9 Mart 2012 Cuma

İLK DİŞLER ÇIKTI BİLE...


Bizim kuzunun büyümek için acelesi var sanırım:)Geçen hafta dördüncü ayımızı tamamladık,beşin içindeyiz.Tamam ikinci aydan itibaren salyalı bir kedi kendisi ve son zamanlarda o minnak eller hep ağzında ama yine de bu kadar çabuk beklemiyorduk biz dişleri.Pazartesi öğle yemeği esnasında Zeliha'ya çay kaşığıyla çorbadan tattırayım dedim-ki bu tattırma eylemine bir süredir başladım-,"çıt" sesini duyunca şöyle bi afalladım."hadi canım,yok artık" falan demeye kalmadı,parmağımla şöyle bi dokunmam yetti.Kızımın dişi çıkmış teyzeleri!Hatta bir değil iki dişi birden:))Ön alttaki iki diş birden arz-ı endam ettiler o güzel ağızda:))Sevinsek mi endişelensek mi bilemedik.Erken diş çıkarmanın pek de iyi olmadığını duymuştum çünkü.Ama sonra internette bunun normal bir durum olduğunu,bazı bebeklerin 3 aylıkken bile ilk dişlerini çıkardıklarını okuyunca rahatladık,ohhhh dedik:))
Maşallah demeden bakmayın kızımın fotoğraflarına emi teyzoşlar:))Bizim minik dalton yeni emziğiyle nasıl da poz vermiş babasına,ağzına kelebek mi konmuş bu minnoşun yahu?Tam yemelik oldu bu yavru tam:))

31 yorum:

  1. maşaAllah:))hayırlı olsun inciler..benim kızlarım 10 aylıkken çıkardılar ilk dişlerini:))

    YanıtlaSil
  2. Maşallah çok tatlı meleğiniz. benimde dişlerim çok erken çıkmış bebekken ama hiç bir sorun yaşamadım şimdiye kadar 26 yaşındayım ve minik bir iki dolgu dışında hiç diş problemi yaşamadım

    YanıtlaSil
  3. ay ay ay yesinler yesinler :) canim masallah masallah masallah. Ama ben sahsen senin yerinde olsam bu fistigin fotograflarini koymam gercekten koymam.

    YanıtlaSil
  4. oy bis yeriz bu zelihayı.maşallah kuzuya.endişelenme annesi benim yiğenimin de öle çıktı.

    http://nevaningunlugu.blogspot.com/

    şimdi 8 aylık oldu.ablam bazı durumlarını paylaşıyor.istersen takip et.annelerin böyle paylaşımları faydalı oluyor. en azından yanlız olmadıklarını anlıyorlar.

    YanıtlaSil
  5. Koca bir maşallah ona, demek ki tembel değilmiş çabucak çıkarmış dişlerini, mis miss oo nasılda cin cin bakıyorsun sen böyleee:) Bizim Buse 5 nci ayı bitti halen ortada böyle bir faaliyeti yok. Hepimiz sismik araştırma yapıp duruyoruz:) Görmemezlikten gelseydin halası teyzesi babanesi annanesi bulsaydı:))Biz de öyle yaparlar kim bulursa güzel bir hediye alır bebişe:))

    YanıtlaSil
  6. merhaba ben sizin sessiz takipçilerinizdenim...benimde bir kızım var suanda iki buçuk aylık ve zelihanın fotosunu ilk gördüğümde şok oldum.. çünkü kızımla o kadar çok benziyolarki eşime gösterdiğimde aynı şeyi oda söyledi...hayırlı evlat olurlar inş.güle güle büyütün bebişinizi...bu arada sizde bizimle bişeyler paylaşmaktan sakın vazgeçmeyin...

    YanıtlaSil
  7. merhaba ben sizin sessiz takipçilerinizdenim...benimde bir kızım var suanda iki buçuk aylık ve zelihanın fotosunu ilk gördüğümde şok oldum.. çünkü kızımla o kadar çok benziyolarki eşime gösterdiğimde aynı şeyi oda söyledi...hayırlı evlat olurlar inş.güle güle büyütün bebişinizi...bu arada sizde bizimle bişeyler paylaşmaktan sakın vazgeçmeyin...

    YanıtlaSil
  8. Maşallah.. Bu anneler niye böyle olur yahuu. Benim kızımda iki yaşında, doğduğundan beri hergün yeni bişey öğreniyor, her seferinde sanki dünyada ilk kez görmüş gibi mutlu oluyoruz. Bebişinizle mutlu huzurlu günler diliyorum taze anne :)

    YanıtlaSil
  9. Şeker ya bu yemelik annesi, ilk dişleriniz hayırlı olsun umarım ağrısız sancısız çıkar diğerleri de:) Kırkbir kere maşallah:)

    YanıtlaSil
  10. Ayy maşallah 41 kere O'na..Ne zaman büyüdü bu şeker böyle..:)))Sevgiler...:)

    YanıtlaSil
  11. maşallah hakkaten erkenciymiş senin minnoş.yerim ben onun gülüşünü.emziği çok hoş duruyor,markası nedir acaba??

