29 Kasım 2011 Salı

ACEMİ ANNE BİLDİRİYOR

Anne olalı bugün tam bir ay oldu,benim güzel kızım artık bir aylık:)Zaman ne çabuk geçiyor dicem ama yok ya o kadar da çabuk geçmiyor sanırım.Özellikle anneliğin ilk günleri oldukça sıkıntılıydı.Bir yandan ameliyat yerimin sızlaması,hareketlerimin kısıtlı olması,bebeğimle yeteri kadar ilgilenememek beni oldukça yıpratmıştı.Sağolsun annem ve kayınvalidem ilk iki hafta bizi yalnız bırakmadılar.Ben köşe minderi gibiydim:))Bir de sürekli ağlama nöbetleri geçiriyordum,canım acıyor diye:(((On gün kadar sürdü bu sıkıntılar,sonra azaldı acılarım.Sezaryenle doğumu kimseye tavsiye etmem,benim canım çok yandı...Keşke normal doğurabilseydim,ama nasip olmadı işte biliyorsunuz...

Eşim de sağolsun bir an olsun beni yalnız bırakmadı,bebeğimizin bakımıyla yakından ilgilendi.Doğrusu bu kadarını beklemiyordum.Annelerimiz gidip kızımızla başbaşa kalınca anne babalığımız resmen başladı:))Sağolsun bizim kız pek bir cool:)))Gaz sancıları başlayana kadar bizi hiç üzmedi diyebilirim.Ama üç haftadan sonra gaz sancıları başladı ve bizim de elimiz ayağımıza dolaşmaya başladı:((Uykusuz geceler,bitkin haller...Sonrasında doktorumuzun verdiği bir damla oldukça faydalı oldu.ama yine de şikayetlerimiz bitmiş değil...Eşim yardım etmese ne yapardım bilmiyorum..Okuldan sonra eve koşa koşa geliyor biricik aşkım,kızımızın her şeyiyle ilgileniyor Allah razı olsun...Çok şanslıyım biliyorum,aman nazar değmesin.Aminnnn...:)

Geceleri defalarca uyanmak,emzir,alt değiştir,uyut,uyumuyorsa pışpışla..Bu döngü sürekli devam ediyor:)Bazen rüyamda Zeliha'yı emzirdiğimi görüyorum bir uyanıyorum,yanımda uyuyor.Hangisi rüya hangisi gerçek karıştırıyorum:))Gündüzleri öğlene kadar evde kızımla başbaşayız.Babamız gelene kadar kızımı uyutur uyutmaz yemek,temizlik derdine düşüyorum.İki arada bir derede bir iş yapışım var görmeniz lazım:)))Meğer eskiden sallana sallana iş yapıyormuşum ben.Şimdi kendi hızıma hayran kalıyorum:))

Kızımı doğduğu ilk saatlerden beri emziriyorum,önceleri sütüm az geldi ama zamanla arttı.Sütümün az geldiği zamanlarda mama takviyesi yaptık.Zeliha tombiş doğunca beslenmesine daha da dikkat etmek zorunda kaldık,kan şekerinin düşmemesi gerekiyormuş çünkü.Hala günde 2-3 kez gerektiğinde mama veriyorum.Anne sütüne de tam gaz devam.Sütüm az geldiği için ne kadar bunalıma girdim,ne kadar ağladım anlatamam.Ama doktorum stres yapmamı yasaklayınca,durumu kabullendim,şimdi sütüm gelmeyince,bebeğimin doymadığını anladığımda mama vermekten kaçınmıyorum.Yeter ki minnoşum doysun,aç kalmasın.Mamamız da özel bir mama,gazlı bebekler için satılan ,eczane eczane gezdikten sonra depodan getirttiğimiz bir mama.

