11 Kasım 2013 Pazartesi

SEDEF HASTALIĞIMDA SON DURUM VE FOTOTERAPİ

Sedef hastası olduğumu duymayan kaldımı bilmiyorum:)Hesap ettim de 1999'dan beri sedef hastasıyım tam tamına 14 sene olmuş.Daha önce hastalıkla mücadelemi anlattığım bir yazıyı burada yayınlamıştım.Hatta o yazı blogumda en çok okunan en çok yorum alan yazı oldu.Meğer bu hastalıkla savaşan ne kadar çok insan varmış.İşin ilginç tarafı hastalardan çok şifacılar da çok yorum gönderdiler yazıma,piyasadaki ilaçların,kozmetik ürünlerinin nerdeyse hepsini denemiş biri olarak  yeterli fayda görmeyince alternatif tedavilere yönelmek tek çare oluyor birçok kişi için biliyorum.

Peki bende son durum ne...Geçen Mart ayı başında bebeğimi emzirmeyi bıraktım ve tedaviye devam ettim.Doktorum vücuduma yayılan yaralarım için her zaman kullandığım krem ve losyonlarla beraber Metoject adında bir iğne tedavisine başlamamı uygun gördü.Meğer bu ilaç kanser hastalığında da kullanılan yan etkileri fazla bir ilaçmış.İstemeye istemeye her hafta iğne olmaya gittim.Kullanırken yaralarımdaki yanma ve kabuklanma azalmaya başladı.Doktor iğneyi birden bırakmayacağımı,azaltarak tedaviyi bitireceğini söyledi.Fakat iğne seansları arası açıldıkça benim yaralar aynen geri gelmeye başladı,yani sizin anlayacağınız bu iğne de bende işe yaramadı...

Aradan geçen birkaç ayda rutin ilaçlarımla hastalığımı kontrol altında tutmaya çalıştım ama o durmadı yayılmaya devam etti.Malesef şu anda yüzüm ve ellerim dışında bütün vücudumda yaralar var.Geçen hafta Sakarya'da yakın zamanda açılan Araştırma Hastanesine gittim.Doktorum muayene sonrasında fototerapi yani ışık tedavisi için çok uygun bir hasta olduğumu söyleyip aynı gün beni gerekli testlerin yapılması için Korucuk Araştırma Hastanesine gönderdi.Bu hastane de şehir merkezine oldukça uzak.Neyse ben oraya gittim,rutin muayene,5 tüp kan verme,bir de biyopsi yaptırıp,soluğu fototerapi odasında aldım.Görevli hemşire beni bilgilendirdi ve randevularımı ayarladı.

Fototerapi hakkında birşeyler duymuştum ama sedefte bu kadar etkili bir tedavi yöntemi olduğunu bilmiyordum.Malesef ülkemizde çok az hastanede bu cihazdan varmış ve ben bu konuda çok şanslıymışım.Tedavi yukarda gördüğünüz kabin içinde yapılıyor ve ben bugün ilk seansımı aldım.Sadece 1 dakika sürdü:)Benim evden çıkıp hastaneye gidip sonra işler bitince eve varmam yaklaşık 2 buçuk saatimi aldı.Herşey o 1 dakika içindi yani...Ama ben buna çoktan razıyım,inşallah yaralarım iyileşsin bütün yorgunluklar unutulur Allah'ın izniyle..

Tedavi için haftada üç gün gidicem hastaneye.1 dakikayla başlayan güneşlenme seanslarım(!)10 dakikaya kadar çıkacakmış en fazla.Doktorum 2.5-3 ay sürer dedi ama bu süre hastadan hastaya değişiyormuş.İşte böyle şekerim,ben bugün bir güzel güneşlendim,UVB ışınlarımla bir güzel ısındım,böyle tedaviye can kurban değil mi ama:)))

İnşallah size bir sonraki sedef konulu yazımda mutlu haberler verebilirim.

