29 Nisan 2010 Perşembe

FİLİZ'İN ANGELINA JOLIE ÇANTASI

Brezilyalı hanımların marifetlerini imrenerek takip ediyorum.Özellikle tığ işinde ve nakışta bir numaralar.Gezdiğim sitelerde rastladığım nohut modelli çantaları çok beğeniyordum ,daha sonra bu çanta modelinin Angelina Jolie ve daha birçok ünlü tarafından kullanılınca çok moda olduğunu duydum.
Angelina'nın olur da benim olamaz mı dedim ve soluğu yüncüde aldım:))Tunç marka keçeleşmeyen kalın bir ip aldım.(Yaklaşık üç yumak kullandım ben.)Başladım örmeye.İp kalın ve tığım ince olunca tam istediğim gibi sıkı dokulu bir çanta oldu ama özellikle nohutlarını yapmak bileğimi çok yordu..

Benim evde daha önceden aldığım çanta sapları vardı ,onları kullandım.Yapılışı için hanımelim forumundaki şablonu kullandım.
Çantayı bitirdikten sonra içini evde kullanmadığım bir penye ile kapladım,hayalet iplikle çantaya diktim.
Sapları trabzan ile yaptığım şeritlerle çantama tutturdum,gayet sağlam oldular..
 Çantaya tabanından başladım.12 zincir çekip 14 sıkiğne ile başladım her sıra başında birer sıkiğne artırarak 18 sıkiğne olunca düz devam ettim.İstediğim taban boyuna ulaşınca baştaki işlemi tersten uyguladım,ilmekleri sıra başlarında eksilterek 14 sıkiğneye indirdim.Ardından 1 zincir ile üst sıraya geçerek tabanın çevresini sıkiğne ile dönüyoruz.Başa gelince örgüyü ters çevirip sıkiğne ile devam ediyoruz.Yani bir sıra içten,bir sıra dıştan sıkiğne örüyoruz.Nohutların yapımı hanımelim forumunda anlatılıyor link üstte var.
Bu arada Gerard Darel imzası taşıyan bu çanta modelinin orjinalinin fiyatı 449 TL!

27 Nisan 2010 Salı

23 NİSAN TAÇLARI...

23 Nisan'da hava yağmurlu olunca okulumuzdaki kutlamalar dün yapıldı ,daha doğrusu yapılmış.Hasta olduğum için ne yazık ki ben katılamadım.Malesef benim kızların gösterilerini de izleyemedim:((Ama çok güzellermiş haberlerini aldım.Canlarım benim öyle hevesle hazırlanmışlardı ki..Ben de kıyafetlerine uyumlu olsun diye onlara kırmızı kurdeleden taçlar hazırlamıştım.Bayıldılar taçlarına ,çok ta yakıştı herbirine..
Rahatsızlığımı duyup yorum bırakan ,iyi dileklerini sunan herkese çok teşekkür ederim.Bugün daha iyiyim çok şükür.Tahlillerimde birşey çıkmadı,henüz bebiş yok yani:((Hayırlısı inşallah..

26 Nisan 2010 Pazartesi

BU NASIL ATKI?

Günaydın arkadaşlar,pazartesi bu saatte evde ne işim var benim dimi ahh ah sormayın..Sabah gözümü korkunç bir başdönmesiyle açtım.Ne olduğunu anlayamadım ,yataktan kalkamadım.Eşim tuzlu ayran yaptı sağolsun onu içtim ama bana mısın demedi.Okula gidemedim tabi,şimdi az daha iyiyim çok şükür.Başımı fazla hareket ettirmeden nette takılıyorum.
Yukardaki atkıyı nette buldum ,nasıl yapmışlar çözemedim,şişle örmüşler ama nasıl???Tahmini olan varsa bana anlatabilir mi acaba?

21 Nisan 2010 Çarşamba

TIĞ İŞİ BANYO PASPASI

Herkese merhaba:)Umarım herkesin keyfi yerindedir.Ben bu aralar epey yoğunum,malum 23 Nisan yaklaşıyor,öğrencilerle bu güzel günü layığıyla kutlamak için harıl harıl çalışıyoruz.İnşallah herşey çok güzel olur(özellikle hava) ve öğrencilerimiz bol bol eğlenebilirler..
İki haftadır büyük bir hevesle ördüğüm banyo takımını nihayet bitirdim.Burada gördüğüm takımdan esinlendim.Ben büyük paspası özellikle biraz daha büyük yaptım.Ören Bayan Dore ile ördüğüm bu takımda 3 beyaz,2 lila,2mor ip kullandım.Sayı veremicem çünkü göz kararı ördüm.Yukardaki linke bakarsanız takip ettiğim şemayı görebilirsiniz.Çiçeklerin yapımı şöyle:Uzunca bir zincir çekin,geri dönüp 5-6 tane ikili trabzan örün,sonra 1 sıkiğne yapın,sonra tekrar 5-6 tane trabzan.Nu şekilde devam edin.Ardından espiral şeklinde sararak arka tarafından ortadan dışa doğru dikin.Ben dikerken hayalet iplik kullandım.Çiçekleri ve yaprakları sevgili silikon tabancamla yapıştırdım:)İyi ki varsın....:))