Bu arada bugün kızımla ilk defa yalnız başıma dışarı çıktım.Bebeğimi sardım sarmaladım,arabasına yatırdım,doğru sağlık ocağına aşı yaptırmaya.Ah benim bebişim pek bir ağladı iğne yapılırken ama sonra hemen sustu:))Üzmedi anneciğini:)))
Akşam üzeri de doktor kontrolü için hastaneye gittik ailecek.Kızımız tam 5 kilo olmuş:))Ah tombiş kuzum benim,çok şükür sağlığı iyi ve herşey yolunda gidiyor.Annelik çok zormuş çoooook...Zor ama bir o kadar da inanılmaz bir mutluluk kaynağı:)Onu uyurken,beslerken izlemeye bayılıyorum:)Ne kadar masum,ne kadar güzel....Şimdi bu bizim kızımız mı diye düşünüyorum,karnımda aylarca büyümesini takip ettiğimiz,doğsun diye sabırsızlandığımız yavrumuz...Nasıl güzel duygular bunlar anlatamam...Allah bütün isteyenlere nasip etsin bu duyguları yaşamayı..Canım yavrum iyi ki doğdun,seni veren Allah'a şükürler olsun...

28 yorum:

  1. ne güzel yazmıssın canım,inan okudukca huzur oldu içime,mutlu oldum..duygularını anlıyorum ama idrake debilmek için sanırım benimde aynı oldan geçmem gerek..buarada gaz için bitkisel bişi vardı,hemde oldukça basit kaynatıp içiriliyorduama emin değilim kimyonmuydu..bilemedim neyse araştırıp yazarım sana..

    biliyorum şimdi sen çok yoğunsun zelihan'nla..ama fırsat buldukça yaz bizi haberdar et canım..bu arada maşallah zeliha'ya sağlıkla büyüsün inşallah..tombiş yanaklarından öperim :)

    sanada sevgiler sunarım..

    görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
  2. kimyonmuş canım belki işine yarar..nette birsürü şey çıktı aratınca..bak istersen..
    http://tatesal.blogspot.com/2009/01/gaz-sorunu-olan-bebeklere-kimyon.html

    YanıtlaSil
  3. ilk 40 gün zor geçiyor ama sonrası çok hızlı geçer doya doya yaşayın hiç bir anını kaçırmamaya çalışın...

    YanıtlaSil
  4. Evet annelik gerçekten de zor ama keyiflii.. inanılmaz bir duyguu.. siz de duygularınızı çok güzel dile getirmişsiniz.. bir an geçmişime döndüm.. demek bütün annneler aynı ama neden bütün babalarda aynı değil:(( benim eşim sağolsun pek yardımı olmadığı gibi bu çocuk nbeden ağlıyorr..vs. neyse allah hayırlısı ile büyütmek nasip eylesin..

    YanıtlaSil
  5. filizciğim yazını bir solukta okudum ve kızım doğduğu zaman yaşadıklarımı hatırladım şimdi kızım 40 yaşında iki oğul anası,zaman nasıl geçti hiç anlamadım.bu hareketli günler geçiyor bir de bakıyorsun ki yanında bir genç kız yürüyor ve başka bir koşturma başlıyor.bunu adı da hayat canım.sağlıklı ve mutlu günler dilerim

    YanıtlaSil
  6. ahh o ilk ası yok mu bana yapın onu bırakın dedırtır insana:)
    öp benim için yok yok kokla annesi:)

    YanıtlaSil
  7. Minik kızınla şimdi zor ve yorgun geçen günler.
    Hafızalarda buram buram tüten geri gelsin o günler dedirtecek bir anı aslında.
    Gaz sancısına gelince umarım çabuk geçer sen kendine de dikkat etmelisin.
    Yediklerine dikkat etmeli ve üşütmemelisin.
    Sütünden bebişine geçmesin...

