15 Ekim 2012 Pazartesi

FERRARİ AŞKINA!

Herkese merhabalar!
Eşimin Ferrari aşkından daha önce sizlere bahsetmiştim.Özellikle Ferrari marka maket arabalarla uğraşmak son zamanlardaki en büyük tutkusu.Şimdiden birkaç tane maket araba yaptı bile.Maket araba yapmanın ne kadar zahmetli bir iş olduğuna siz de tanık olun istedim.İyi seyirler:)
 Eşim maket arabalarını internetten alıyor.Zaten piyasada kolay bulunur şeyler değil bunlar. Malzemesiydi,boyasıydı baya masraflı bir hobi olduğunu söylemeliyim. Ben de eş kontenjanından oldukça bilgi sahibi oldum bu konuda. "Dekal" nedir bilen var mı mesela aranızda:) Neyse şaka bir yana,maketin ham hali işte budur. Minik minik bir sürü parça.
 Motor parçaları...Önce herbir parça tek tek zımparalanıyor,pürüzlerden arındırılıyor.Bu işlem herbir parça için en az 20 dakika sürüyor!Bence maket yapmanın en zor kısmı bu.
 Sonra parçalar tek tek sprey ya da fırçalı boyayla boyanıyor.Burda kuruması beklenen parçalar var...
 Dekal nedir?Maket araba bittikten sonra üzerine yapıştırılan minnacık çıkartmaların ta kendisidir.Aman ne zor iş onları yapıştırmak bi görmeniz lazım.Hele de mükemmel olsun her ayrıntı derseniz-ki mükemmelliyetçi kişiliğin sözlükteki karşılığı kesinlikle benim eşimdir:))-işiniz kat be kat zor oluyor.Evdeki dağınıklık da cabası...
 Dekaller maketin üzerine yapışmaya başlamış bile...

 Soldaki hazır model araba.Sağdaki ise binbir emekle,tam 17 günde tamamlanmış,yeri gelmiş uğruna uykusuz kalınmış,yeri gelmiş Zeliha ve bana ayrılan vakitten çalmış,sabrın sonu selamettir sözünün eşsiz bir örneği olmuş Ferrari F10 model maket araba...Ne diyeyim emeğine,sabrına sağlık eşimin.İnşallah kendi evimiz olduğunda sırf bu güzel maketler için bir köşe ayırmayı düşünüyoruz.Şimdilik raflarda arz-ı endam etsinler bakalım..

Herkesin bir hobisi,bir ilgi alanı olmalı bence.Eşimin ve benim kendimizi mutlu eden,günlük hayatın koşuşturmasından bir nebze de olsa uzaklaştıran uğraşlarımız var çok şükür.İnşallah kızımız da bize çeker:)

4 yorum:

  1. gerçekten çok zormuş ama değmiş çok güzel olmuş elinize sağlık hobi sahibi olmak severek yapmak gerçekten güzel bir şey benimde severek yaptığım hobilerim var ve stres atmak için birebir bence

    YanıtlaSil
  2. sana gerçekten katılıyorum..herkesin bir hobisi olmalı ve kendine mutlaka zaman ayırmalı.. eşinin arabayı bitirdikten sonra nasıl memnun olduğunu tahmin edebiliyorum..

    YanıtlaSil
  3. Oyy tam bir sabır işi ellerine saglık eşinin

    YanıtlaSil
  4. eşinizin ellerine sağlık.eşimde model uçak tutukunudur .binbir emekle yaptığı uçakları eve gelen yaramaz bir çocuk kırınca biraz ara verdi...bakalım ne zaman başlayacak.inşallah zeliha size benzeyecektir.hiç şüphen olmasın.sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Her blog yazarı gibi yorum okumaya ve cevaplamaya bayılıyorum:))