15 Mart 2014 Cumartesi

ANNEEEE ÇİŞŞŞŞ!


Bu cümleyi duymak her annenin hayalidir değil mi:))Çok şükür birkaç gündür biz bu cümleyi sık sık duyuyoruz.Bir hafta önce Zeliha bezleriyle vedalaştı ve cicili biçili kilotlarla tanıştı.Bizim için de zorlu bir süreç başladı.Geçenlerde ilk bebeğine hamile bir arkadaşıma anneliğin en zor döneminin tuvalet eğitimi olduğunu anlatıyordum.Açıkçası ben çok zorlanıyorum.Yaz sonunda 3 hafta kadar tuvalet eğitimini denemiş ve sonunda pes etmiştik.Hazır değildi daha Zeliha o dönem,ama son zamanlarda bezinden rahatsız olması,çıkarmamı istemesi,tuvaletini yaparken gizlenmesi beni harekete geçirdi.

Yukardaki minik klozet bizim prensesin.Üst katta da var bir tane lazımlık ama o bunu tercih ediyor:)İlk günler çok fenaydı.Evde çiş yapmadığı yatak,koltuk halı kalmadı.Bir günde çıkan kirli çamaşır yığını boyumu geçti:))kızmak ,sinirlenmek yok tabi,o kirletti ben temizledim.Sonraları yavaş yavaş ne yaptığını anlamaya başladı.Tam çiş yaparken "anneee dökülüyooo" demeye başladı.Salı günü ilk defa "anne çişşş" dedi.Duyduğum en güzel cümlelerden biriydi:)))

O günden beri gündüzleri sıkıntımız yok.Bazen ben unutuyorum işe güce dalıp,kaçırıyor tabi,ama bunun dışında sürekli söylüyor kuzum benim.Koşa koşa tuvaletine gidiyor,bitince kapağını kapatıp sifon düğmesine basıyor.Düğmeye basınca müzik çalıyor ,Zeliha da çok mutlu oluyor:)

Yalnız geceleri işimiz çok zor..Ben gece sık sık kaldırırsam sorun yok ama ya kalkamazsam...Bazen de kalkıyorum ama o benden önce davranmış oluyor.Gece gece üst-baş değiştiriyorum mecburen.İlk günler bir gecede tam üç kez altını ıslattı:(Zaten önce gündüz öğreniyorlarmış tuvalete gitmeyi sonra gece..Tecrübeli annelerden tavsiyeler bekliyorum.Gündüz tamam ama geceler tam bir kabus bizim için..

Herkese mutlu bir haftasonu dilerim,bizim için de altı kuru bir haftasonu:)))

15 yorum:

  1. Ay ne güzel maşallah zelihaya darısı başımıza

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sagol canim Dila da cabucak ogrenir insallah..

      Sil
  2. MaŞALLAH CANIM.gÖZÜN AYDINAeVİMİZ HENÜZ SICAK OLMADIĞINDAN BAŞLAYAMIYORUZ.bİZİMKİ DE RAHATSIZ OLMAYA BAŞLADI BEZDEN.iNŞALLAH HEP BERABER SORUNSUZ ATLATIRIZ.tECRÜBE YAZILARINI BEKLİYORUM.kOLAY GELSİN SİZE:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insallah canim..ben de aslinda yazin baslamayi dusunuyordum ama gec olcak diye dusundum.bir de yaxin tatile gidince rahat etmek istiyorum.anlatirim maceralarimizi sevgiler...

      Sil
  3. MAAŞALLAH KUZUCUĞUMA... kocaman aferin... Allah nazarlardan saklasın...

    YanıtlaSil
  4. Bir pasta tarifi için blogunuzu geziyordum baslik yazinizi görünce okudum aslinda pek yorum yazmayi sevmem söz konusu çocuk olunca 3 tanede çocuk büyütünce size yazmak istedim dediginiz gibi Gündüzleri kolay olur ama gece olunca siz onu sürekli çise kaldirmak zorunda kalacaksiniz ama sürekli uykusu bölünecek onun için size kilotlu bezleri öneriyorum inanin çok kullanisli gündüzleri çise tutarsiniz gece olunca o kilotlu bezleri koyarsiniz çocuk pek farkina varmaz kilot gibi göründügü için o yine kilot giydigini zannedecek gece siz yine onu yadmadan önce çise tutarsiniz kilotlu bezini giydirirsiniz gece kalkamazda kaçirirsa bile hiç biyer batmaz bezin disinda kilot gibi giydirdiginiz için batmadigi sürece geceleri kullanirsiniz ne zaman kilotlu bez tamamen kuru kaldi o zaman gece de kilotlu bez kullanmadan yatirabilirsiniz ben bu sekilde çok rahat ettim küçük bir tavsiyeydi kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.ben de gece-gündüz eğitimini beraber veriyorum.bez kullanmıyorum artık.bahsettiğiniz kilotlardan aldım ama maalesef pek memnun kalmadım.aslında iyi bir markanınkileri aldım ama yine de yatağın göl olmasını engellemiyor.gece kalkmama rağmen sonuç böyle oldu:(