    YanıtlaSil
  8. ilk 40 gün hatta 2 ay benim de hayatımın en zor günleriydi.Hiç geçmeyecek sandım,gazı ilk geceden başlayıp sabahlara kadar ağladığı için neye uğradığımızı şaşırmıştık.Sana şimdi uzun uzun yazmak istiyorum,benim yaşadıklarımı yaşama diye.Ama ne vaktim ne dermanım var.Sadece şunu söylüyorum:geçecek arkadaşım,hepsi geçecek 3.ay mucize gibi.Sürekli emzir sütün de artacak.Buna inan.Benim kızım 5 ay rica minnet,türlü oyunlarla emzirdim,1 aydır emmiyor,sadece sağdığım halde bile sütüm bitmiyor,artıyor..Zeliha çok güçlü çektiği için seninki sürekli artacak.Canını sıkma ve yalnız olmadığını,tüm yeni annelerin aynı sıkıntıları yaşadığını düşünüp rahatla..sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. filizcim allah ağız tadıyla sağlıcakla büyütmek nasip etsin bebeğini canım. ben bayan evham değilimdir aslında ama çocuklar konusunda aşırı bir hasasiyet geliştiriyorum. yazını okuyuncada o hassasiyet devreye girdi. kesin biliyorsundur büyüklerin söylemiştir ama rüyamda bebğimi emzirdiğimi görüyorum uyanınca yanımda uyuduğunu görüyorum demişsin filizcim canını sıkmak istemem ama bebğini emziren anneler bebeğinin yanında yatarken göğsüyle bebğini boğabiliyorlar özellikle gece yatakta yanına alıp emzirme mutlaka otur bebğide kucağına al
    sende kzında allaha emanet olun canım

    YanıtlaSil
  10. merhaba Filizcim.Rabbim kolaylıklar versin canım.sezaryan olayı kolay değil elbette benimde üç çocuğum bu yöntemle dünyaya geldiler.bu yüzden neler çektiğini iyi biliyorum.gaz olayı için sana bir ilaç adı vereyim.ben çocuklarım için kullandım. çok memnun kalmıştım.sab simplex siye bir damla, inan bana metsilden falan çok daha fazla etkili.biraz pahalı olabilir ama kullanırsan memnun kalırsın sende.şimdilik bu kadar canım.minik kızını benim yerime bir kere kokla ve öp.hoşçakalın .sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel yazmışsın... Zamanı geldiğinde senden öğrenecek çok şeyim olacak Filiz' ciğim :) Kısa süre içerisinde yeni durumuna adapte olman dileğimle... Öpüyorum seni ve kızını :)

    YanıtlaSil
  12. ohhh misss bebek kokusu..teyze olmak bile böyleyse anne olmak nasıldır kimbilir..tadını çıkar.zahmeti çok ama keyfi ,güzelliği zahmeti unutturuyor..

    YanıtlaSil
  13. Ohh ne guzel bak bir ayi gecirmissiniz bile!Kendi duzenini de kurmussun Filizcim,yuvarlanip gidiyorsun iste:)
    Bak bir 10 gun daha gecsin,40 gun gecince gercekten bebekler daha bir kendine geliyor sanki.Bosuna dememisler kirki ciksin diye!
    Doya doya op benim yerime kuzucugu!

    YanıtlaSil
  14. maşallah, maşallah, okuyunca bir an önce evlenip çocuğum olsun istedim...

    YanıtlaSil
  15. annelik çok zor ama bir o kadarda keyifli bir iş..zaman okadar çabuk geçiyor ki bu halleri bile özlüyor insan..benım kuzular 2 yaşını bitirdiler ve ben bu hael bu kadar çabuk gelmelerini şaşkınlıkla izliyorumm..mutlu ömürler kuzuna..

    YanıtlaSil
  16. Canım, hayırlı ugurlu olsun sevgili kızın. Dedigin gibi dogum oncesi ve sonrası artık bize uyku yok.
    Aman sağlıklı sıhatlı olsunlarda gerisi bos anneler için.
    Bakalım bizimkiside boyle cool ve uslu bir kız olur :)

    Sevgilerimle
    ASD

    YanıtlaSil
  17. çok güzel yazmışsın ben hıç uzun yazı okuyamam ama bır nefeste okudum...benım cadım 10 aylık oldu ne kadar çabuk zaman geçıyor....
    zelışı kokla kokla yetmezse öp valla...

    YanıtlaSil
  18. ay ne güzel ifade etmişsin filizciğim yaşadıklarınızı 2.5 yıl önce minik rana efnanı kucağıma aldığımda yaşadığım o duygulara geri döndüm.canım sütü artırmak için en güzel yollardan birisi ananas suyuydu benim için bol bol iç bide ayva hoşafı bu ikisi bana çok destek oldu.birde herkesin bünyesi farklı olduğu için farklı şeyler denemeli ama hiç üzülme kızın maşallah iyi kilo almış allah nazardan ve kötü gözden sakınsın.eşinle bebeğinle hep mutlu huzurlu ve sağlıklı olmanız dileğiyle .küçük zelihahayı kocaman öpüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  19. ah o ilk 2 ay yok mu? perişan ederdi beni...yok gazı, yok memesi, uykusuzluk bir yandan...ama ne olursa olsun, Allah'a şükürler olsun...

