14 Mart 2011 Pazartesi

HAFTASONU ESKİŞEHİR'DEYDİK

Cuma günü öğleden sonra atladık trene ve Eskişehir'e gittik,dün gece 11'de eve döndük.Kısa ama çok güzel bir tatil oldu bizim için.Hem akrabalarımızla hasret giderdik hem de enerji topladık.Hava güneşli olmasına rağmen oldukça soğuktu.Ama bu gezip tozmamıza engel olmadı elbette:)Cumartesi günü bol bol gezdik dolaştık bu güzel şehrin caddelerinde.Pazar günü evdeydik.Tembellik yapıp bol bol sohbet ettik eşimin ailesiyle.Fotoğraf çekmeye doymuşuz artık,bu sefer çok fazla çekmedik.
Porsuk nehri her zamanki gibi çok güzeldi.Kenarında yürümenin keyfi bambaşka...
Bir Eskişehir klasiği Papağan'da çiğ börek yemeden dönmek olmazdı:)Özlemişim,sıcacık börekleri afiyetle yedik...Yolunuz Eskişehir'e düşerse kapısında her daim kuyruk olan,oturmak için sıra beklenen bu yerde çiğ böreğin tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Yöresel bir lezzet olan çiğ börek,içinde kıyma olan incecik el açması yufka ile yapılıp yağda kızartılan bir lezzet.Yanında ayranla çok da iyi gider...
Tatil bize iyi geldi,ama biraz yorulduk.Bugün ikimizin de 8'er saat dersimiz vardı.Eve gelince hafta sonu yapamadığımız haftalık temizliği de yapınca pestilimiz çıktı.Şimdi dinlenme zamanı:)Bu arada bugün Sakarya'da resmen bahar havası vardı.İçim neşeyle doldu.Güneş hem içimi hem de ruhumu ısıttı.Meğer baharı ne de özlemişim...

12 yorum:

  1. Eskişehir benim doğup,büyüdüğüm güzel şehir.Bir süredir gitmiyordum,özlemişim.Ne kadar iyi yapmışsınız, darısı başıma Filiz..

    YanıtlaSil
  2. süper bir gezi olmuş..bend eçok istiyorum ankaradan hızlı trene atlasak kahvaltıya eskişehire gitsek sonra akşama kadar gezip dönsek..bakalım belki bu bahara..gidersek papağana mutlaka uğrayacağım, çiğ böreği çook severim :))

    YanıtlaSil
  3. Ayy Eskişehir o kadar güzel bir şehir ki! Hele de günü çiğ börekle bitirmek! Aman Allah'ım:) Süper:) Bu arada bebeğim iyi nasıl olsun. 3 aylık olacak yarın. Denildiği gibi doğan büyüyor gerçekten:)

    YanıtlaSil
  4. Ben de Eskişeirliyim iyi geldi fotograflar özlemişim. Ben yemek olarak çiğböreğin yanında birde Pino yu özlüyorum buralarda. Darısı başıma inşallah.

    YanıtlaSil
  5. eskişehir güzel şehir........

    YanıtlaSil
  6. Annemin memleketi ama kan çekiyor işte ben de çok severim Eskişehir'i.Çok güzel bir gezi olmuş.Daha nicelerine...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. güzel bir dinlenme olmuş size. Arada ihtiyaç böyle kaçamaklar

    YanıtlaSil
  8. Nazan'cım inşallah en kısa zamanda sen de gider,hasret giderirsin memleketinle..

    Sercan,hızlı tren süper bir olay,günübirlik harika bir gezi olur bence de..

    Tümay,ne çabuk geçmiş 3 ay:)sağlıkla,mutlulukla geçsin her günün canım..

    Bıraktığım izler,amin canım,Pino da iyidir bilirim:)

    Ceylan,teşekkürler..

    Colette,gerçekten harika bir şehir canım,gezmek görmek lazım..

    Adavedeniz,haklısın canım,iyi geliyor bu haftasonu gezileri:)

    YanıtlaSil
  9. benim de arkadaşım yaşıyor çok güzelmiş çiğ börekler nefis görünüyor ...

    YanıtlaSil
  10. Slaam
    My sweet sister,how are you..its nice to see you again..well i got afraid to see a bigggg dog behind your chair..oops..is it your pet?
    Stay happy & enjoy

    YanıtlaSil
  11. creative mind,oh my dear sister,I am fine,I hope everything is OK with you..it isn't my dog:)but it was very cute:)

    YanıtlaSil
  12. http://belguzar anne.blogspot.com29 Mart 2011 10:21

    selam arad kuçuk kaçamak tatıller çok hoş ve dınlendırıci oluyor sevgıler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))