Sebzelerle aram iyidir,birçok kişinin burun kıvırdığı kerevizi,pırasayı,brokoliyi ve karnabaharı bayıla bayıla yerim.Geçen hafta eşimle pazarda dolaşırken bir tezgahta bana gülümseyen minik lahanaları görünce alıp denemeye karar verdim.Bu minik lahanaların adının Brüksel lahanası olduğunu biliyordum tabi ama daha önce alıp yemek nasip olmamıştı.Ben lahanaları yıkarken eşim de sağolsun internetten yemeğin nasıl yapılacağını bana buldu ve tarif etti.Bu minicik lahanaların dış kabuklarının soyulması,köklerinin kesilmesi ve içlerinin de pişmesi için kök kısımlarının artı şeklinde kesilmesi gerekiyormuş.Neyse efendim,havuç ve patatesle renklenen yemeği düdüklü tenceremde 5 dakika pişirdim.Sebzeleri düdüklüde pişirmeyi seviyorum,hem vitaminleri eksilmiyor hem de çabucak pişiyorlar.
Yemeği yaptım yapmasına,tabağımdakilerin de yarısını yedim ama açıkçası pek beğenmedim tadını:(Bir daha pişireceğimi zannetmiyorum.Denemediğim başka sebzeler de var,mesela yer elması..Ama bu kötü deneyimden sonra pek cesaretim de yok pişirmeye:))
ben sebze yemeğe 30 yaşından sonra başladım. Ancak kereviz bir bürüksel lahanası iki bunlara hiç alışamadım.
YanıtlaSilaa süperdir brüksel lahanası..Belki ilk kez denenen bir lezzet olduğu için öyle gelmiştir..Biz severek yeriz..tarifi de var bloğumda..
YanıtlaSilYer elmasına gelince çiğ olarak tüketmeye başladım ben de yeni..Süper bir sebze çok faydalı özellikle mide bağırsak hareketlerini düzenliyor tavsiye ederim..:)
yer elmasını çiğ tüketmeni tavsiye ederim.. pişmişini bilmiyorum ama çiğ olarak çok güzel bir lezzet...
YanıtlaSililk deneyimde tadı damağınıza uymuyorsa daha sevemiyor insan o yemeği...ama bizim evde bu minik lahanalar çok sevilir ve ben de çok yaparım yemeğini...özellikle bol vitaminli olsun diye etli Brüksel lahana yemeği tercihimizdir.Ama damak tadı herkesin farklı tabii..sevgilerle...
YanıtlaSilBenimde öyle bi brüksel maceram var :( Çok acayip bi sebze çok.
YanıtlaSilAma yer elmasını tavsiye ederim:)
Sadece haşlayıp, sarımsak, sirke, limon zeytinyağı ve bir çay kaşığı hardal karıştırıp garnitür olarak yemeği dene sevgili filizciğim o zaman belki tadı daha hoş gelir. Bir de yine haşlayıp tereyağ ve sarımsakla teflon da soteleyebilirsin.
YanıtlaSilBıraktığım izler,eminim hepsinin türlü türlü faydası vardır ama işte ah o damak tadı yok mu....
YanıtlaSilyaşamladans,yer elmasını en kısa zamanda denemeliyim:)
Emine'cim,tavsiyen için teşekkür ederim canım..
Bir güzel çift,belki etli olsa daha lezzetli olur.bir de öyle denemek lazım:)
Papatya'cım,:))tecrübeler aynı demek:))yer elmasını denicem inşallah.acaba mevsimi ne zaman ki?
fiamma,bak öyle pişirmek aklıma gelmemişti,şöyle bol limonlu çok güzel olabilir sanırım.bir bilene sormak lazım:))teşekkürler!
kesinlikle zeytinyağlı ve limonlu öneririm çok hoş oluyor..birde soğan kavurup,salça ilede deneyebilirsin..seninkinden farklımı bilemedim ama hoştur aslında brüksel lahanası :)
YanıtlaSilGul/İnn,bu tarifi çok merak ettim,en kısa zamanda denemek isterim..
YanıtlaSilBrüksel lahanasına ben de pek bayılmam ama yerelmasını mutlaka ama mutlakaaaaaa denemelisin,derim ben ;) sevgiler...
YanıtlaSilBen ce de biraz sevimsiz bir yemek :( Allah aratmasına ama bir zeytinyağlı fasulyenin yerini tutar mı hiç! Afiyet olsun :)
YanıtlaSilya bende hiç sevmiyorum ama eşim bayılıyor,yine dolapta var ama yapasım yok,kıymalı yaptım,o zaman fena değildi,bu seferde eşim kıymalı sevmedi,öyle işte canım,galiba ona yapıp ben yine yemicem..Bu arada seni takip ediyorum ve çok beğeniyorum haberin ola..sevgilerimle..
YanıtlaSilSelin,en kısa zamanda denicem canım..
YanıtlaSilHayal arkadaşlarım,offff bayılırım taze fasulyeye!bir tencere bile yiyebilirim:)
Filiz'cim,teşekkürler canım:)benim eşim sebzeden nefret eder:)sen şanslısın bence..
merhabalar brüksel lahanasını kıymalı ve pirinçli deneyin derim tıpkı pırasa yemeği gibi ben de diğer türlü kesinlikle yiyemiyorum ama bu şekilde çok hoş oluyor buarada harika bir bloğunuz var çok yönlü ve bilgilendirici
YanıtlaSil