26 Ekim 2012 Cuma

ZELİHA'NIN BAYRAM MESAJI

 Sevgili teyzelerim,ablalarım,hepinizin bayramını kutlar,ellerinizden öperim:)Bu benim ikinci kurban bayramım.Geçen sene henüz bir haftalık bir bebektim:)Şimdiyse çok büyüdüm,nerdeyse bir yaşında sayılırım:)Annem bu aralar çooook meşgul.Hem bayram telaşı hem de benim doğum günümün hazırlıkları annemi epey yordu.Ama o çok mutlu merak etmeyin,ordan oraya koşuşturuyor evin içinde ama beni de ihmal etmiyor.Bu yazıyı hazırlamaya bile vakit bulamadı,bari ben yazayım dedim,iyi de yapmışım dimi:))


 Bayramlığımı İstanbul gezimiz sırasında almıştı annemle babam.Ben de çok beğendim ama annem giydirirken bir türlü rahat durmadım,annemi epey bunalttım:))Eeee ben bebeğim ama olcak o kadar...


Babam bu fotoğrafları çekerken televizyonda reklamlar çıktı ben de bakakaldım,çok komik çıkmışım yaaa:))Annem çok güldü bana:))
Bugün hava çok güzeldi..Annem,babam,küçük halam,babaannem ve ben hep beraber Çark Mesireye gittik.Dışarda elbisemin kürk bolerosunu da giydim.Babam beni "prensesim" diye sevdi çok mutlu oldum:)))

Yarın anneannem,dedem ve dayımlar da gelecekler.Çünkü aslında Pazartesi günü olan doğum günümü yarın kutlucaz.Ayyyy çok heyecanlıyım:)))Eh ne de olsa bu benim ilk doğum günüm...Canım annem,sevgili babam beni ne kadar çok seviyorlar.Ben çok şanslı bir bebeğim:))

Annemi takibe devam edin olur mu?Hepinizi çooooook öptüm!

21 Ekim 2012 Pazar

ZELİHA'NIN DOĞUM GÜNÜSÜ HAZIRLIKLARI:))


Az kaldı,sadece 1 hafta..Canımıniçi ,güzeller güzeli kızımızın aramıza katıldığı o muhteşem günün üzerinden geçen tam bir yılı devirmeye çok çok az kaldı.İlk doğum günü ya içimiz kıpır kıpır,heyecanlıyız...Hazırlıklar tam gaz devam ediyor.Ayrıntılar daha sonra ama davetlilerimize o günün anısına hediye edeceğimiz magnetler hazır."Hiç sürprizi kalmayacak" diyen eşim istemeye istemeye bu fotoğrafı az önce benim için çekti:)Napayım bu güzelliği paylaşmak için daha fazla bekleyemedim:))Magnetleri internetten siparişle yaptırdık.Tam da istediğimiz gibi oldu.Kızım için güzel bir anı olur inşallah..O hiçbirşeyin farkında değil şimdilik ama biz anne baba olarak kendi çapımızda pek bir eğleniyoruz:))

Hayat hızla akıyor,güzel anılar,mutlu anlar biriktirmeye devam etmek lazım...

15 Ekim 2012 Pazartesi

FERRARİ AŞKINA!

Herkese merhabalar!
Eşimin Ferrari aşkından daha önce sizlere bahsetmiştim.Özellikle Ferrari marka maket arabalarla uğraşmak son zamanlardaki en büyük tutkusu.Şimdiden birkaç tane maket araba yaptı bile.Maket araba yapmanın ne kadar zahmetli bir iş olduğuna siz de tanık olun istedim.İyi seyirler:)
 Eşim maket arabalarını internetten alıyor.Zaten piyasada kolay bulunur şeyler değil bunlar. Malzemesiydi,boyasıydı baya masraflı bir hobi olduğunu söylemeliyim. Ben de eş kontenjanından oldukça bilgi sahibi oldum bu konuda. "Dekal" nedir bilen var mı mesela aranızda:) Neyse şaka bir yana,maketin ham hali işte budur. Minik minik bir sürü parça.
 Motor parçaları...Önce herbir parça tek tek zımparalanıyor,pürüzlerden arındırılıyor.Bu işlem herbir parça için en az 20 dakika sürüyor!Bence maket yapmanın en zor kısmı bu.
 Sonra parçalar tek tek sprey ya da fırçalı boyayla boyanıyor.Burda kuruması beklenen parçalar var...
 Dekal nedir?Maket araba bittikten sonra üzerine yapıştırılan minnacık çıkartmaların ta kendisidir.Aman ne zor iş onları yapıştırmak bi görmeniz lazım.Hele de mükemmel olsun her ayrıntı derseniz-ki mükemmelliyetçi kişiliğin sözlükteki karşılığı kesinlikle benim eşimdir:))-işiniz kat be kat zor oluyor.Evdeki dağınıklık da cabası...
 Dekaller maketin üzerine yapışmaya başlamış bile...

 Soldaki hazır model araba.Sağdaki ise binbir emekle,tam 17 günde tamamlanmış,yeri gelmiş uğruna uykusuz kalınmış,yeri gelmiş Zeliha ve bana ayrılan vakitten çalmış,sabrın sonu selamettir sözünün eşsiz bir örneği olmuş Ferrari F10 model maket araba...Ne diyeyim emeğine,sabrına sağlık eşimin.İnşallah kendi evimiz olduğunda sırf bu güzel maketler için bir köşe ayırmayı düşünüyoruz.Şimdilik raflarda arz-ı endam etsinler bakalım..

Herkesin bir hobisi,bir ilgi alanı olmalı bence.Eşimin ve benim kendimizi mutlu eden,günlük hayatın koşuşturmasından bir nebze de olsa uzaklaştıran uğraşlarımız var çok şükür.İnşallah kızımız da bize çeker:)

11 Ekim 2012 Perşembe

ÖRGÜ BANYO PASPASI

 Uzun bir aradan sonra yeni bir örgü modeliyle karşınızdayım.Anneciğim için ördüğüm bu banyo takımını başlayalı nerdeyse bir buçuk ay falan oluyor.Emin olun şartları zorlayarak benim için rekor sayılabilecek bir sürede bitirdim bu takımı:)Yani "çalışan anne Filiz" şartlarına göre.Eskiden olsa birkaç günde örerdim oysa...
 Zemindeki kısmı kendinden kalın ipli kirpi iple ördüm.Her iki parçaya da 60 ilmekle başladım.5 buçuk numara şiş kullandım.Her iki tarafı da haraşo örgü ile ördüm.Yalnız devasa boyutlarda bir yumak gitti bu iki parçaya ,baya ağır oldu.Tam pas pas yani:)Arkasına kaydırmaz plastik dikmeye falan gerek kalmadı anlayacağınız.
 Üzerindeki çiçekleri ise normal kirpi ipi iki kat yaparak ördüm.Onları da 5 buçuk numara şişle 16 ilmek başlayarak haraşo ördüm.Tam bir kare elde edince kestiğim parçaları dikerken çiçek formuna soktum.Bu kolay yöntemi örmek isteyenlere tavsiye ederim.
 Annem sadece bu iki parçayı istedi.Ben krem rengi ipten artınca tuvalet kağıdı yedekliği de yaptım.Ama onu henüz dikip süsleyemedim.
Daha önce ördüğüm banyo paspasları için buraya ve buraya bakabilirsiniz.


Bu arada kendime daha sık yazı girme konusunda söz verdim.İnşallah tutabilirim:)