    YanıtlaSil
  20. en çok korktuğum şeyi yazmışsın, acıdan ya bebğeimle ilgilenemzsem diye düşünüp kendi kendimi yiyorum bu sıralar...gerçekten korkmaya başladım ben filzicim, bir yandna seviniyorum iyiki sen bendne önce doğum yaptın, ne güzle yazıyorsun deneyimlerini, hergün bakıyorum buraya yeni bişi va rmı diye, yazdıkalrını okumak rahatlatıyor beni.
    Geçen biz hanımelimdne arkadşalar buluştuk, elif ablamız, bebekle ilgili özellikle de bu gaz sorunu ile ilgili çok güzle bir tavsiye de bulundu. diyro ki bebeği ilk 5 dakika emzirdikten sonr amemeden çekip biraz dinlendirip, gazını çıkarmaya çalışmalıymışız. ondna sonr adevam etmeliymişiz emzirmeye, o zaman daha az gaz sorunu yaşıyormuş. bir dene istersen...ve tombiş zelihayı benim için birazcık mıncıkla altını felan alırken :) nasıl güzeldir şimdi o, öpmeye kıyamaz insan onu :))

    YanıtlaSil
  21. hımmmm misss gibi kokusunu gıdısından benim için içine çek bayılırım bebiş kokusuna,cennet kokusu derim hep:))

    hep güzel ve sağlık haberlerinizi alalım inş.

    YanıtlaSil
  22. tebrik ederim.
    gaz için doktorumuz bize bitkisel bir damla vermişti. doktoruna sormadan birşey yapma bence. 3 ay sonra kesiliyor o sancılar merak etme.
    her anın tadını cıkar. oğlum, kuzey 15 aylık. ben de sezeryan oldum. Allah'a sukur cok rahattı.
    kızını kokla benim yerime de...
    her gecen gun daha guzel olacak, emin ol..

    YanıtlaSil
  23. ANNELİĞİ BİLMİYORUM AMA ZORLUĞUNU TAHMİN EDİYORUM.ALLAH KOLAYLIK VE SABIR VERSİN,GÜNLERİNİZ NEŞEYLE GEÇSİN İNŞALLAH...AYŞE BEKMEZCİ :)

    YanıtlaSil
  24. Allah analı babalı versin , yazıyı okudukça Mert'min doğumu ,ilk günlerimiz, loğusalık sendromum daha bşr çok doyumsuz duygular yaşadığım zamanları hatırladım.Çok mukaddes ve güzel bir duydu anne olmak.Allah her isteyene nasip etsin.Sizide yavrunuzla güldürsün.
    Sevgiler
    Filiz/Ankara

    YanıtlaSil
  25. canım arkadaşım iyi olmana çok sevindim zelihamı kocaman öp Allaha emanet olun

    YanıtlaSil
  26. kaabede size de özellikle adasim Zeliha ya dua ettim. uzaktan uzaktan seviyorum onu.

    Allah yuvanizdan huzuru eksik etmesin inshAllah.

    sevgilerimle eli

    YanıtlaSil
  27. Allah analı babalı büyütsün.. Hayırlı evlat olsun inşaallah Filiz Hanım.. Gezinirken blogunuza rastladım.. Hayırlamadan geçmeyim dedim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  28. baya zor geçmiş doğum sonrası sezeryan tabi zor oluyor benimde 2 cocugum var ama cok küçükler daha ben normalyapmıştmhani ilk günlerimde hiç olmazsa ilgilendm hatta 2 . bebeğimde yanımda annem sadece7 gün kaldı gitti çok uslu bebekti oğluşum.
    gaz için kimyonlu suyu öneriyorum birde anason çayıda baya etkili olmuştu.. ayrıca ne kadar korkmazsan o kadar kolay bebek bakması ben hep kendşm banyo yaptırmıştm oglumu tabi acemilik ilk bebekte oluyor ister istemez o kadar da olur sıkma canını .... bebeğine maşallah

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))