28 Kasım 2014 Cuma

KIZIMA ÖRGÜ POFİDİK PALTO



Önceki haftasonu Çorlu'ya görümcemlere gitmiştik.Tam bir örgü ustası Emine,hala onun müthiş çalışmalarını görmeyenler varsa buraya alayım sizi.Son ördüklerini görünce içimde sönen örgü ateşi tekrar alevlendi.Malum bir senedir kendimi dikişe verdim.Kaç parça diktim şimdiye kadar ohoooo!
Bu pofidik paltoyu da Emine'den aldığım gazla ördüm:))


İpim Lanosso Tonton.Yaklaşık dört yumak iple ördüm.İpin üzerinde 6-7 numara şişle örülmesi öneriliyordu ama ben biraz sıkı olsun örgüm diye 4.5 numara ile ördüm.Paltoya etek kısmından 130 ilmekle bütün olarak başladım.Hep ters ördüm.Bel kısmına yaklaşınca ara ara ilmek eksilttim.

Ön parçaları yandan düğmeli yapacaktım ama akıllı ben ilik açmayı unutunca mecburen çıt çıt bastırdım.Renkli çıt çıt bastırayım dedim ama onlar tutmuyormuş böyle kalın bir örgüyü. Metal iri çıtçıtlar vardı en uygun.Halka şeklinde,aralarından örgü bombeleniyor.


Paltonun arkadan görünüşü.Yakayı yaka çevresinden ilmek çıkararak ördüm.

İşte çıt çıtların yakından görünümü.

Yumuşacık,pofidik bir palto oldu.Zeliha kuzusu biter bitmez giydi paltosunu.Bu sabah kreşe giderken çektik üstteki fotoğrafları.
Özlemişim örgü örmeyi.Biraz ipim arttı paltodan ,şapka örüyorum şimdi.Bitince paylaşırım inşallah.
Mutlu haftasonlarınız olsun inşallah...

23 Kasım 2014 Pazar

KIZIMA PAZENDEN PİJAMA TAKIMI


Pazen kumaşı çok seviyorum,sıcacık,yumuşacık bir kumaş.Pazen denince akla hep bebekler için hazırlanan battaniyeler geliyor.Ben de daha önce pazenden iki tane pike takımı dikmiştim.Yusuf Ali için diktiğim burada,Ayşe Elif için diktiğim de burada.Geçenlerde kumaş çekmecelerimi düzenlerken Ayşe Elif için diktiğim takımdan artan kumaşlar elime geçti.Yeterli kumaşın olduğunu görünce Zeliha'ya bir pijama takımı dikmeye karar verdim.

Kesimi yine kalıpsız olarak pratik yaptım.Kol manşetleri,yakası,ön parçaların biyelerini desenli pazenden,alt parçanın belini ve paçalarını da düz renk pazenden diktim.Elimdeki kumaşı verimli kullanmak için böyle yaptım,sonuç uyumlu oldu.Ön parçalara çıt çıt bastırdım.Alt parçanın beline kalın lastik takıp,üzerinden bir sıra dikiş geçerek sabitledim.


Sonra da pijama sahibine rüşvet vererek bu fotoğrafları çekmek için kendisini ikna ettim:)


Bu güzel pozlar için bir kutu bonibon aldı kendisi:))Kızım ne kadar büyümüş  değil mi?

Dön arkanı dedim bir de öyle çekeyim.Mankenimiz de pek uyumlu,beni hiç üzmedi:))

Az önce yeni pijamalarıyla uykuya daldı minik kuzum.Tatlı rüyalar görsün inşallah...

21 Kasım 2014 Cuma

BİR KIZIMIZ DAHA OLUYOR!


Bugün heyecanla beklediğimiz doktor kontrolünden mutluluk gözyaşlarıyla ayrıldım.İkinci kez Allah bana bu mutluluğu yaşamayı nasip etti çok şükür.İçimdeki minik prensesin iyi olduğunu görmek,minik ellerini,ayaklarını ekrandan da olsa sevmek nasıl büyük bir mutluluk...Kız olacağı zaten içimize doğuyordu şaşırmadık.Hatta adını bile çoktan verdiğimizden eşim doktor kız olacağını söyleyince "Nurbanu geliyor!" dedi.

Nurbanu...Canım kızım,heyecanla,mutlulukla,kalbime sığdıramadığım sevgi seliyle seni bekliyorum.Seni bekleyen harika bir baban ve tatlı mı tatlı Zeliha ablan var.Sıcacık,huzurla,mutlulukla dolu bir yuvamız var.Sağlıkla büyü,sağlıkla doğ dünyamıza, hayırlı evlat olasın,sağlıkla,mutlulukla büyüyesin,imanlı olasın inşallah...

19 Kasım 2014 Çarşamba

ZELİHA'NIN ODASINA PERDE

 
Yeni evimizde Zeliha kuzusunun kocaman bir odası oldu.Artık iyice büyüdüğünden midir nedir odasını çok sahiplendi,eve yeni gelen misafirleri "bak burası benim odam" diye çekiştire çekiştire odasına götürmesi ondan sanırım:)Kızımın odası kocaman olunca artık küçük gelen park yataktan bazaya terfi ettik.Bazanın altı Zeliha hanımın bütün ıvır zıvırlarını topladı iyi oldu.Eski evimizdeki perdeler kocaman camlara küçük gelince de iş başa düştü.
 
 
Tülü parça halinde kumaş pazarından 5 liraya almıştım.Deseni çok hoşuma gitmişti alırken,kızımın odasına nasip oldu.Etek uçları kendinden dilimli olduğundan dikiş gerektirmedi.Yanlardan kıvırarak diktim.Üst kısmına da ekstrafor aldım metre işi,düğmeleri de taktım oldu da bitti:)
 
 
Perdeler ise duck kumaştan.Metresi 8 liradan aldım,desenini tüle uydurcam diye baya bir aradım bu kumaşı.Sonuç güzel oldu ama.İki kanat perdeye 5.5 metre kumaş aldım.eni 1.70 ti sanırım.Belli aralıklarla kapalı pileler yaptım.Yan kenarları ve eteğini bastırdım.Meğer perde dikmek ne kolaymış.Hem de bir seferde bu kadar büyük bir parçayı dikmek inanılmaz zevkli:)
 
 
İşte böyle oldular...
 
 
Bu da son kareye kendini sıkıştıran minik kuzu:)))