27 Şubat 2014 Perşembe

PELUŞ BEBEK YELEĞİ

 
Kumaş pazarından aldığım peluş kumaşı gördüğümde bundan güzel yelek olur Zeliha'ya demiştim.Aynen dediğim gibi oldu,hem de bir değil üç tane yelek diktim.Artan kumaşla da bir kalp yastık...
 
 
Yeleklerin iç kısmını astarlamak için pembe renkli pazen kumaş aldım.Üst üste sererek göz kararı bütün olarak kestim yelekleri.Önlerini katlayarak kol oyuntularının son şeklini verdim.Sonra da astar ve pelüş kumaşı yüzünden dikerek birleştirdim.Ön kısma kumaşlarla çok uyumlu pembe çıt çıtlar bastırdım.
 
 
İç kısmı dikişsiz olduğundan çok hoş oldu.Omuz başlarını en son elde dikerek birleştirdim.Makinada dikmedim çünkü dikişten kaynaklanan potluk olmasın istedim.
 
 
Bu da benim çirkin kızımın yeni yeleğiyle ilk tanışma fotoğrafı:)
 
 
Artan kumaşla yamuk yumukta olsa diktiğim kalp yastık.Yastığın içine de pazenden kılıf yaptım.İçini boncuk silikonla doldurdum.Zeliha o kadar çok sevdi ki sabahtan beri kucağında gezdiriyor ordan oraya...
 
 
Bu yelekler de kızımın kuzenlerine hediye gidecek.Soldaki Ayşe Elif ablasına,sağdaki ise Ceren ablasına...
 
 
Kol oyuntusu..Bu fotoğrafları dikiş aşamasında gecenin bir vakti cep telefonumla çektim.Süper değiller ama dikmek isteyenler için fikir verebilirler sanırım..
 
 
Astarlamadan önceki son durum...Bu arada pelüş kumaşlar kesilirken acayip hav bırakıyormuş,tecrübeyle sabittir.Dün gece, pardon bu sabah saat 2.00'da salonu dip köşe süpürmem bu yüzdendi:)))
 
 
Bu da açık hali...
 
Bu aralar elimdeki kumaş stoğunu eritmek için kafamda sürekli yeni projeler dolanıyor.Bakalım sırada ne var)Takipte kalın:)))

12 yorum:

  1. ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR... Ayşe Elif adına da teşekkürler yengesi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım,iyi günlerde kullansınlar inşallah:)

      Sil
  2. Güle güle giysin minikler.
    Sizinde elinize sağlık. ..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım.kumaş da kızın da çok talı.çok güzel olmuşlar.

    YanıtlaSil
  4. Filizcim ellerine sağlık ben bile giyerim o kadar güzel hele yastığa bayıldımm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)yumuşacık öyle güzel bir kumaşki canım hakikaten olsa ben de giyerdim:))pamuk şeker gibi:))

      Sil
  5. oyy yerim o güzel suratın gülmelerini (nasıl bi cümleyse ama benim çocuk sevmem pek alemdir ) kızın peluş yelek peluş Maşallah.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık herşey çok güzel olmuş.benimde dünyalar tatlısı bir oğlum var 4 yaşında ona yelek dikmek istiyorum fakat nasıl keseceğim konusunda fazla bir bilgim yok bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oğlunuzun evdeki bir yeleğinden yada hırkasından kalıp çıkarabilirsiniz.ben de öyle yaptım sayılır.bir mulaj kağıdına ya da bir gazete parçasına kalıbınızı çıkarın sonra da kumaşı kesin.benim gibi bütün olarak kesmenizi öneririm.size sadece omuz dikişi ve kenar dikişleri kalır.kolaylıklar dilerim...

      Sil
  7. ay bunlar çook şekeeeer :)
    güle güle giyinsin minikler :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))