Umarım sizler de benim kadar seversiniz bu takımı.Tığişi iyi hoş ta uzayınca biraz sıkıcı oluyor..İlk defa bu kadar büyük bir şey ördüm tığla.Kendimi tebrik ediyorum:))

18 Nisan 2010 Pazar

YAŞ 29 OLUNCA...

Evet yaşım oldu 29,son birkaç yılda gözlerimin etrafında minik çizgiler belirmeye başladı bile.Önceleri çok takmamıştım ama zamanla cildime daha çok bakım yapmam gerektiğini anladım.İlk olarak Avon'un kırışık karşıtı ürünlerini kullandım uzun süre ama hiç faydasını görmedim.Geçen sene Sebamed'in Q 10 li kırışık önleyicisini kullanmıştım ve çok memnun kalmıştım.Yine aynı üründen almayı düşünüyordum ama reklamlarda Nivea'nın Q 10 li kremini görünce onu denemeye karar verdim.Kozmetik mağazasında gündüz kremi alana gece kremi de hediye kampanyasını görünce hiç tereddüt etmedim tabi.Fiyatı da gayet makuldü:29 TL.Kullanmaya başladım umarım faydasını görürürm.Bir de temizleme sütünü aldım,o da kırışıklık karşıtı...
Cilt temizliğim için Garnier ürünlerini kullanıyorum,ama göz makyajı temizleyicisinden memnun değilim suya dayanıklı rimelimi tam olarak çıkarmıyor.Sabahları göz altlarımda siyahlıkla uyanıyorum.Çok sinir bozucu..Şimdi yeni bir ürün almayı düşünüyorum Neutragena'dan.Onu da Roxelanne's de gördüm ama daha alamadım.Ah ahh kadın olmak ta çok zor ya...

16 Nisan 2010 Cuma

PUZZLE ZAMANI:))

Eşim de ben de puzzle yapmaya bayılıyoruz.Geçen sene 3000 parçalık bir puzzle yaparak başladığımız bu hobiye vakit buldukça devam ediyoruz.Geçenlerde Bim'de 1000 parçalık iki puzzle bir kutuda 12 küsür lira olduğunu görünce iki kutu yani dört puzzle birden aldık.Bu puzzle bitince muhteşem bir şelale resmi olacak.
Bu fotoğrafı az önce çektim.Eşim tam gaz devam ediyor resmi tamamlamaya.Açıkçası bu konuda oldukça iyidir kendisi,kocam diye söylemiyorum süper puzzle yapar,kayıp parçaları bulmada üstüne yoktur yani:))
Bu akşam biter sanırım,bitmiş halini eklicem.Ayrıca daha önce yaptıklarımızı da en kısa zamanda sizlere göstericem.Herkese mutlu,huzurlu bir haftasonu dilerim..
 
İşte bitti! Çok da güzel oldu yaaaa...

15 Nisan 2010 Perşembe

OKULUMUZDA TURİZM HAFTASINI KUTLADIK

Bu sene Doğubayazıt'ta Turizm Haftası bizim okulda kutlandı.Okulumuz gördüğünüz üzere küçücük bir okul,merkeze bağlı ama köy okulu havasında.Böylesine geniş kapsamlı bir kutlamaya ilk defa ev sahipiliği yaptık.Geçen haftadan beri bir sürü hazırlıklar yaptık.Mesela okulumuzun duvarlarını öğrencilerimizle beraber rengarenk boyadık.gerçi her tarafımız boya oldu ama buna fazlasıyla değdi doğrusu:))Arka planda Ağrı dağı az da olsa görünüyor.Hala eteklerine kadar bembeyaz...
Okul kadromuzun bir kısmı.Mavi elbiseli olan bendenizim..
Misafirlerimiz için hazırladığımız ikramları sunmaya hazırlanan öğrencilerimiz...

