23 Temmuz 2013 Salı

DALINDAN TAZE TAZE...

 Bahçeli evde yaşamanın ganimetleri huzurlarınızda...Canım biberlerim benim,herbirini sevgiyle,şükürle dalından topladım.İnanın hergün en az bu kadar biberi topluyorum bahçemden.Mübarekler çok bereketli,baharda sadece 1 liraya aldığım biber fidesi demeti,oldu size bir biber tarlası:)
 Evimizin önünde işte böyle dar,uzun bir bahçe var.Bu sene bahçemize salatalık,domates ve biber ektik sadece.Geçen sene fasulye de ekmiştim ama pek verim alamadım.Şu sırıklı olanlar domates.Ortalarındaki alanda biberle var.
Domateslerimde de çok var ama henüz kızarmaya başlamadılar,bekliyoruz bakalım..
 Salatalıklarımız bir-iki tane verdi bu sene.Biz tatlkdeyken kurumuşlar:(Bahçemizi Zeliha'nın bakıcısı sulamıştı,susuzluktan kurumadılar yani..Zaten pek neşei değillerdi.Ben de söktüm attım onları.Açılan toprak alan da Zeliha'nın oyun yeri oldu.Şimdiler epey dillenen kuzu durup durup "kakkk" yani "kalk" diyerekten beni kapıya götürüp dışarı çıkmak istiyor,sonra da doğru toprağa belenmeye:)
Sonrasında banyoda"şap şaaappp" yaparken de Adım Adım şarkılarımızdan birini söylüyorum:

Yıka beni anne çok kirlendim
Bahçede çamura belendim...

İşte böyle...Bu arada aslında yazmak istediğim o kadar çok şey var ve yazamamanın vicdan azabıyla yanıp tutuşuyorum.Akşama doğru bir yazı daha yazarsam hiç şaşırmayın:)

8 yorum:

  1. ne kadar şanslısın bahçede isediğin kadar sebze yetiştirip çocuğunu doya doya oynatabiliyorsunz bizler gibi apartmanda oturanların en büyük hayellerinden biridir bahçeli ev...
    sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  2. bahçeli ev her zaman süperdir bence yemişi olmasada kuru çimeni yeter

    YanıtlaSil
  3. biberlerin pek taze görünüyor. çok güzel ya dalından toplaması...

    içinden ne geçiyorsa anlat rahatla bende öyle yapıyorum gidip beni üzene derdini anlatamıyorum bloğumda anlatıp rahatlıyorum sende öyle yap rahatlarsın:)
    ama inşallah ikinci postta ohh çok şükür her şey yoluna girdi dersin...

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyorlar.. benim biberlerim böceklenmiş maalesef.. ilaçladım bakalım bundan sonra olursa yeriz..

    YanıtlaSil
  5. filiz hanım mrb, öncelikle hayırlı ramazanlar, size bir soru sormak istiyorum adım adım eğitim setinden memnun musunuz, gerçekten yararlı oldu mu Zeliha için ? bende kızım için almayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kusura bakmayın yanıtlamam gecikti.adım adım dan memnunum ama bazı aktiviteler o ay için zor gelebiliyor benim kızıma eğer oyun oynatmakta zorlanıyorsanız iyi bir kaynak olabilir,biz iki yaş sonrası alıp almayacağımıza henüz karar vermedik.pahalı bence..ama farkındalık kazandırıyor ona şüphe yok..

      Sil
  6. bende bahçeli evlere hep özenmişimdir ama nasıl yapılır hiç bi fikrim yok
    apartmanın arka bahçesine salatalık eken komşularım saolsun bütün binaya ikişer adet dağıttılar lezzeti damağımda kaldı :((

    YanıtlaSil
  7. Filizcim bu karcık bir yerinizin olması bile büyük bir nimet,
    bizde balkonda bir şeyler yetiştirmeye çalışıyoruz,onları çocuk gibi seviyorum :)
    mübarek ramazan bayramını tebrik ediyorum,
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))