3 Haziran 2012 Pazar

ZELİHA'NIN MAMA SANDALYESİ

Ek gıdalara başlayalı nerdeyse 2 ay oldu.İlk başlarda bazı problemler yaşasakta şimdilerde Zeliha'nın beslenmesi epey düzene girdi.Sabahları kahvaltısını yapıyor,kuşluk vakti meyve püresini yiyor.Öğlen sebze yemeğini veriyorum,et katmaya da başladım bu öğüne.Öğleden sonra taze meyveli ev yoğurdunu bayıla bayıla yiyor kuzum maşallah:)Akşam yatmadan önce de 8 tahıllı mamasından veriyorum.Anne sütünü de sık sık veriyorum tabi.

Ben yemeklerini ilk zamanlar kucağımdayken yediriyordum,annem ise Zeliha'yı yastığa yatırıp yediriyordu,neticede her iki yöntem de pek rahat değildi.Geçenlerde görümcem Emine'lere Çorlu'ya gittiğimizde ,Zeliha kuzeni Ayşe Elif'in mama sandalyesinde yemeklerini yemişti.Çok rahat edince biz de almaya karar verdik.Aslında zaten aklımızdaydı ama ne kadar kullanışlı olduğunu görünce biran önce alalım dedik.İnternetten yaptığımız araştırmaların sonunda Aisa Baby Tryo mama sandalyesinde karar kıldık.İlk geldiği günden beri kullanıyoruz,nasıl rahat ettik anlatamam...

Zeliha'yı doyurmak artık çok daha keyifli.Sandalye hem çok rahat hem de çok kullanışlı.Öncelikle boyu kademeli olarak ayarlanabiliyor,sırtı kademeli olarak yatabiliyor,katlanınca az yer kaplıyor,tekerlekleri sayesinde odadan odaya kolayca taşınabiliyor ve önündeki  tepsisi oldukça geniş.Sandalye plastik kaplı olduğundan temizlenmesi de kolay oluyor.Sadece yemek yedirirken değil,bir işle meşgul olurken de kullanabiliyorum sandalyeyi.Önüne bir iki oyuncak koyunca Zeliha'm güven içinde vakit geçirebiliyor.Ben de rahat rahat iş yapabiliyorum:)

Bazı bebek eşyalarının tüketim çılgınlığıyla alınıp kullanılmadığını bildiğimden yeni birşey alırken temkinli oluyorum.Ama mama sandalyesi almakla çok doğru bir karar vermişiz.Dünyada rahatlık varmış ya:)Tüm annelere tavsiye ederim.Bebeğiniz oturmaya başlar başlamaz kullanmaya başlayabilirsiniz.Ayrıca mama sandalyesi bebeğin kendi başına yemek yeme alışkanlığını kazanmasında da önemli rol oynuyor.Daha uzun süre kullanacağız sanırım..

Bu arada bizim evde nöbet değişimi vardı geçen hafta.Pazartesi öğleden sonra annemi Yalova'ya gönderdik ve kayınvalidemle küçük görümcemi karşıladık.Onlar otogarda karşılaşıp sohbet bile etmişler:)Şimdi Zeliha'ya onlar bakıyorlar biz okuldayken.Seminer döneminde de bizde kalıcaklar inşallah.Seneye ise bakıcı ayarlıcaz artık.Bakıcı adaylarıyla tanışmaya bu hafta başlıyoruz.Allah iyilerle karşılaştırsın inşallah.Evladımız emanet edeceğimiz doğru kişiyi  bulmak nasip olur umarım..


5 yorum:

  1. evet canım daha uzun yıllar kullacaksanız. biz 2 yaşında önündeki masasını kaldırıp bayaa bir süre biizmle masada kaullandık ee artık koca kız oldu bnm elam:)

    YanıtlaSil
  2. bakıcı için bol şans diliyorum. canından kopan canı emanet etmek pek kolay olmuyor ya Zeliha bebek çok şanslı demeden de geçemicem ...
    maşallah...

    YanıtlaSil
  3. uzun zamandır giremediğim için bloga geç görüyorum fotoları.. iyi günlerde kullansın kuzucuk sandalyesini..

    YanıtlaSil
  4. Çok şirin bebek Allah Analı Babablı yaşatsın inşallah..

    YanıtlaSil
  5. Çok şirin bebek Allah Analı Babablı yaşatsın inşallah..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))