29 Aralık 2014 Pazartesi

SON DİKTİKLERİM




Son iki haftadır sürekli hastalıklarla boğuşuyorum,hala toparlayamadım.Bu hamileliğim beni çok yoruyor. Daha genç anne olmalıymışım,nasip olmadı.Yaş 34 ,ikinci hamileliğim,üçüncüyü hayal dahi edemiyorum...
Hastalıklardan başımı kaldıramayınca dikişler rafa kalktı haliyle.Bugün paylaşacaklarım iyi günlerimin marifetleri.

Bu pembe tuniği çok güzel bir penye kumaştan diktim.Büyüyen karnımı kamufle etmek için ideal bir parça oldu.Yalnız boyunu biraz uzun yapmışım.Birazdan kısaltıcam.Biraz da süse ihtiyacı var,benim de hayal gücüme:)


 Önüne pili koydum,arkası düz.Yakayı içe kıvırarak diktim.Penye kumaşlar esneyince dikişler daha kolay oluyor yakada. 




Bu kumaşın rengine hasta olmuştum alırken.Tiril tiril tam baharlık-yazlık.Verev tuniği hediye diktim.Yakası içe kıvrılarak dikildi.Süslemeleri pazardan aldığım plastik parçaları silikon tabancasıyla yapıştırarak yaptım.




Bu tuniğim bugünlerde favori parçam.Sevgili Nebihan Akça'nın anlatımıyla kolayca kesip diktim.Çok rahat,çok şık.Kumaşım bu sene pek moda olan petek dokulu kumaştan..
 

Yakasını aynı kumaştan bant geçerek yaptım.
 



Parlement mavisi kloş eteği de hediye diktim.Ölçüleri şaşırmışım keserken,beli 75 cm yapacağıma 85 cm yapmışım.Sonradan daralttım.Dikmek kolay da tamirat zor geliyor bünyeme:))
 

2014 benim için dikiş çalışmalarıyla dolu bir yıl oldu.İlk çalışmalarımı hatırlıyorum da ne kadar acemiymişim diyorum.Şimdi de acemiyim ama yine de baya yol aldım kendimce.

Karnımda büyüyen yavru kuşum için diktiklerimle yakında buradayım,takipte kalın:)

6 yorum:

  1. Ellerinize sağlık,hepsi çok güzel olmuş..Güle güle giyin..

    YanıtlaSil
  2. canım, yorma bu kadar kendini.. ellerin dert görmesin. iyi günlerde sağlıkla giy inşallah.. hastalık kol geziyor..kendine dikkat et.

    YanıtlaSil
  3. emeğinize sağlık, çok güzel elbiseler. bu arada Allah gönlünüze göre versin :)

    YanıtlaSil
  4. hepsi çok güzel, hele de renkler!

    YanıtlaSil
  5. Sizi kardeş blogların birinden buldum. Takibe aldım. Beğeneceğiniz bloğuma sizi de beklerim. Sevgiyle kalın. http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. yaş kafana takılmasın ben de 2. oğlumu 32 yaşımda doğurdum kızımı kaç yaşımda doğurduğumu söylemeyeyim ))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))