Şimdilik hoşça ve sağlıkla kalın:)))

27 yorum:

  1. Allah yardımcın olsun.Gutel haberlerini alacağız Allahin izniyle...
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Filizim cnm arkadaşım Allah derdine derman olsun inşlh cnm inşl tamamen yok olur gider artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de o kadar ümitliyim ki canım,inşallah tamamen kurtulurum bu hastalıktan..çok teşekkür ederim..

      Sil
  3. Canım Allah acil şifalar versin.İnşallah tez zamanda geçer canım.

    YanıtlaSil
  4. çok çok geçmiş olsun kızkardeşimde var benim de maalesef.o da yıllardır savaş veriyor ama sanırım sizin ki kadar hiç şiddetli olmadı şu ana kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman kardeşinizinki benimki gibi olmasın inşallah...çeken bilir ne derece zor olduğunu...

      Sil
  5. Geçmiş olsun! Umarım bu tedavi işe yarar da siz de rahatlarsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ağzın bal yesin keyif olsun,inşallah diyorum...

      Sil
  6. Ben de geldim....
    Yazıyı okuyunca çok şaşırdım, üzüldüm. Allah acil şifalar versin. İnşallah bu tedavi faydalı olur, moraliniz kendinize bakışınız çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz Nebihan hanım,çok teşekkür ederim..çok şükür moralim iyi,insanın mutlu bir yuvasının olması tüm sıkıntılarını unutturuyor elhamdülillah...maşallah:)

      Sil
  7. :)) ohh kebap :) çook geçmiş olsun.acil şifalar diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))yaaaa kıskanmayın canım:)çok teşekkürler...

      Sil
  8. inşallah canım, geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  9. tez zamanda sonuç alırsın inşallah canım... dualarımız seninle...

    YanıtlaSil
  10. canım filiz,sessiz takipcin olarak yıllardır seni takip etmekteyim.Bu yazına sessiz kalmak istemedim.Sana sağlık diliyorum ,en kısa zamanda tedavinin neticesini alırsın canım.Aydın'dan sana kocaman sevgiler,ailenle mutluluklar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili melekelif,çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.sen sessiz de olsa takibe devam et canım,orada birilerinin yazdıklarımı okuyor olduğunu bilmek inanki büyük mutluluk benim için:)sakaryadan sevgiler,çok öpüyorum..

      Sil
  11. Filizcim canim benim cok gecmis olsun allah en kisa zamanda sifa nasip etsin sana ve tum hastalara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok teşekkür ederim rüya gibi,Allah tüm hastalara acil şifalar nasip etsin..

      Sil
  12. Allah yardımcınız olsun, umarım bu defa sonuç alırsınız, çok zor bi durum, dualarım sizinle

    YanıtlaSil
  13. Merhaba ben Halil Yavuz 23yasindayim 18 yasinda universiteye ilk basladigimda sedefe yakalandim gitmedigim yer kalmadi tonlarca para harcadim bikrere sunu belirteyimki kesinlikle bilinen tam tedavisi yok ilaclar gecirdede bitirmiyor uykuya yatiriyor ki ben sakaryada bir teyzemin yaptiginiz kocakari ilaci diyebilecegimiz bir ilacla hastaliktan Kurtuldum fakar 3sene sonra yani simdilerde tekrar cikmsya basladi bunula yasamak zorundayiz en azinfan moral stres bozuklugu yapmamamiz lazim yurt disinda yaziyorum geldigimde ulkeye o teyzeye tekrar gidicem ilac kocakari ilaci ama sukur tamamen olmasada geciriyor denemek isterseniz adresi sakaryanin sogutlu beldesnin akcakamis koyu lime sorsaniz soyler doktorlar bile bu teyzeye gittigi oluyomus sukur gericiyor ama dedigim gibi bende telrarlamak uzEre gidin birsey kaybetmeSiniz ucret bile almiyor yani venden almadi bayagi oluyo ben gideli saygilarimla

    YanıtlaSil
  14. bende fototerapi dusunuyorm ama pek bilgim yok gercekten faydalımı acaba

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))