21 Kasım 2013 Perşembe

AMERİKAN SERVİS TAKIMI DİKTİM

 Herkese merhaba!Bu aralar bana 24 saat yetmiyor,dualarımda vaktimin bereketlenmesi için dua eder oldum.Onca iş yetmezmiş gibi bir de Zeliha'nın 2 yaş sendromları  şus sıralar zirvede seyrediyor.Maceralarımızla ilgili bir post yakında vizyonda:)

İki arada bir derede dikiş dikmeye de vakit ayırabiliyorum çok şükür.Ev tekstiline el attım bu sefer:)Yakın zamanda Gisi'nin blogunda gördüğüm amerikan servislere bayılmıştım ve yapılacaklar listeme almıştım.Geçenlerde bir haftasonu Eskişehir'e gitmiştik,aradığım kumaşları bulunca başladım kesmeye,biçmeye,dikmeye:)Leke tutmayan Duck kumaşlarla çalıştım.6 servis ve 6 peçetelik diktim.


 Peçetelikleri ve çatal-kaşık ceplerini minik fiyonklarla süsledim.


 Önce kumaşlarımı dikdörtgen şeklinde kestim,ardından çatal-kaşık ceplerini hazırlayıp çiçekli kumaşa diktim.Bu işlemin ardından yeşil ve çiçekli kumaşları tersinden diktim,sonra dikmediğim küçük bir yerinden ters çevirip ütüledim.Kenarlarına zigzag dikiş yaptım.


İki taraflı kullanılabilecek hoş bir servis takımı oldu.
Servislerden birini koymayı unutmuşum:)6 kişilik bir takım oldu.1'er metre almıştım kumaşlardan,az da olsa arttı ikisinden de.Bakalım onları nasıl değerlendiricem...

Çok sık yazamıyorum bu aralar takipçilerimden özür diliyor ve bu durumun geçici olmasını diliyorum.Şimdilik hoşçakalın:)

11 yorum:

  1. sevdin sen bu dikiş işini canım maşallah güzel ürünler çıkıyo ortaya, fikir olması açıısından devamını bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,evet gerçekten dikiş dikmeyi çok sevdim,hem örgü kadar vaktimi almıyor hem de kısa sürede ürün alabiliyorum:)takibe devam..

      Sil
  2. Oy nasıl güzel olmuş ellerine sağlık. iyi günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
  3. Ama ama ...bayıldım canım ben bu takıma.Ellerin dert görmesin.2 yaş endromuna gelince bizimki de zirvede şu aralar.Allah yardımcımız olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Feyza,amin canım inşallah kolayca atlatırız..

      Sil
  4. harika görünüyor. ellerin dert görmesin..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba :) Ben de bu aralar dikişe merak saldim ama henüz bir makinem bile yok almayi düşünüyorum tavsiyeniz var mo bu konuda ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba:)benim makinam singer simple.çok memnunum,tüm temel dikişleri yapabiliyorum,hatta 31 değişik desen kullanımı var amam ben en çok düz dikişi ve de zigzag dikişi kullanıyorum.tavsiye ederim:)

      Sil
  6. merhabalar servisleriniz cok cici olmus..elinize emeginize saglik..bnde kendime dikmek istiyorum hem hobi hem ceyizimde elemegim olsun istiyorum ama acikcasi nereden baslayacagimi bilmiyorum dikis bilgimde hic yok beni bilgilendireebilirseniz eger cok uzaklardan bir dua kapinizi calacaktir ..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))