      Sil
  5. öncelikle ALLAH kolaylık versin.geceyide bırakmasını istiyorsanız.1 veya 1.5 saatte bir tuvalete götürmek gerekiyor.en fazla 1 hafta sonra geceleri kendiliğinde uyanmaya başlıyor.en azından benim oğlumda öyleydi. biraz sabır gereken bir süreç.ayrıca sabah kuru bir yatakta kalktığında yatağının çok temiz olduğunu bunun sizi ve babasını çok mutlu ettiğini belirterek ona teşekkür edin ve yatağında vaktiniz varsa bir süre oyun oynayın.fakatyatağını ıslatmışsa bunun sizi çok üzdüğünü ve yatağından kuru kalktığı zaman oyun oynayacağınızı ve ona kahvaltıyı hazırlarken size yardım etmesine izin vereceğini söyleyin.inşaallah işi yarar.bizde çok işi yaramıştı.kuru uyandığı zamanlarda bunu sevdiği insanlara söyleyin.onlarda kızınızı tebrik etsinler.gerçekten işi yarıyor.sevgiler EBRU KIZILKAYA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebru hanım tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.ben de 2 saatte bir kaldırıyorum kızımı.henüz bir ilerleme kaydedemedik ama dün gece ilk defa çiş yapınca uyandı ve ıslaklıktan dolayı rahatsız olup ağladı.bu da bir şeydir sanırım:)

      Sil
  6. Merhaba, benimde kızımda en zorlandığım şey tuvalet eğitimiydi. Cocuk siz ne kadar üstüne düşerseniz o kadar kendini geri çekiyor. Bir müddet denedik, olmayınca kendisi ne zaman isterse o zaman tuvalete yapsın dedik. Biz öyle bir karar aldıktan birkaç hafta sonra kendiliğinden bez istemiyorum, çıkart ben büyüdüm demeye başladı. Benim size naçizane tavsiyem, hem gece hem gündüzü bir arada halletmeye bakın. Gece eğitimini sonraya bırakırsanız, gündüzde yaşadığınız sıkıntıların aynısını bu sefer gece de yaşıyacaksınız. Bir de çocuk uyuduktan 1-1,5 saat sonra muhakkak tuvalet için uyandırın. Sonrasında bir daha uyandırmak zorunda kalmayacaksınız. Ve 1 hafta içinde hem gece hem gündüz olayını halletmiş olacaksınız. Allah kolaylık versin.. Annelik zor zanaat :)) Yasemin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizimkisi 1 haftadan fazla sürecek sanırım:)en azından gece öyle..ben de sık sık kaldırıyorum gece.inşallah kısa zamanda gelişme kaydederiz.sevgiler...

      Sil
  7. merhaba Filiz Hanim..sayfanizi her zaman takip ediyorum:))
    konuyu görünce yazmadan gecemedim..
    bende yukaridaki yorumdaki Yasemin hanimla ayni seyi paylasacagim...dediginiz gibi ilk bir kac gün gündüzleri ortalik batiyor ama cok normal..
    kesinlikle gece gündüz ayni anda biraktirmaya calisin ..cocuk gece bezli ,gündüz bezsiz olursa ikilemde kalabilir..ve nasilsa gece bezim var diye o duruma alisabilir..ben cocuklarimi bezden ayirirken (sagolsun görümcemin yardimi sayesinde,o bana söylemisti böyle yapmam gerektigini)hem Gündüz hem gece bezsiz biraktim..gecede yatagina, yatak carsafinin altina ne olur ne olmaz diye büyük 120lt lik cöp posetlerinden sermistim yatak süngerinin islanmasini önlemek icin ..gece kendiniz yatmadan evvel bi kere tuvalete götürün, ilk bi kac gecede 1,2 kere kontrol edin ..1 hafta icinde cocuk o bilince variyor Allahin izniyle..kolay gelsin:))
    dilek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun,güzel dileklerinizle moral buldum:)dediklerinizi aynen uyguluyorum.altına su geçirmez alez seriyorum geceleri.inşallah kısa zamanda öğrenecek kuzum benim..sevgiler:)

      Sil
  8. merhaba filiz,zeliha'nın yazın bezi bıraktığını okuyunca şaşırmıştım.bazı çocuklar erken öğreniyomuş,duyuyodum.ama ben oğlumdan tecrübeliyim,hem kendimi hem onu üzmüştüm erken öğreticem diye.şimdi kızımda akıllandım kim ne derse desin,ne kızımı ne kendimi üzmeye niyetim yok.şu anda 27 aylık havaların ısınmasını bekliyorum,özellikle gece üşümemesi için.Allah kolaylık versin hepimize :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))