14 Nisan 2010 Çarşamba

EVİMİZİN YENİ CİCİLERİ

Malumunuz gelecek ay tayin işleriyle uğraşıcaz,tayinimiz çıkarsa gittiğimiz yerde kendimize yeni bir ev kurcaz inşallah.Şimdiden dekorasyon planlamalarına başladık.Doğubayazıtta uzakdoğudan gelen eşyaların satıldığı çok güzel pasajlar olduğundan daha önce bahsetmiştim.Bugün öğleden sonra daha önceden almayı düşündüğümüz bazı eşyaları almak için pasajlara gittik eşimle.Desenli deriyle kaplanmış bir gazetelik ve ona uygun bir tepsi takımı aldık.Tepsinin kulpları parlak taşlarla kaplı.Ayyyy çok güzeller o kadar beğendim ki..Tepsilerin ve gazetelik-dergiliğin kırmızı renkte olanı da çok güzeldi ama ben siyahta karar kıldım.
Fotoğraflar çok iyi çıkmamış sanırım ama inanın kendileri çok güzeller.
Ayrıca en son girdiğimiz dükkanda gül dalından yapılmış çok otantik çantalar buldum ,renkler arasında en çok fuşyayı beğendim ,sağolsun kocacım da beni kırmadı aldık hemen.
Ayrıca daha önce satışa sunduğum üçlü kedi takımı ve üçlü şamdan seti de aldık.
Şamdanları aldığımız yerden kargoyla annemlere gönderdiğimiz için fotoğraflarını çekemedim.Eğer herhangibirini beğenip satın almak isterseniz yardımcı olabilirim.Sevgiler..

11 Nisan 2010 Pazar

BİR İLMEKTEN YEDİ İLMEK NASIL ÇIKARILIR

Daha önce yayınladığım annem ve kayınvalidem için ördüğüm bu şalı yayınlamıştım.Şalın yapımında kullanılan bir ilmekten 7 ilmek çıkarma kısmını açıklamamı isteyen arkadaşlarım için amatörce bir video kaydı yaptım eşimin yardımlarıyla.Oyuncular benim ellerim,mekan evimizin salonu,kameraman ve yönetmen sevgili eşim:))
Umarım faydalı olur.Sevgilerimle..

8 Nisan 2010 Perşembe

DAMACANAMDAKİ AKVARYUM...

Herkese merhaba..10 gündür ortalarda yoktum,bu arada hayatımızda bazı değişiklikler oldu.Öncelikle sevgili görümcem Emine minik prensesimiz Ayşe Elif'i dünyaya getirerek anne oldu.Canım benim öyle tatlı ki..Allah isteyen herkese(bana da:))anne olabilmeyi nasip etsin..
Ardından haftasonu büyük bir acı yaşadık..Bir öğretmen arkadaşımız Iğdır'dan Doğubayazıt'a dönerken arabasıyla kaza yaptı ve ne yazık ki kazada henüz 12 yaşındaki dünyalar tatlısı kızı Ceren Sima'yı kaybettik. acımız çok büyük kelimelere sığmıyor.Allahım anne ve babasına sabır ihsan eylesin,kimseye evlat acısı yaşatmasın..
Hayat böyle işte birileri ölümü tadarken birileri de nice umutlarla dünyaya gözlerini açıyor.Ama herşeye rağmen hayat devam ediyor.
Biryudumhobi'de görüp mutlaka ben de yapmalıyım dediğim damacana kılıfını nihayet dün bitirdim.Bugün de okuldan döner dönmez fotoğraflarını çektim.İşte huzurlarınızda akvaryumlu damacana kılıfım:))
Örgünün tamamında en sevdiğim iplerden biri olan Ören Bayan Dora kullandım.Önce damacananın tabanı kadar zincir çektim,üzerine sırasıyla yeşil ve mavi renklerle ikili tarabzan çalıştım.Damacananın daralan bölgesini sık iğneyle ördüm.Burası oldukça sıkıcıydı..Sonra en zevkli kısma geldi sıra:)Süslemeye....

İnternetten tığla yapılabilecek deniz hayvanlarını araştırdım.Birkaç denemeden sonra ortaya pembiş bir ahtapot,bir deniz anası,çizgili balıklar,yosunlar ve beyaz taşlar çıktı.

Balıkları,ahtapotu ve taşları silikonla yapıştırırken araya biraz pamuk koydum azıcık kabarık durursa daha hoş olur diye düşündüm,öyle de oldu sanırım.
Ben çok zevkle ördüm,çok da beğendim.Örmek isteyen olursa kolay gelsin..Sevgiler..