7 Eylül 2010 Salı

AÇIKLAMALI YAZLIK ÖRGÜ BLUZ

Selam kızlar!Sakarya'da hava kapalı bugün,zaten kaç gündür ya kapalı ya da yağmurlu,sonbahar buralara erken geldi anlayacağınız.Aslında şimdi kuaförde olmam lazımdı,saçlarımın değişikliğe ihtiyacı var,ama ben üşendim ve kendimi internetin başına hapsettim:))Bu yaz taşınma,yerleşme telaşı sırasında boş durmadım tabi: Doğubayazıt'ta başladığım ama taaa Sakarya'da bitirmeyi başardığım yazlık bluzla karşınızdayım.
Bluzu Alize Puffy marka iple ördüm.Üç yumaktan biraz arttı.3.5 numara şişle ördüm.Bu modeli Anchor Butik dergisinin eski bir sayısında görüp aklımın bir köşesine bir gün yaparım diye not etmiştim.Alizenin bu yeni ipini görünce bu modeli örmeye karar verdim.Bu bluz bebek örgüleri gibi yakadan başlıyor.Önce robaya kadar bütün şeklinde örülüyor.

163 ilmekle başlıyoruz.2 ters,4 düz,1 ters,4 düz,1 ters,4 düz,..şeklinde devam ediyoruz,en sona 2 ters örerek sırayı bitiriyoruz.Arka sırada düzleri ters tersleri de düz olarak örüyoruz.Aynı şekilde 5 sıra daha örüyoruz.6.sırada düzleri 2-2 yer değiştirerek burguları yapıyoruz.Tersleri de 1 er ilmek artırarak örüyoruz.Daha sonraki sıralarda 6 sırada bir aynı işlemi tekrarlıyoruz,tersleri de 1 er ilmek artırarak devam ediyoruz.bedenimize göre burgu sayısını artırıp azaltabiliriz.Ben 7 burgu yaptım.Sonrasında baştaki gibi 5 sıra daha yapıyoruz,iki sıra haroşa örerek bitiriyoruz.İki kısa kenarı dikerek örgüyü birleştiriyoruz.Böylece roba kısmı tamamlanmış oluyor.
Robayı üstünüzde deneyerek kol kısımlarını ölçün.beden kısımlarından ilmek çıkararak önce ön kısmı sonra da arka kısmı düz olarak örüyoruz.Ön ve arkada bitirme sırasına geline örgünün ön yüzünden bir sıra 1 artır,1 kes,1 artır,1 kes diye devam edin.Arkayı ters örün.Sonrasında 6 sıra daha düz örün.örgüyü bitirin.bu kısmı örgünün iç tarafına katlayarak dikicez.Ön ve arka kısımlar bu şekilde tamamlanıyor.Yanlardan dikerek örgüyü birleştiriyoruz.Son olarak ta hayalet iplikle yada ipimizin renginde ince bir iplikle tırtıklı kısım uca gelecek şekilde dikiyoruz.

Eğer yapmak isterseniz,rahatça soru sorun,elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Sevgiler

13 yorum:

  1. Çok güzel olmuş elleriniz sağlık. İyi günlerde giyinin..

    YanıtlaSil
  2. renkte örnekte süper olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim mirayet hanım...

    semracım beğenmene çok sevindim canım..

    YanıtlaSil
  4. merhaba Filiz'ciğim örerken görmüştüm.Tamamlanınca beklediğimden daha güzel olmuş. güle güle giy.....

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Filiz'ciğim... bluzu örerken görmüştüm. Ancak bitmiş halini görmek şimdiye kısmet oldu. Beklediğimden daha güzel olmuş. güle güle giy.....

    YanıtlaSil
  6. EMİNE öZTÜRK merhaba Filiz'ciğim... örerken görmüştüm. beklediğimden daha güzel olmuş, sana da çok yakışmış.. güle güle giy.

    YanıtlaSil
  7. bitmiş hali çok güzel olmuş sana da çok yakışmış

    YanıtlaSil
  8. eminecim çok teşekkür ederim,tekrar blog dünyasına,aramıza hoşgeldin..sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Çok beğendim, ellerinize sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. Filizz beklerim dedin geldim işte :)
    rengine ve modeline bayıldım.çokta düzgün örmüşsün ellerine sağlık.sevgiler. SLN

    YanıtlaSil
  11. Bu cici bluz kaç bedene göre acaba,ben 36 beden örmek istyorum..

    YanıtlaSil
  12. Tijen bluz 40 beden ona gore ilmekleri axaltirsin canim

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkür ederim Filiz'cim ben pek anlamam aslında ama bakalım şansıma denemek istiyorum canım...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))