25 Kasım 2013 Pazartesi

İKİ YAŞ SENDROMUNA GİRİŞ-1


Üniversite ders kitabı gibi başlık attım,eee işimiz çok anladım da ondan."Terrible Two" yani namı diğer iki yaş sendromu çok şükür bizim eve de geldi yerleşti sağolsun.Artık günlerimiz daha bir orjinal geçiyor:)Aman ne güzel ne güzel...Allah tüm ebeveynlere kolaylıklar versin ,hep söylerlerdi,harbiden zormuş yaaa...
Evin içinden dışarı taşan çığlıklar mı istersin,küsmeler,kendini yerlere atmalar,sinirden kalorifer peteklerini yandan yandan ısırmalar,offflar poffflar,durmadan konuşmalar...Her oyundan hemen sıkılıp yenisine geçmeler,eline bir kalem geçirince inadına defterleri değil,duvarları,koltukları boyamalar.Kendi diş fırçasını değil illa ki anneninkini istemeler.Çaktırmadan çekmeceleri ortaya döküp Çarşamba pazarını eve taşımalar...Ah hangi birini anlatayım:)

 Evdeki bütün eşyalarda O'nun imzası var.Bakın o süt içirdiği kedinin bir kulağı artık yok mesela.
 Ama o güzel gülüşüyle kendini affettirmesini de iyi bilir küçük sıpa...Geçenlerde bir haftasonu Eskişehir'e gitmiştik.Bakın tramvayı beklerken halasıyla nasıl da güzel poz vermiş :)
 Doğumgününü bir de orada kutladık,nerden bilelim bizim kızın maytaptan korkacağını,o kadar ağladı ki fotoğrafların hiçbirinde güzel çıkmamış..
 İşte kanıtım:Anne mutfaktayken ,baba odasında maket yaparken,sessizce yatak odasına gidilir,sandalye çekilir,annemin çekmecesi bir güzel alt-üst edilir..


 Şarkı dinlemeye de söylemeye de bayılıyor.Telefonumda kayıtlı bir dünya çocuk şarkısını bıkmadan usanmadan dinliyor.Keyifle tabi...
Çekirdekten yetiştiriyorum kızımı:)Yer silme tamam,sırada oyuncak elektrikli süpürge ve ütü -ütü masası var:))
 Artık iyice dillendi,geçen hafta su istedi verdim,içmeden önce "teşekkürler anne" demez mi:)Yerim ben seni yerim..Tv ünitesinin üstüne çıkıp "tavşan" şarkısını söylemesi ise dillere destan bir manzara:)Dansetmeye de merak sardı,geçenlerde duraktayız,arabanın birinden gelen müzik sesiyle kaldırımda bir dansedişi var sanırsınız evde o kadar rahat yani:)
 Her ne kadar biz vermemeye çalışsakta kızımıza otobüste,dolmuşta,parkta şeker,çikolata veren çokça teyzesi amcası var..Hiç kaçırır mı bizimki bakın nasıl da keyifle yiyor.
 Aaa hiç o banklar varken düz yolda yürünür mü aşkolsun size:)
 Geçen Cumartesi günübirlik İstanbul gezisi yaptık.Vaktimizin çoğu otobüslerde ya da teleferik kuyruğunda  geçse de güzel bir geziydi.Beraber felekten bir gün çaldık:)
Anne-baba Piyer Loti'de kahvelerini yudumlarken o minik Canım Kardeşim'i izliyordu...
 Eyüp Sultan'da coştu da coştu:)
 Yorulmak nedir bilmeden koştu...
 Sarı çizgileri koşa koşa turladı..Biz zavallı anne- baba da peşinden tabi...
 Yerlerde köpek taklidi yaptı.Hem havlıyor hem de çiş yapıyor afedersiniz:)Babası öğretmiş napalım:)))

Niye o abilerin topuyla oynayamıyormuş,neden anne artık yere oturmasan diyormuş.Offf offf hayata küstüm ben!

