20 Haziran 2012 Çarşamba

BAHÇEMDEN HABERLER...

 Evimizin önündeki küçük bahçeye annem burdayken domates,salatalık,biber ve fasulye ekmiştik.Fideleri ekerken "bakın her birinizden en az bir kilo sebze istiyorum ona göre" diye savurduğum tehditler ve tabiki onlara yaptığım itinalı bakım işe yaradı,ilk ürünlerimizi almaya başladık bile:)Salatalıklarımızın maşallahı var,şimdiden kaç tane yedik.İlk salatalığı kimin yediğini pardon kemirdiğini söylememe gerek yok sanırım:)Bu aralar ağzını süsleyen 8 dişini orda burda denemek için fırsat kollayan kızımın eline verdiğim salatalık işte böyle şirin karelerin oluşmasını sağladı.Maşallah diyin teyzoşlar:)
 Bunlar da sevgili fasulyelerim.Fasulyenin de sevgilisi mi olur demeyin:)Ben onları sevgimle büyütüyorum dermişim ha ha:)))Ama bakın biran önce büyüsünler diye bekliyorum,kendilerinden mis gibi yemekler yapıp minik kuzuma yedirme planlarım var çünkü.%100 organik fasulye,arasam bulamam:)
İşte kahraman salatalıklar!Yarın sabah kahvaltı soframızda arz-ı endam edecek kendileri.Domateslerim henüz yeşil yeşil bakıyorlar.Biberlerim ise çiçek çiçek...Kış sonunda çimlenen patateslerimi ekmiştim onlar da minik minik yavrulamışlar:)Annemin demesine göre gelecek ay sökebilirmişim.Artık o patatesleri de kimin yiyeceğini tahmin ediyosunuzdur.Benim minik kelebeğim patatesli yemeklere bayılıyor zira:))

Şimdilik bahçemden haberler bunlar.Ama bir de evimize yeni yapılan veranda ve verandamızı süsleyen çiçeklerimin haberleri var ,az daha bekleyin hele diyorum ve kaçıyorum:)

15 yorum:

  1. Ayy canım benim yesinler onu :) Maşallah...

    YanıtlaSil
  2. Bende bahçede sebze,meyve ve çiçek yetiştiren şanslı insanlardan biriyim.Ektiklerinin gelişimini görmek insanı mutlu ediyor.

    YanıtlaSil
  3. afiyet olsun küçük prensese:)))

    YanıtlaSil
  4. Bende bahçede sebze,meyve ve çiçek yetiştiren şanslı insanlardan biriyim.Ektiklerinin gelişimini görmekte insana mutluluk veriyor.

    YanıtlaSil
  5. hem envai çeşit :) sebzelerine hem zelişe maşallah .çok tatlılar:) aferin sana,ben bitanecik domates büyütmeye çalışıyorum bi türlü bakamadım.bana itinayla bitki öldürülür ödülü verilmeli :)))

    YanıtlaSil
  6. Maşallah Maşallah Zeliha'ya afiyet bal sağlıklı kilo olsun.

    YanıtlaSil
  7. Ama ama bunla çoook güzel, ye beni ye beni diye bağırıyor.
    Afiyet bal şeker olsun. Annenizin de emeğine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  8. maşallah diyorum, afiyetle yiyin bahçedekileri inşallah...

    YanıtlaSil
  9. :) maşallah, çok tatlı yiyor

    YanıtlaSil
  10. ne güzel,ne şanslısın..afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  11. ay ne güzel.. inşallah benimde bir gün böyle bahçem olur..
    bu arada o salatalığı tutan tombiş parmaklarıda görmedim sanma.. yerim onları ben..

    YanıtlaSil
  12. hay maşallah çok tatlı annesi :) organik gıdalar da öyle tabi, salatalıklar pek cazip kütür kütür :)

    YanıtlaSil
  13. amanınn bol bol bereket olsun inşallahh, pazar diye sizin bahçeye gelcem ben bundan sonra en organiğinden sebzelerden yemek için :)))

    YanıtlaSil
  14. Blogunuzdaki bilgilerden çok faydalandık,her şey için teşekkür ederizDell servisleribaşarılarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))