6 Haziran 2014 Cuma

HAYAT BU! KİMİ SEYREDER VAR GÜCÜYLE,KİMİ YAŞAR VAR DÜŞÜYLE...






Yeni bitirdiğim bu güzel kitap hakkında sıcağı sıcağına iki kelam etmeden geçmek olmazdı.Sevgili Gece bloğunda bu kitaptan vgüyle bahsetmiş,herkes mutlaka okumalı demişti.Bu yorumdan etkilenip hemen siparişini vermiştim internetten.Uzun süre rafta bekledi aslında.Ama elime alıpta başladığım günden beri beni sardı sarmaladı,fırsat buldukça okudum,okudukça okumak istedim.Sabahın 3'lerine kadar okuyup,teneffüslerde,otobüste,minibüste ve hatta yemek pişirirken dahi elimden düşürmedim.

Okudukça mutlu oldum,aydınlandım...Böyle büyük laflar etmeyi sevmem ben ama kendimi çok iyi hissettim.Bu bir kişisel gelişim kitabı değil,olsa okuyamazdım zaten.Karakterler o kadar samimi ki,Eski Foça'ya gidip Mecnun'un serasından iki saksı sardunya alasım,Handan'ın faytonuyla gezesim,Uğur'un kahvesinde soluklanasım,Rafet Hanım'la şöyle köpüklü bir Türk kahvesi içesim var...Okuyanlara soruyorum size de öyle geliyor mu?

Hiç bitmesin istediğim kitaplardan biri daha bitti...Tekrar okuyacağımdan eminim.Burada çok paylaşmıyorum ama çok okuyorum,sırf bu yüzden az uyumaya alıştım hatta.Bu kitabı da çok ama çok sevdim.Sadece kitabın sonlarına doğru Emel'in bazı yorumlarından hoşlanmadım o kadar.Çok sığ olmuş bana göre.

Bu arada yazarın adı Dünya Varmış...Takma isim sanırım.Yazarın buradaki sayfasından kitabı okuyabilirsiniz.Ayrıca galiba kitabın devamı da varmış,yeni öğrendim..

Ben de ısrarla öneriyorum,okuyun,doya doya okuyun...

3 yorum:

  1. Tavsiye üzerine kitap okumayı sevenlerdenim, bu kitabı değerlendirecegim inşallah. Diğer kitap tavsiyelerinzi de beliyoruz bu arada...

    YanıtlaSil
  2. Bu günlerde ikinci kez okuyorum bende kitabın yeri ayrı doğrusu kolay kolay üstüne gececek bir kitap bulacağımı sanmıyorum. Dikkat ederseniz kitapta bir kaç boyut var ve bence bunlar okuyucunun algısına göre farklı görmesini sağlıyor. Birincisi, çok renkli bir olaylar dizisi, heyecanlı, hoş keyif veren. Bir diğer boyutu hayatı sorgulatıyor, bir diğer boyutu bilgeliğe giden yollar sunuyor. Bunların her birine ayrı ayrı dikkat ederek okunursa, evet gerçekten çok öğretici bir kitap bence

    YanıtlaSil
  3. okumadım ama listemde olması gerekenlerden galiba..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))