    Muhabbet ve selametle

    YanıtlaSil
  24. Benim de var dantel bir tepsi örtüm, görümceme yaptırmıştım, çok güzel seninki de çok güzel, hep iyi günlerde kullanmanı dilerim.Bu arada blogumda hediyelerim var, katılmak istersen beklerim..
    http://reyhanlahersey.blogspot.com/2011/01/yenioyuncaklarcom-dan-mini-go-santranci.html

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))