26 yorum:

  1. Onun o montunu yerim ben maşallah çok şeker bişey yaaaa:)) valla bu kıza kızılmaz.o dönemleri şükür atlattık ama çok zordu gerçekten.bizde de ütü masası,çamaşır makinesi,mikrodalga ve elektrikli süpürgesi var hanımefendinin ama viledalara pek meraklı evdekini istiyor sürekli ama garibim yapamıyor o bıcırık boyuyla.tam ona göre bişey nerden aldınız acaba?benim minik kuş bayılır ona.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevalcim bu kizlar hep ayni model galiba:-)minik viledayi bim yada
      A 101 gibi bir yerden almistik.oyuncakcilarda kesin vardir.
      Sevgiler:-)

      Sil
  2. Gülşara Arık25 Kasım 2013 19:21

    Zelihacım doğum günün kutlu olsun. Nice senelere. :)))

    YanıtlaSil
  3. ;) canim isin zor sana kolay gelsin brn o iki yas sedtomuna tam tamina iki kez girdiim icin seni cook iyi anliyorum... erkek cocuklsrinda dans degilde boks yspma meraki sariyor ;)

    YanıtlaSil
  4. maşallah kuzuya , zor zamanlar ama tam bu yaşta çocuk her istediğini yapmaya çalışırmış, eğer yaparsanız ilerleyen yaşlarda hep dediğim dedik olurmuş, öyle duymuştum paylaşayım istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canim duygularini kontrol edemiyorlar.hayir dedigimiz icin zaten kiyamet kopuyor:-)paylasimin icin tesekkur ederim

      Sil
  5. Hiç yabancı gelmedi bu yaramazlıklar bana :) Aynı huysuzluklarla biz de boğuşmaktayız.
    Ama Zeliha da dünya tatlısı olmuş, maşallah, öperim , sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da kolayliklar dilerim canim Fundacim ..cocuklarimiz cok cabuk buyuyorlar.Allah korusun ,hayirli evlatlar olsunlar insallah

      Sil
  6. Rabbim daha büyük dert vermesin.Büyüdükçe çok daha güzelleşiyor kızınız.Güle güle büyütün kızınızı sağlıkla,mutlulukla huzurla inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Nese Hanim cok tesekkur ederim..huyu da guzel olsun insallah...

      Sil
  7. maaşallah... gülüşü yeter halasının güzelinin.. Allah sana da sabır versin Filizcim.. inşallah kısa sürede atlatırsnız bu süreci...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Eminecim hayatim bu kadar dolu olmasaydi bu kadar zor gelmezdi.bugunlerde gececek
      insallah

      Sil
  8. Aynı cadıdan bizim evde de var.İmdaaaaatttt :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feyzacim Allah kolaylik versin hepimize:-)

      Sil
  9. Kocamannnn MAŞALLAHHHH diyorum başkada bişey diyemiyorum.Çünkü o kadar tatlı ki ne desem az gelecek.Allah kızınızı size bağışlasın.
    Hep dua ederim.Rabbim bizi evlatlarımızla sınamasın diye.Aynı duamı sizede gönderiyorum..
    Hoşçakalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ihlinaz amin canim:-)dualarimiz hep evlatlarimiz icin:-)

      Sil
  10. maasallah. ne guzel bır ıkı yas sendromu ;) Kız cocugu annesınden den gorur zamanla daha az dagırıtır ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah canım ya onun döküntülerini toplamaktan gına geldi artık..

      Sil
  11. allah kolaylık versin hepimize ama çok tatlılar çok maşallah

    YanıtlaSil
  12. filiz,resimlere ve senin yazılarına bayıldım,insan nasıl davranacağını bilemiyor benim kızımda oyuncak kıskanmaya giyinirken alt değiştirirken yemek yerken sorun çıkarmaya başladı,tripleri görsen,bıcır bıcır konuşmasına bayılıyorum.ama zeliha biraz daha hareketli ve bilmiş anlaşılan,sağlık olsun hepsi geçer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah kolaylık versin canım sana da ,zor bir dönem ama geçecek inşallah...

      Sil
  13. Maşallah. Büyüdükçe daha tatlı oluyorlar ama dertleri de büyüyor. Allah kolaylık versin size. Benim yeğenlerimden biri atlattı gibi. Diğeri de daha bir süre bu sendrom olayından uzak. Şimdilik bütün aile rahatlk dönemi yaşıyoruz ama büyük bizi çok uğraştırmıştı. Hala da o inadından kurtulamadı. Yine de o kadar tatlılar ki insan kızamıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.kesinlikle o kadar tatlılar ki insan kızamıyor bile:))

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))