    YanıtlaSil
  12. fatoşun mutfağından,teşekkürler canım,bizimki pek erkenci yaaa...

    delancey,bak bunu öğrendiğime çok sevindim,inci gibi dişleri olur inşallah yavrumun..


    nesliname,bazen ben de koymayayım diyorum ama dayanamıyorum:)dualarınızla hiçbirşey olmaz inşallah,Allah evlatlarımızı kem gözlerden korusun..

    güzel şeyler dükkanı,teşekkür ederim canım,ablanın bloguna gidiyorum hemen..

    fiamma,bizde de aynı adet var,ama akrabalarımız yakınımızda değil,ya anne farkedecekti ya da baba..artık ben alırım kızçeme bi hediye:))


    fatma aksoy,sessizce de olsa beni takip etmekten vazgeçmeyin:)ama arada ses verirseniz de çok memnun olurum..demek kızlarımız benziyorlar,ah bu kuzuları Rabbim korusun,hayırlı evlat olurlar inşallah..

    yasemin,çok teşekkür ederim canım..annelik bambaşka bir duygu boyutu,kızımla hergün bambaşka güzel..bu mutluluğu yaşatan Allaha şükürler olsun.ben de veladınızla mutlu,huzurlu,sağlıklı günler dilerim size..

    Fadiş,çok sağol canım,diş çıkarmak çok zorlu bir dönemmiş Allah yardımcımız olsun,inşallah kolay çıkar diğerleri de..


    Dokuztepe,valla ben de anlamadı
    m canım ne arada büyüdü:))doğan büyüyor işte:))

    Zeyzey,çok sağol canım,emziği Nuby marka.diş etlerini kaşıyan tırtıkları var ondan aldık...

    YanıtlaSil
  13. Maaşallah,maşallah gerçekten tam yemelik olmuş Filiz'cim,çok tatlı çook.Ateşsiz ağrısız çıkarmış ne güzel.Diğerleri de öylece gelsin inşallah..

    YanıtlaSil
  14. maşaAllahhhhh kırkbirbin kereeee

    YanıtlaSil
  15. maşalllaahhh dişler hayırlı olsun güzel günlerde büyüsün inşallah.

    YanıtlaSil
  16. Maşallahhhhhhhhh.Allah nazardan saklasınnn.. Çok şeker olmuş gerçekten.İnsan öpmeye, koklamaya doyamaz bu güzelliği.Sevgiler,

    YanıtlaSil
  17. ohhh maşallah annesi zelihaya.çok ama çok tatlı bir kuzu.endişelenme hiç sağlığı hep yerinde olsun inşallah

    YanıtlaSil
  18. Maşallah:)))
    Deniz'de 3.5 aylıkken çıkarmıştı ilk dişini...

    YanıtlaSil
  19. Gözümüzün önünde büyüyor kuzu maşallah :) Sağlıklı uzun ömürlü olsun dişleri de kendide;)

    YanıtlaSil
  20. maaşallah allah nazarlardan saklasın,çok tatlı annesi babası çok tatlı.

    YanıtlaSil
  21. maşallah:)) çok cici bir kız...Çok çabuk büyüyor bize göre :))) sizin için zaman nasıl akıyor bilmem...Ama her anın kıymetini bilin..Bol bol öpün zira 4 yaşına gelince kolay kolay öpemiyorsunuz,ancak uykusunda::)

    YanıtlaSil
  22. maşallah allah cümlemizin evladını nazarlardan saklasın. incileriniz de hayırlı olsun. her bebeğin kendine göre bir gelişim süreci var kimi 3. ayında çıkarırken kimi de benim oğlum gibi 11. ayına kadar bekliyor:) önemli olan yavrularımızın sağlığı geç çıkmış erken çıkmış bence bir önemi yok.

    YanıtlaSil
  23. ilk dişleriniz hayırlı uğurlu olsun...çok sevindim zorlanmadan çıkardığına.. bizim diş konusunda yaşadıklarımız malum..yaza güzel yeğenim mısır yiyecek inşallah..

    YanıtlaSil
  24. oyy kurban olurun yaradana, dişidemi çıkmış kuzumunn, hayırlı olsun, bol bol sebze kemirsin dişiyle kuzumm :))

    YanıtlaSil
  25. MAŞALLAH sana hep böyle sağlıklı ve mutlu ol inş. dişleri mi çıkmış fıstığımın ne tatlı güler şimdi:))
    benim büyük oğlumun da beş aylıkken çıkmıştı.

    YanıtlaSil
  26. Canım benim maşallah bu tombişe!Nasıl da tatlı olmuş,nasıl da büyümüş!Diş de çıkardı demek,Allah nazarlardan korusun!

    YanıtlaSil
  27. halasının güzeli her geçen gün büyüyor, güzelleşiyor.. maalesf fotoğraflardan takip edebiliyorum.. ama yüreğimdeki yeri öyle sıcak ve öyle ayrı ki..

    YanıtlaSil
  28. Filizcim iadeyi ziyarete geldim ve burada takıldım kaldım ,çok şeker,çook tatlı,allah nazarlardan korusun,o gözler ömrü boyunca hep gülsün inşallah....sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))